Nordre Aker Budstikke

BI puster NHH i nakken: – Nå frykter de oss

NHH jublet for seieren i Bergen sentrum, men BI har spist opp nesten hele ledelsen bergenserne har hatt på Nydalen-studentene de siste 15 årene. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

For 15. år på rad var NHH-studentene raskest til fots over fjellet, mellom Oslo og Bergen. Men på to år har Nydalen-studentene kuttet ned bergensernes ledelse med over én time.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.04.2016 kl 18:47

TORGALLMENNINGEN/BERGEN: Torsdag gikk startskuddet for det 44. Bergensbaneløpet (BBL) mellom Handelshøyskolen BI i Nydalen, og Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen.

Gjennom 105 etapper har studentene fra de to høyskolene løpt fra gråvær og regn i Oslo, til målgang i stålende sol i vestlandshovedstaden lørdag ettermiddag.

Styrene i BBL ved BI og NHH løp sjarmøretappen opp Torgallmenningen sammen. På dette tidspunktet var imiderltid stafetten allerede avgjort, med seier til NHH. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Bergensdominans

Det var bergenserne som hadde statistikken på sin side. Fjorten år på rad har NHH vært raskest. Heller ikke i 2016-utgaven av stafetten greide Nydalen-studentene å dra fra. Men de bet betraktelig bedre fra seg enn tidligere.

LES OGSÅ: BBL 2015: BI nær ved å bryte 14 år lang «Bergen-forbannelse»


– Det var jevnere enn noensinne. Det har gjort at stemninge var på topp, og at løperne har blitt ekstra gira. Det er morsommere å ligge likt, enn å være én time bak etter dag to, sier Anine Wictorsen, infoansvarlig for BBL på BI.

Godt jeg vant, for så sliten er det lenge siden jeg har vært🙆🏃🏻 #bbl2016

Et bilde publisert av Silje Louise Tvedte🌸 (@siljelouisetvedte)

Knappet ned med over en time

Ved målgang i Bergen skilte nemlig bare 15 minutter mellom BI og NHH, i NHHs favør. Det er en enorm opphenting på få år.

Styret i BBL BI like etter målgang på sjarmøretappen på Torgallmenningen. Kun 15 minutter skilte NHH og BI i år. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Fram til for to år siden var nemlig fasit som regel at BI kom i mål én time og tjue minutter etter NHH. I fjor knappet de ned bergensernes ledelse til 40 minutter, før de i år altså kom i mål kun et kvarter senere.


– Neste år har jeg troen på at vi vinner. NHH har skjønt at seiersrekken deres snart står for fall. Jeg snakket med en i staben hos NHH som sa at nå er de redde for at vi tar dem neste gang, sier Wictorsen.

Bergenserne var i ekstase da seieren var et faktum. På Torgallmenningen i Bergen sang de "Viva NHH, Viva NHH!". Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ: Jo Nesbø på BI i Nydalen: Mye handler om flaks og tilfeldigheter

Stor prestisje

Bergensbaneløpet går mellom Østlandet og Vestlandet, og starter annet hvert år i Oslo og annet hvert år i Bergen.


Etappene er mellom 1,8 og 9 kilometer lange (i år var også en etappe på sykkel). I busser og biler transporteres støtteapparatet og løperne til sine etapper. Underveis er det fest og moro. Men selv om BBL først og fremst er en sosial happening, ligger det også endel prestisje i arrangementet.

– Ja, det gjør det. Det er mange som sprekker under BBL, fordi de virkelig går i kjelleren og gir alt. Jeg måtte bæres ut av Riksveg 7 og inn i bussen etter min etappe, forteller Wictorsen.

Sterkere løpere fra BI

BIs avansement de siste årene kommer etter en målrettet satsing på BBL. I år deltok flere studenter som også er idrettsutøvere. Blant annet vekslet flere skiløpere fra Lyn.

– Jeg tror at mange flere BI-studenter har fått øynene opp for løpet nå. Vi har mange elitestudenter på BI, men det har vært vanskelig å nå ut til dem. Før årets løp opprettet vi et ambassadørteam som skulle nå ut til de beste løperne, forteller Wictorsen, som mener 15 år med bergenshegemoni holder.

– Ja, dette er 15. og siste året de vinner. Det tror jeg.


Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

¨

Målgang var midt i Bergen sentrum. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...