Nordre Aker Budstikke

Ny norsk rekord og rett til finalen:

– Deilig!

Eivind Prestegård Henriksen med ny norsk rekord i skegge og til finalen på OL. Foto: Vidar Ruud / NTB (arkiv)

– Det kjentes bra ut på oppvarminga selv om det var litt rotete. Det gikk langt i går så jeg tenkte at hvis jeg bare klarte å holde hodet kaldt ville det gå bra, sa Eivind Henriksen til Discovery.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.08.2021 kl 07:36

TOYKO: Eivind Henriksen (30) er klar for finale i sleggeøvelsen i OL etter å ha avansert fra forsøkene med sitt kast på 78,79 meter. Det var ny norsk rekord.

Henriksens personlige beste før konkurransen var 78,25, som var norsk rekord og ble satt under et friidrettsstevne i Tyskland i 2019. Hans tidligere rekord var på 76,86 og ble satt et drøyt år før rekordkastet i Tyskland.

Henriksen slo til og kvalifiserte seg til finale med nytt rekordkast allerede i sitt første forsøk. Slegga landet på 78,79 og sendte Henriksen direkte til finale.

Utøverne kunne direktekvalifisere seg med en lengde på 77,50 meter, mens de 12 beste uansett ville kvalifisert seg til finale.

Rekordholderen var naturligvis fornøyd:


– Det kjentes bra ut på oppvarminga selv om det var litt rotete. Det gikk langt i går så jeg tenkte at hvis jeg bare klarte å holde hodet kaldt ville det gå bra, sa Henriksen til Discovery.

Han erkjente at han har vært i god form i år, men at han slet en tid etter å ha tatt koronavaksine.

– Jeg har vært i sinnssykt bra form tidligere i år, men så slet jeg veldig etter andre vaksinedose. Det var tre uker hvor jeg bare var slapp og sliten, så det var godt at det løsnet.

Mot finalen

Da NTB fikk snakket med ham litt senere hadde han akkurat ropt ut sin glede etter å ha sett kastet sitt på nytt på en TV-skjerm i pressesonen.

– Dette var enkelt og greit og akkurat som jeg hadde håpet på. Deilig! Det er deilig å gå inn til finalen med denne sikkerheten etter å ha klart det på første forsøk.


Hansa at hans viktigste oppgave før kvalifiseringen var å få kjølt ned kroppen mest mulig slik at han ikke ble for varm.

– Jeg skulle gå rolig inn i kastet og kontrollere det. Nå skal jeg sove, spise, trene og slappe av fram mot finalen onsdag, sa Henriksen til NTB.

Henriksen kvalifiserte seg inn i OL med et kast på 77,70. Det var også hans sesongbeste før rekordkastet i forsøket mandag.

30-åringen fra Oslo er en rutinert mesterskapskaster. Han var med i OL i London allerede i 2012. Da var han åtte centimeter unna en finaleplass og ble nummer 13. I VM i Doha for to år siden ble han nummer seks.

Finalen går onsdag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...