Nordre Aker Budstikke

Alexander satte fartsrekord i Langmyrgrenda

Årets Nordberg Grand Prix bød på et par spektakulære «kælvinger», en vennskapelig kappkjøring mellom ordføreren og Storosenter-sjefen, og besøk av Olav Thon, Pål Anders Ullevålseter og Edvald Boason Hagen. Og så ble det satt «verdensrekord» i Langmyrgrenda!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.05.2018 kl 15:58

NORDBERG: 85 biler stilte til start i Formel 1 og 2 (den siste med litt lavere fart for de yngste), før de ivrigste pappaene fikk kjøre fellesstart i Idiotklassen.

Den 18. utgaven av Nordberg Grand Prix fant sted søndag 27. mai, i nesten 30 varmegrader, med gode muligheter for å bli skikkelig solbrent.

I bildekarusellen øverst på siden kan du se ALLE bilene som stilte til start i Formel 1 og Formel 2!

Korsvoll skolekorps spilte, som de pleier, det som har blitt NGPs signaturlåt: Trond Viggos «Det er stilig». Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Fem på rad

Det gikk tidvis skikkelig fort forbi Thonkleiva, gjennom Schumachersvingen, ned Pål Anders-sletta og gjennom Mors Skrekk - før målgang. Så fort at det nesten luktet svidd, til tider.


Alexander Standal Borgersrud (13) tok sin femte strake seier i fartsklassen med superbilen Angry Bird. Dermed tangerer han Marius Torgersens rekord – han hadde raskeste bil i perioden 2007 til 2011.

For femte gang var denne raskest i NGP. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

At det skulle bli en seier nummer fem for bilen, som har pappa Espen Borgersrud som mekaniker, hadde sjåfør Alexander tidlig en god følelse på.

– Da jeg hørte at jeg lå tre sekunder foran etter første runde, var jeg ganske sikker, sier han.

Alexander kjørte første runde på 27 sekunder. I andre runde klemte han til og kom i mål på 26 sekunder.


Det er «ny verdensrekord i Nordberg Grand Prix» kunne speaker begeistret opplyse publikum. Og to sekunder raskere (ifølge den offisielle resultatlista) enn Mastercar og Udnessvingen, som havnet på delt andreplass.

Må justere bilen

– Hva er hemmeligheten bak at du vinner gang på gang?

– At jeg kjører raskt, og jevnt, og får et godt spor.

– Hvor lenge skal du delta i Nordberg Grand Prix?

– Helt til jeg ikke får plass i bilen lenger, sier Alexander, som er tidligere Norgesmester i Olabil, selv om det i år «bare» ble en andreplass i NM.


– Neste år må vi kanskje lage noen nye hull til beina hans, ler pappa Espen.

For at det blir deltakelse neste år, er Alexander helt klar på. Men selv når beina blir for lange vil nok Angry Bird herje i Langmyrgrenda. Arvtakeren står klar: Lillebror Kristoffer (6) har flere ganger deltatt i Formel 2, klassen som starter med halv fart.

Zion Flores velta i fjor, og fikk prisen for Nordbergs skrekk. I år var bilen justert, i samarbeid med pappa Chris, som er formann i Heggedal Olabilklubb. Dermed gikk det mye bedre, rent fartsmessig, og Silver Iron tok en 6. plass, bare 5 sekunder bak vinner Angry Bird. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nordbergs skrekk og Best in Show

De andre hedersprisene, Nordbergs Skrekk og Best in Show, gikk til henholdsvis Turngutta og Trumpster.

NORDBERGS SKREKK: Turngutta Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP


«Turngutta» Eirik, Maximillian, Alexander, Sebastian, Trym og Ola fra Njård startet første runde med halv fart i Formel 2, og bestemte seg for å kjøre Formel 1 med full fart i andre runde. I Schumachersvingen veltet de på spektakulært vis.

Flere av gutta er derfor godt plastret når de mottar pokalen for Nordbergs Skrekk. Heldigvis er det bare noen skrubbsår.

Turngutta «kælva», og ble belønnet med prisen for Nordbergs Skrekk. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Det var litt skummelt, innrømmer de, men de er absolutt ikke skremt fra å være med igjen.

– Nei, dette er første gang vi deltar, men vi skal prøve igjen neste år. Vi satset på å ha det gøy, og det var det! sier guttene, som tar med vandrepokalen hjem til Njårdhallen.

Trumpster gikk ikke fort, emn lagde desidert mest lyd. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Best in Show gikk til dagens mest bråkete doning. Trumpster, med en stor pappfigur av Donald Trump, og en besetning kledd i mørke dresser, og med den gjenkjennelige hentesveisen. Nesten tre minutter brukte de nedover løypa, mens de kastet ut (falske) dollarsedler.

BEST IN SHOW: Trumpster Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Kjendiser på rekke og rad

Olav Thon åpnet NGP. Her i samtale med formann Thor Bendik Weider. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nordberg Grand Prix ble som seg hør og bør også i år åpnet av løpets gode venn og støttespiller, Olav Thon.

Pål Anders Ullevålseter er på NGP hvert år, Edvald Boasson Hagen var tilstede for første gang, men har hørt mye om løpet. Pål Anders forteller at han en gang bygde en olabil til sønnen sin. – Jeg trodde det var den raskeste bilen ever, men den gikk SÅ dårlig nedover, at han er sur på meg ennå, sier Pål Anders. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Tilstede var også syklist Edvald Boasson Hagen, og publikum fikk se showoppvisninger av rallyfører Pål Anders Ullevålseter og det 17 år gamle racing-talentet Edward Sander Woldseth.

Pål Anders Ullevålseter lagde show. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Ordfører Marianne Borgen møtte senterdirektør på Storo Storsenter, Unni Merethe Aasgaard til duell. Borgen, som olabildebuterte på Nordberg Grand Prix i fjor, var tilbake i sin blå bil fra «Olabiletaten».

Senterdirektør på Storo, Unni Merethe Aasgaard, og ordfører Marianne Borgen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Selv om hun kjørte godt, var det Aasgaards erfaring i den røde Storobilen som veide tyngst, og senterdirektøren kjørte først over målstreken.

– Men dette er først og fremst bare for gøy, smilte de to damene.

Unni Merethe Aargaard i Storobilen, som flere ganger har blitt auksjonert bort. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Ordføreren var full av lovord om arrangementet.

– Her har det vært maks kreativitet, og mange veldig bra olabiler. Det er tydleig at mange har forberedet seg godt og mekket i lang tid. Her har barn og voksne jobbet sammen, og det er utrolig viktig. Vi voksne leker nok litt for lite i hverdagen. Det burde vi gjøre oftere. Slike arrangementer, og fellesskapet det bringer, er det som limer samfunnet vårt sammen, sier Borgen.

Marianne Borgen bak rattet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Endelig litt show i Langmyrgrenda

Langs løypa møtte vi to smilende Nordberg-damer, Evy Jacobsen og Anne Baardseth.

– Dette er helt fantastisk. Vi har vært med alle 18 årene. Det er jo den eneste dagen i året det er litt show i Langmyrgrenda. Musikken dundrer og det er masse folk, sier damene.

Evy Jacobsen og Anne Baardseth koser seg med liv og røre i nabolaget. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Tidligere har barnebarna deltatt, men nå har også de blitt for store. Mye har forandret seg med olabilløpet, synes de.

– Farten har blitt større og større gjennom disse årene, men så har både løypa og bilene blitt sikrere, har jeg inntrykk av, sier Baardseth.

– De første årene var det også bare nærmiljøet som deltok. Nå kommer flere av deltakerne reisende langt utenfra. I år er det jo for eksemepel en fra Malmø, sier Jacobsen. Hun har tidligere stått på førstehjelpspost langs løypa. Best husker hun alle veltene.

– Da gikk det et gisp gjennom publikum, sier hun og peker bort mot Schumackersvingen.

Elins bil - NILE, kom til Nordberg fra Sverige. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Suksess, men ser etter etterfølgere

At sikkerheten har blitt bedre, bekrefter formann formann Thor Bendik Weider.

85 startenede biler, ingen store skader, og bare noen skrubbsår er fasit etter nesten tre timer olabilmoro. De nye "sikkerhetspølsene" langs traseen har gjort det tryggere både for sjåfører og publikum.

– Dette var supervellykket! sier Weider.

At mange av de samme bilene går igjen år etter år, og at Angry Bird tok hjem seieren for femte gang, synes han er kult. Flere biler går i arv, og dukker opp igjen etter mange år forteller han.

Arrangementskomiteen: I 18 år har de lekne pappaene arrangert olabilløp. Nå er barna store for lengst, og de ønsker gjerne at noen tar over stafettpinnen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Men arrangementskomiteen, som startet opp som en gjeng engasjerte fedre for 18 år siden, håper nå snart yngre krefter vil overta.

– Det har vært sabla moro. Vi startet som klassepappaer, men har blitt en vennegjeng. Nå håper vi noen yngre fedre vil overta stafettpinnen snart. Vi har fått så mye positiv feedback og engasjement i lokalmiljøet. Vi har velvillige sponsorer som har gjort at arrangementet har kunnet vokse. Det har vært supermoro! sier Weider.

Og for de som måtte bli bekymret:

– Det blir Nordberg Grand Prix også neste år. Vi har bare ikke satt datoen ennå, sier formannen.

Og i 2020 blir det 20-årsjubileum. Da kommer nemlig kongen. Han har blitt invitert hvert eneste år.

– Men har har visst hatt andre ting å gjøre, og sparer seg til 20-årsjubileet. Men da kommer han, helt sikkert! smiler Weider.

Se ALLE deltakende biler i Nordberg Grand Prix 2018 i bildekarusellen øverst på siden!

Se deltakerne i Idiotklassen her:

Se resultatene fra Nordberg Grand Prix her.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...