Nordre Aker Budstikke

Da har storstua åpnet!

Det unge skateboardtalentet Mats Hatlem (16) briljerte både med en «Ollie» og « Frontside Air» før han plukket god fart og offisielt brøt snoren til Oslos første spesialbygde skatehall som åpnet i dag på Voldsløkka. Foto: Finn Ståle Felberg/Kultur- og idrettsbygg

Torsdag åpnet Oslos nye store skatehall. Men for en del år siden, så var det faktisk forbud mot å skate her i landet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.01.2017 kl 11:28

VOLDSLØKKA: Oslos første skreddersydde skatehall åpnet 12. januar 2017 - ett år etter at de første spadetakene ble tatt.

– Oslo skatehall har et fantastisk nivå på utformingen. Jeg er stolt av at kommunen kan imponere kresne skatere med et helt rått anlegg, sier byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen (Ap) i pressemelding om åpningen.

Byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen (Ap) er stolt av at Oslo kommune kan imponere kresne skatere med et helt rått anlegg. Foto: Finn Ståle Felberg/Kultur- og idrettsbygg.

Videre ifølge byråden.

– Skating er en stor og betydelig aktivitet i byen, en urban idrett som nå endelig har fått en etterlengtet hall på Voldsløkka. Hallen blir en viktig møteplass for ungdom i hovedstaden.


LES OGSÅ: Første bygget av sitt slag i Norge

– Det er viktig for oss å bygge etter brukernes behov. Gjennom hele planleggingsprosessen har vi vært i tett dialog med skaterne for å forme Oslo skatehall til å bli mest mulig funksjonell. Nå gleder vi oss til å åpne dørene til det som blir en storstue for rullebrettkjørere i Oslo og kanskje for resten av landet, sa direktør Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF, i pressemelding i forkant av åpningen.

Direktør og byggherre i Kultur og idrettsbygg, Eli Grimsby er opptatt av å bygge etter brukernes behov. I hele planleggingsprosessen av Oslo skatehall har Kultur- og idrettsbygg vært i tett dialog og samarbeidet med skaterne om å bygge en mest mulig funksjonell hall. Foto: Finn Ståle Felberg/Kultur- og idrettsbygg.

LES OGSÅ: Dette blir Oslos største konsertarena!
 

Tilpasset nybegynnere og proffe

Oslo skathall er først og fremst en brukshall som skal bidra til å dekke det økende behovet for lavterskeltilbud og selvorganisert idrett.


Oslo skathall er først og fremst en brukshall som skal bidra til å dekke det økende behovet for lavterskeltilbud og selvorganisert idrett. Foto: Finn Ståle Felberg/Kultur- og idrettsbygg.

Pressemeldingen forteller videre at anlegget er tilpasset både nybegynnere og proffe. Samtidig tilfredsstiller Oslo skatehall internasjonale konkurransekrav, og vil være et naturlig valg for å arrangere både nasjonale og internasjonale mesterskap.

Var forbud

Videre forteller pressemeldingen at det er nær 28 år siden forbudet mot skating opphørte i Norge - 9. mai 1989).

Oslo skatehall er først og fremst en brukshall for nybegynnere og proffe, men skal tilfredsstille internasjonale konkurransekrav og vil være et naturlig valg for å arrangere både nasjonale og internasjonale mesterskap. Foto: Finn Ståle Felberg/Kultur- og idrettsbygg.

LES OGSÅ: Men bare skatere i første omgang som får bruke hallen


Hallen har blant annet bowl, vert ramp og street course.

– Med et helt unikt design. Særlig er bowlen spesiell. Den er bygget opp i plan to og hviler på to trestrukturer. Bowlen er en av svært få i verden som er bygget slik og øker det totale skatearealet med rundt 200 kvadratmeter, ifølge Kultur -og idrettsbygg.
 
Les også:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...