Nordre Aker Budstikke

Bare å bøye seg i hatten - det er skrevet fotballhistorie i Bydel Nordre Aker

Gratulerer til Lyn Damer - med støtteapparat. Som neste år spiller i øverste serie for kvinnefotball i Norge - i Toppserien. Foto: LYN FOTBALL

For første gang har bydelen et damelag i Toppserien!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.10.2017 kl 10:50

KRINGSJÅ: To matcher sto igjen på planen til Lyn Damer før søndagens match i Bergen mot Åsane.

Tabelltopp Lyn, med 43 poeng, kunne avgjøre der og da, om eventuelt direkte opprykk til Toppserien, for første gang i historien for klubben.

Denne jenta satt ballen i mål i en av Lyns viktigste kamper. – Som spillertype er Runa offensivt anlagt - i hovedsak toppspiss.Hun er tydelig og ikke minst skarp i bevegelsesmønsteret, samt at Runa har en godt innstilt radar og nese for mål. I tillegg til å være over snittet eksplosiv er hun oppofrende og hardt arbeidende i spillestilen, er klubbens tidligere beskrivelse av jenta fra nord. Bildet fra tidligere kamp. Foto: LYN FOTBALL


LES OGSÅ: Jentene kan spille seg til fotballhistorie!

Åsane lå i forkant av matchen på en sjetteplass på tabellen. Så hvis Lyn, med 43 poeng, tok med seg alle poengene - tre superviktige poeng - tilbake til Kringsjå fra Vestlandet søndag, ja da ble det direkte opprykk til Toppserien. Urædd, på andreplassen på tabellen, lå fem poeng bak, med 38 poeng.

1-0 til pause

Og jentene fra Kringsjå lot ikke sjansen til å rykke rett opp i øverste nivå for kvinnefotball i Norge, gå fra seg på søndag.

Klubben selv oppdaterte fra Åsanes bane, og meldte om en jevn kamp i første omgang, men likevel flere gode sjanser til Lyn. Og godt ut i første omgang, i det 28. minutt, så er det jenta fra nord, som gikk til Lyn tidligere i år, fra Bossekopp i Alta, Runa Lillegård, som setter 1-0 til Lyn. Etter innlegg fra Linn Huseby. 1-0 står seg til pause.

I tillegg kom det også underveis melding om at nettopp Runas tidligere klubbvenninner, i Bossekopp, hadde tatt ledelsen over tabelltoer Urædd. Nå begynte det å se ganske lyst ut for Lyn.

Andre omgang

Klubben oppdaterer videre fra Åsane at det også i andre omgang er flere gode skudd og gode sjanser til Kringsjå-laget. Men ingen flere scoringer av noen av lagene, selv om det nok ble noen veldig spennende sluttminutter i en av Lyn Damers mest avgjørende kamper.


Og til slutt kunne Lyn-spillere, trenere, støtteapparat, foreldre, supportere og andre puste lettet ut og juble over seier 1-0, da klubben oppdaterte på facebook - etter fire lange minutter med overtid:

– Toppserien 2018!!!!!!

Før det rant inn med gratulasjoner.

HER KAN DU SE ALLE KAMPFAKTA FRA KAMPEN, PÅ FOTBALL.NO

Hovedtrener Glenn Kleven klarte sammen med jentene å få til en skikkelig fotballknall nest siste runde i serien.


HER KAN DU LESE HVORDAN KLUBBEN SELV I ETTERKANT OPPSUMMERER KAMPEN

Ligget i toppen

Lyns Damer prøvde også å rykke opp i Toppserien i fjor, men tapte kvaliken. Flere sentrale og gode spillere forlot 1. divisjonslaget til fordel for Toppseriespill annet sted. Som blant annet talentet Frida Maanum, som før hun rakk å fylle 18 år, debuterte på A-landslaget, og som nå spiller for Linköping i Sverige.

Men likevel, damelaget fra Kringsjå har klart å holde nivået på topp, bortsett fra et par glipp tidligere i høst. Jentene har ligget stabilt i tabelltoppen i år. Gratulerer, det er fortjent at Lyn nå får prøve seg i Toppserien til neste år.

Siste kamp er hjemme på Kringsjå mot Amazon Grimstad, som ligger helt langt nede på 1. divisjonstabellen. Det kan fort bli en fin avslutning på en kjempesesong, og hvor det nå er skrevet fotballhistorie på Kringsjå og i Nordre Aker.

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...