Nordre Aker Budstikke

Fotballtreneren oppfordrer:

– Delta mer i utenlandske cuper

Trener Tresor Egholm og 02-gutta til Lyn samler seg i Gothia Cup i Gøteborg. Foto: Instagram @LynGutter2002

– I utlandet tillates mye tøffere spill. Visse ting kan ikke trenes på uten at en er i situasjonen - det må kjennes på kroppen!, mener Tresor Egholm.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.08.2015 kl 11:17

GØTEBORG/KRINGSJÅ: Forrige søndag samlet 1600 lag fra 80 land seg i Gothia Cup i Gøteborg, rundt 4500 matcher ble spilt i løpet av uken.

Lyn hadde flere lag med i cupen, blant annet Gutter 02 - altså 13 år.

Mads Foss Aaserud (12) er en av gutta på laget, og strålende fornøyd med cupoppholdet. Selv om man selvsagt ønsker å nå så langt som mulig på resultatlista.

– Det var skikkelig spennende å være med i Gohtia Cup, første gangen. Jeg synes vi har lært mye også, blant annet var det mye tøffere spill en vi er vant til ellers. Det gjorde jo at vi måtte være tøffere også, sier Mads, som ellers er elev ved Tåsen skole.

SE FLERE BILDER I BILDESERIE HER


Han fortsetter.

– Vi ble også kjent med andre lag ved skolen der vi bodde, så da måtte vi snakke engelsk med utenlandske lag. Vi snakket ikke så mye om selve kampene, men ønsket hverandre lykke til og sånn, forteller Mads, som spiller midtbane, og også fornøyd med noen bra assister i løpet av cupkampene.

– Canada var den aller morsomste kampen å vinne, vi vant 2 - 0. En jevn kamp, mot store og sterke motstandere. Det var skikkelig trøkk, og deilig å vinne, oppsummerer Mads.

Han legger til at gutta er skikkelig seriøse.

Spare energi

– Ja, vi la oss tidlig, og chillet mye - altså slappet av. Viktig å spare energi når man skal spille så mye fotball på kort tid, sier han, og innrømmer at han er litt småsliten i bena fredagen, dagen etter siste kamp i Gøteborg.


Oscar Bobb (12), også elev ved Tåsen skole, er som Mads storfornøyd med Gothia Cup.

– Kjempegøy å møte så mange utenlandske lag, også mange gode og tøffe lag. Den beste kampen var den mot Canada, forteller spiss og midtbanespilleren, som i likhet med Mads også gjerne tar en tur til Gøteborg på samme tid neste år.

Neste er Norway Cup

Lyn G-02 ble gruppevinnere, i G-13 var hele 143 lag med. I 1/16-delsfinalen ble gutta slått av franske Vincennes.

– Jeg var så klart lei meg etter tapet, vi ledet jo også først. Men nå har det gått over, og jeg gleder meg til Norway Cup, forteller Oscar, som fikk scoret noen mål, og som allerede har rukket å prøvespille i storklubben Porto.

I likhet med Mads drømmer han om å bli fotballproff. Gutta trener og spiller fotball så godt som hver eneste dag.


– Fotball er det morsomste å drive med, G-02 er også et veldig ålreit lag å spille på. vi er jo kompiser på fritiden også, legger Oscar til.

SE FLERE BILDER I BILDESERIE HER

A-lags trener

For kort tid siden overtok Tresor Egholm som trener for Lyns A-lag herrer, men har beholdt trenerjobben også for G-02. Han oppsummerer cupen.

– Det er aldri enkelt å sette ord på minnerike opplevelser, enten de er gode eller mindre gode. Unge spillere har drømmer, lever i nuet, og for oss som får gleden av å observere litt fra utsiden, er det fascinerende å se hvordan drømmer og forhåpninger, blandes med spørsmål og frykten for å ikke nå drømmene!

En fotballcup betyr mange minnerike opplevelser, verken oppturer eller nedturer vil ødelegge opplevelsen spillerne tar med seg for resten av livet.


Men cup er mer en fotball. Blant annet kost og losji på skole, plassering av luftmadrasser, og strenge leggetider. Opp allerede 6.15 kanskje? Sove nok, hvile nok og spise nok, med andre ord: I cupmodus.

Første kamp for G-02 var mot TSV Buchholz 08 fra Tyskland, og Tresor forteller at tyskerne ble imponert av de norske gutta fra Lyn.

Skryt av tyskerne

– Gode ballbehandlere, velutviklet kombinasjonsspill og godt organisert defensivt, gjør Lyn G-02 til et lag det er vanskelig å møte. Til slutt står det 5-0 på resultattavlen, og det var mye skryt fra den tyske leiren etter kampen. Litt annet inntrykk av norsk fotball enn de hadde forestilt seg ifølge den tyske treneren, refererer Tresor.

Canada, Sverige og Tsjekkia

Canadiske Pierrefond WF er nærmest som et regionslag.

– Fysisk store spillere, og det er høyt tempo i kampen. Lyn spiller fantastisk fotball de første 20 minuttene, og leder 2-0, og de canadiske trenerne ser litt forfjamset ut. De tror neppe det de ser, og det er ikke så rart. Lyn G-02 på sitt beste er faktisk nesten ikke til å tro, forteller Tresor.

Sluttresultatet ble 2-0 til Lyn, ifølge Tresor også takket være fantastiske redninger fra keeper Jacob Lote.

Dag tre slår Lyn svenske Brommapoikarna IF, og vinner komfortabelt 4-0. Ubeseiret i gruppespillet, og fortsatt ingen baklengs.

I 32-delsfinalen møtte Lyn G-02 SK Motorlet Praha, som Lyn vant 5-1 over.

Paris

Torsdag var Lyn G-02 klare for 16-delsfinalen.

– CO Vincennes fra Paris skulle bli våre overmenn i denne turneringen. Det ble en fysisk batalje mot svære franske spillere som spilte røft. Det haglet med gule kort og tilsnakk. Selv om vi ledet både 1-0 og 2-1, var det ikke helt ufortjent at vi tapte 3-2 til slutt, sier Tresor.

Det ble til slutt Malmø IK som vant G-02 Gothia Cup i år.

Sluttspill

– I sluttspill handler det om å være best når det gjelder, stå opp når det koker, beholde roen, ta duellene i kampen, aldri gjemme seg unna og ta smellene som kommer uten å miste troen på egne ferdigheter. Mentalt fikk vi oss en skikkelig karamell i kampen mot det franske laget. I sånne kamper gjelder å virkelig kjenne på lysten til å gi alt for å vinne, sier Tresor .

Som oppfordrer flere norske lag til å delta i cuper med mange bra lag og sluttspill.

Tøffere

– Gjerne i utlandet der det tillates relativt mye tøffere spill enn i Norge. Visse ting kan ikke trenes på uten at en er i situasjonen - det må kjennes på kroppen. Lyn G-02 består av spillere fra 11-13 år, dette er læring de vil vokse på, mener den erfarne treneren.

Det er en spennende gjeng med unge spillere - G-02.

– Og med enkeltferdigheter helt i toppklassen. Vi matcher noen av de beste lagene i en av verdens største turneringer, og vi har en spillestil som fungerer også mot de beste. Samtlige har blant annet drevet ekstremt mye egentrening. Stikkordene her har vært mange touch, rytme, koordinasjon, balanse, og alltid i høyt tempo og et sterkt fokus på orientering. Høyt aktivitetsnivå har også vært viktig!

A-laget om et par år?

A-lags treneren tenker fremover.

– Mikkis - Mikal Emil - Aaserud er trener sammen med meg både på Lyn G-02 og på Lyns A-lag. Ikke vanskelig å se for seg at flere fra denne generasjonen unge spillere, blir å se på A-laget om ikke så mange år. Erik Botheim - 2000 - har allerede debutert på A-laget i år, ser vi en 02-spillere i troppen om to år? tenker Tresor.

Han legger til at en rekke talentspeidere fra ulike land er allerede oppmerksom på de unge Lyn-spillerne

– Høsten kan bli bra

– Vi kan bare håpe at vi får beholde så mange som mulig til den dagen de debuterer for A-laget vårt. Da skal Bastionen virkelig få noe å glede seg over! For A-laget aner vi nå konturene av fremgang, og et lag som begynner å ligne mer på hvordan vi ønsker å fremstå. Høsten kan bli bra!

Men først gjelder G-02 og Norway Cup!

– Vi håper på at Bastionen med flere til å ta turen for å se de unge gutta. Det blir mye fotballglede på Ekebergsletta. En glede som kommer veldig godt til uttrykk gjennom sinnet til et barn, og gjennom et spill som varmer ekte fotballhjerter, oppfordrer Tresor.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...