Nordre Aker Budstikke

Går for NM-medalje i sprint:

Brandsdal føler seg trygg på VM-plass

Eirik Brandsdal Føler seg ganske trygg på VM-uttaket. Fredag er det NM-sprint på Røros. Foto: CHRISTIAN HAKSØ/ARKIVFOTO

Eirik Brandsdal fra Kjelsås konkurrerer om plass på sprintlaget i Falun-VM mot blant andre to ganger Northug og Ola Vigen Hattestad. Fredag går han for medalje i NM på Røros.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.01.2015 kl 23:04

RØROS: – Jeg kom akkurat inn fra løypa nå. Den ser fin ut, skriver Eirik Brandsdal i en tekstmelding til Nordre Aker Budstikke torsdag ettermiddag.

Fredag skal Kjelsås-gutten til pers i sprintkonkurransen i Norgesmesterskapet på Røros.

Der går han ikke bare for medalje i norgeseliten, men også om plass på sprintaget i VM i Falun, som starter 18. februar.

– Jeg føler meg ganske trygg på VM-laget, men ønsker såklart å gjøre en god figur i morgen. Jeg har trent mye den siste tiden med tanke på VM, så er litt spent på hvordan det slår ut i morgen. Målet i morgen er en medalje, sier Brandsdal til Nordre Aker Budstikke.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Northug-bråk

Sju løpere er aktuelle for de fire plassene på det norske VM-laget i sprint i Falun. Brandsdals konkurrenter er Petter og Tomas Northug, Ola Vigen Hattestad, Pål Golberg, Finn Hågen Krogh og Sondre Turvoll Fossli.

De siste dagene har offentligheten vært vitne til ordkrig mellom Petter Northugs management og landslagsledelsen. Northug ønsket ikke å gå sprinten i NM fordi han hadde oppfattet landslagssjef Vidar Løfshus tilbakemeldinger som at han likevel var sikret plass på VM-laget i sprint.

– Jeg tror nok vi aksepterte at han skulle nedprioritere sprint, men da aksepterte vi samtidig at han nedprioriterte VM-sprinten. Jeg tror ikke helt han har tatt innover seg alvoret i situasjonen. Så enkelt er det, sier Løfshus til NRK.

Northug har derfor avbrutt høydeoppholdet sitt tidligere enn planlagt og stiller til start på fredagens sprint i Røros. Det er det siste av fire kvalifiserende renn før VM.

Brandsdal med de beste resultatene

Brandsdal har de beste sammenlagtresultatene foran sine seks konkurrenter, fra de tre øvrige rennene, med en førsteplass fra Kuusamo, andreplass fra Falun og en sjuendeplass fra Otepää.

Eirik Brandsdal er klar på hvordan han skal overbevise også i NM:

– Jeg skal gå offensivt og være rå i bakkene, det er arbeidsoppgavene, sier han til Nordre Aker Budstik dagen før det gjelder.


HAR DU FÅTT MED DEG DEBATTEN OM SKILØYPENE I OSLOMARKA?


Sindre Wiig Nordby startet debatten: «Dette er ulovlig. Skam dere!»
Bymiljøetaten: – Ok å gå til fots i løypene
Skogseier Løvenskiold: – Ville aldri gått til fots i løypetraseen
Styreleder i Friluftsrådenes Landsforbund: – Blir sjokkert over hva jeg ser i løypene

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...