Nordre Aker Budstikke

Aldri vært så mange fotballspillere i Oslo

Aldri vært flere barn i fotballen i Oslo, som nå. Her skeids og Kjelsås 05-jenter til privatkamp. Foto: PRIVAT

– Spilleren må settes i sentrum, og det gjelder alle spillere – ikke bare de beste, sier Tore Bråteng, daglig leder i Oslo Fotballkrets.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.06.2016 kl 14:19

OSLO: – Flere enn 27.000 barn er aktive i Oslofotballen. Den siste målingen av registrerte idrettsutøvere i Norge viser at det nå er 27.358 barn i Oslo-fotballen. Det er 9.000 flere enn for 15 år siden, skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Blant jentene er antall doblet på disse 15 årene.

LES OGSÅ: Henger du med her? Slik skriver og snakker de unge: roflmao, idk, wtf, xoxo, btw, men hva betyr det?

Folkeidrett

Fotball er en folkeidrett for barn i Oslo-området.

– Fotballen er mye mer enn en sportslig arena for prestasjoner. Den er blitt en viktig sosial møteplass, som bidrar til vennskapsbånd, integrering og folkehelse. Dette hadde ikke vært mulig uten kommunenes bidrag i form av kunstgressbaner, sier Kenneth Eriksen, styreleder i Oslo Fotballkrets i samme pressemelding.

50.000

Totalt er rundt 50.000 personer er aktive fotballspillere i Oslofotballen, så kommer frafallet i ungdomsårene.

– Det er spesielt i overgangene mellom barneskole/ungdomsskole og ungdomsskole/videregående at frafallet kommer. Det er naturlig at frafall kommer når interessene utvides og vennekretser forandres, sier Eriksen.

LES OGSÅ: Oslopakke 3: «Lett for urbane, barnløse hipstere i sentrum å stemple andres bilbruk som unødvendig»

Må tilpasse

Videre.


– Norges Fotballforbund og Oslo Fotballkrets er imidlertid opptatt av at vi må tilpasse oss ytterligere for å komme denne gruppen med fotballspillere i møte når livene deres naturlig åpner for et større mangfold av aktiviteter.

LES OGSÅ: Tragedier kan også ramme harmoniske nabolag som vårt

Endringer

Nå nærmer det seg skoleslutt.

– Alle parter må være innstilt på forandringer som gjør det både mulig og ønskelig for disse ungdommene å fortsette med fotball. Spilleren må settes i sentrum, og det gjelder alle spillere – ikke bare de beste, sier Tore Bråteng, daglig leder i Oslo Fotballkrets i samme pressemelding.

Han fortsetter.


– Vi ønsker å sette fokus på at det er gjort veldig mye godt innen utviklingen av anlegg og i rekrutteringsarbeidet i klubbene. Nå er det svært viktig å ha fokus også på å beholde. Det handler da om å legge til rette for de endringer disse årskull trolig vil trenge for å kunne være med videre.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...