Nordre Aker Budstikke

Brandsdal og Holund kan vinne hver sin cup

KAN VINNE: Eirik Brandsdal (t.v.) kjemper onsdag ettermiddag om sier i sprintcupen i Drammen, mens Hans Christer Holund leder Norgescupen før to renn gjenstår i Harstad. Her de to avbildet i hhv. VM i Falund og NM i Røros tidligere i år. Foto: RANDI BERDAL HAGEN (VEST-TELEMARK BLAD)/TRYGVE GRØVDAL

Mens Kjelsås' Eirik Brandsdal kan sikre sammenlagtseieren i sprint-verdenscupen i dag, leder Lyn Skis Hans Christer Holund Norgescupen når det gjenstår to renn.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.03.2015 kl 13:14

DRAMMEN/HARSTAD: Onsdag ettermiddag går sesongens siste sprintrenn i verdenscupen midt i Drammen sentrum.

Der kjemper «plutselig» Kjelsås-løper Eirik Brandsdal om sammenlagtseieren i sprintverdenscupen.

Brandsdal vant – Krogh disket

Før helgens sprint i Lahti gikk nemlig Brandsdal for at kompis Finn-Hågen Krogh skulle få med seg sprintkula, men så hadde Krogh maks uflaks, samtidig som Brandsdal gikk seirende ut av konkurransen.

– Jeg tenkte egentlig ikke så mye på det. Dette her har vært en gavepakke. Jeg hadde egentlig ikke tenkt så mye på sprintcupen, men skulle sørge for at Finn vant den på lørdag. Jeg gikk i heat med (Federico) Pellegrino og skulle slå ut ham, men da jeg kom til mål og tok på meg klærne så jeg at Finn plutselig var forbanna. Han var blitt disket. Da jeg vant rennet var jeg med i kampen om sprintverdenscupen, sier Eirik Brandsdal til Sporten.com.


Og Brandsdal, som før Lahti siktet mot en pallplass i sprintcupen, har nå los på det øverste trinnet. Med Brandsdals 342 poeng, er det kun 57 opp til Kroghs 399. Mellom de to ligger Pellegrino med 366 poeng.

Sprintfinalene i Drammen starter onsdag kl. 15.30.

Holund mot toppen i Norgescupen

En annen løper som har hatt medvind denne sesongen, er Lyn Skis Hans Chister Holund.

Ikke bare tok han to sølvmedlajer under NM på Røros i januar/februar, han slo nesten alle de VM-utatte løperne i VM-oppkjøringen i Östersund helgen før mesterskapet i Falun, selv om Lyn-løperen selv ikke var VM-uttatt.


Nå kan han imidlertid avslutte sesongen med seier i Norgescupen. Når to renn gjenstår under NM del 2 i Harstad 27. og 28. mars, har Holund skaffet seg en fin ledelse.

Hans Christer Holund sitter i førersetet og har med 492 poeng totalt, skaffet seg et forsprang på 88 poeng ned til Daniel Myrmæl Helgestad i kampen om totalseieren i seniorklassen, skriver Langrenn.com.

I U23-klassen har Lyns Simen Hegstad Krüger, med 474 poeng, et godt grep om tredjeplassen sammelagt.

Seniorenes Norgescup i langrenn består denne vinteren av 13 renn fordelt på Gålå, Gåsbu, Røros, Meråker og Harstad.

Både Holund og Hegstad Krüger er tatt ut til å gå femmila i Holmenkollen førstkommende helg.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...