Nordre Aker Budstikke

Inn til andreplass:

– Håper femmila består!

Simen Hegstad Krüger ble nummer to på femmila i Holmenkollen søndag. Foto: Christian Fredrik Borg

Beste nordmann i Holmenkollen i dag ble Lyn-løper Simen Hegstad Krüger, som håper at det han betegner som «hjertet i langrennssporten» fortsetter i Kollen i årene fremover.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.03.2020 kl 13:06

HOLMENKOLLEN: I starten var det imidlertid en annen lokal løper som så ut til å skulle gjøre det bra. Pål Golberg gjorde som han har gjort så mange ganger denne sesongen; åpnet hardt og var i tet allerede fra start.

Pål Golberg underveis i Kollen-femmila som gikk for tomme tribuner i tåke og regn. Foto: Christian Fredrik Borg

Etter en drøy halvtime ut i femmila, skjedde imidlertid det som ikke skulle skje. På vei ned rundt Gratishaugen ligger han først, men havner i ubalanse. TV-bildene viser at han går i bakken, og flere andre løpere som kommer etter, klarer ikke å styre unna.

Kjemper seg opp

Han kommer seg imidlertid nokså fort på bena, og tar stadig innpå teten. Etterhvert legger han seg i ledelse, og drar feltet flere ganger. Han får det imidlertid tøft mot slutten. Ved passering 38,7 kilometer var Golberg tolv sekunder bak Krüger og ender opp som nummer 13, nesten ett minutt og 20 sekunder bak.

Med tolv kilometer igjen til mål legger Simen Hegstad Krüger seg i tet og skaper strekk i feltet. De blir imidlertid rakst innhentet, og han legger seg etterhvert litt bak i feltet igjen. Hans Christer Holund, også fra Lyn, drar også i feltet.


Hans Christer Holund bak i bildet og landsmann Sindre Bjørnstad Skar nærmest kamera. Foto: Christian Fredrik Borg

- Når du først har fått i to timer og uansett er sliten, så kan du prøve, fortalte Holund etter løpet.

Med stikk fra Holund og Krüger ble det dukket for en spennende avslutning.

Russeren og Tåsen-gutten

26-åringen fra Tåsen prøvde å kvitte seg med Alexandr Bolsjunov, men russeren hang på. På oppløpet var russeren for sterk, og Krüger ble henvist til andreplass, ni tideler bak.

Pål Golberg underveis i Kollen-femmila som gikk for tomme tribuner i tåke og regn. Foto: Christian Fredrik Borg


- Jeg hadde en utrolig god dag i dag. Jeg hadde kjempeski hele veien, og da er det moro å gå, forteller han om femmila som han omtaler som «hjertet i langrennssporten».

Alxeandr Bolsjuov jubler for å ha slått Simen Hegstad Krüger på oppløpet i Holmenkollen. Foto: Christian Fredrik Borg

Holund klarte imidlertid ikke å følge, og han endte til slutt som nummer fem.

- Det var kanskje ikke en så god dag som jeg hadde håpet på, og da blir det tungt å gå femmil.

Verdenscupen

For Golbergs del var løpet imidlertid avgjørende i kampen om en pallplass i verdenscupen sammenlagt. Før søndagens femmil i Holmenkollen lå Golberg på en tredjeplass i sammendraget. Russiske Aleksandr Bolsjunov leder foran Johannes Høstflot Klæbo.


Femmila i Holmenkollen ble ikke helt slik Pål Golberg hadde håpet. Han falt, ble påkjørt og fikk det tungt på slutten. Foto: Christian Fredrik Borg

Tåka lå tett over Holmenkollen søndag, og i kombinasjon med regn og vind var det tynt med tilskuere i Holmenkollen. Noen hadde likevel funnet veien, og trosset helsemyndighetene og arrangørens råd om å droppe som en følge av smitterisiko for koronaviruset.

Pallen på femmila i Holmenkollen: (f.v) Simen Hegstad Krüger (2), Alexandr Bolsjunov (1) og Emil Iversen (3). Foto: Christian Fredrik Borg

Det er imidlertid snakket om at det kan bli aktuelt å droppe den tradisjonelle femmila i Holmenkollen.

- Jeg håper femmila består i Kollen. Jeg tror man heller må se på hvilke tiltak man kan gjøre for å flere nasjoner med, sier Krüger.


Han står over sprintouren, den nest siste rennhelga i årets verdenscup.

Verdenscupen avsluttes i langrenn avsluttes med seks renn over åtte dager i USA og Canada fra 14. mars.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...