Nordre Aker Budstikke

De lokale OL-heltene kom hjem til kyss og klemmer

Medaljevinner fra OL i Tokyo, Eivind Henriksen, ankommer Oslo Lufthavn med privatfly. Han ble møtt av samboeren og den ti måneder gamle sønnen. Foto: Torstein Bøe/NTB

Karsten Warholm og Eivind Henriksen ble fløyet hjem i privatfly etter OL-suksessen. Fredag kveld landet de på norsk jord med olympisk gull og sølv i bagasjen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.08.2021 kl 19:05

GARDERMOEN: De to OL-heltene, som begge bor i Nordre Aker, er dermed tilbake i Norge etter begivenhetsrike dager i Tokyo. Til Gardermoen kom Warholm og Henriksen i privatfly.

Karsten Warholm trer ut av privatflyet på Oslo Lufthavn fredag. Foto: Torstein Bøe/NTB

På terminalen ventet familie og støttespillere. Der ble det delt ut kyss og klemmer i stort monn.

– Det føles bra, og det er deilig å være hjemme igjen. Det har vært noen veldige fine dager. Jeg har bare nytt det, sa Warholm, som bor i Nydalen, da han møtte pressen.

Karsten Warholm, som bor i Nydalen, ankommer Oslo Lufthavn med privatfly etter OL i Tokyo. Foto: Torstein Bøe/NTB


Warholm innfridde favorittstempelet da han kompletterte egen medaljesamling ved å ta OL-gull på 400 meter hekk i Japan. Med tiden 45,94 smadret han i tillegg sin egen ferske verdensrekord.

Vil utrette mer

Fra før har 25-åringen fra Ulsteinvik to VM-gull utendørs fra 2017 og 2019. Han ble også europamester i 2018. Etter bragden i Tokyo sa Warholm at han vil prøve seg på 400 meter flatt, og vel hjemme fikk han spørsmål om framtiden.

– Jeg håper og tror at jeg har mer igjen å utrette, men først skal jeg slappe av litt.

Warholm ble tatt imot av hele sin nærmeste familie og kjæresten Oda Djupvik. De fikk etterpå ta og føle på den tunge gullmedaljen. Med et smil påpekte Djupvik at den ikke skulle havne på guttekollektivet.


Medaljevinner Karsten Warholm og kjærsten Oda Djupvik møtes på Oslo Lufthavn etter at han kom hjem fra OL i Tokyo. Foto: Torstein Bøe/NTB

Lettelse

Eivind Henriksen overrasket de fleste da sleggekasteren, bosatt på Grefsen, tok karrierens første internasjonale medalje i årets OL. På veien mot sølvmedaljen forbedret han sin norske rekord tre ganger i finalen. Den lyder nå på 81,58 meter.

Veteranen, som har overvunnet skader og motgang på veien mot karrierehøydepunktet i Tokyo, hadde aldri tidligere kastet over 80 meter i konkurranse.

30-åringen gråt modige tårer da sølvet var i boks. Fredag ble han møtt av foreldrene, samboeren og sønnen Emil (ti måneder).


– Det har vært sinnssykt gøy, men også en enorm lettelse. Jeg hadde drømt om dette i så mange år, var Henriksens første ord i terminalen på Gardermoen.

Eivind Henriksen og samboeren på Oslo Lufthavn fredag. Foto: Torstein Bøe/NTB

– Blitt en sommernasjon

Medaljevinnerne fikk i tillegg blomster og mange lovord fra visepresident Runar Bålsrud i Norges Friidrettsforbund.

– Det har vært bananas her mens dere var i Tokyo. Dere er noen fantastiske rollemodeller for barn og unge, og det setter vi svært pris på. Nå er det gøy å møte på folk som ikke er en del av friidrettsfamilien. Folk sier at «vi» har tatt medalje på 400 meter hekk og slegge, sa Bålsrud og la til:

– Vi har vært en vinternasjon, men nå er vi en sommernasjon.


Det ble også delt ut blomster til Leif Olav Alnes og Paul André Solberg, som er trenerne til henholdsvis Warholm og Henriksen.

(©NTB)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...