Nordre Aker Budstikke

– Den største utfordringen blir å få ballen i kurven

Historisk lag: (Bak f.v.) Selma Lie, Ruth Emilie Rustad Martinsen, Martine Carlson, Julie Nordby Egeland, Marita Rustad Martinsen, Lulia Marginean, coach Matt Oxman, (foran f.v) Christina Sve Hagen, Vilde Sagstad Imeland, Caroline Lytskjold, Sarah Rønning Hansen, Vilde Brækkan Halvorsen, Sophie Emilie Delphin Wiese. Foto: UTLÅNT

Disse jentene er historiske: For første gang stiller Nordberg basket med eget damelag. Søndag debuterer de – mange av jentene har aldri spilt en basketkamp før. Men uansett blir det cava i garderoben!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.10.2017 kl 11:24

NORDBERG: Søndag 20. oktober spiller Nordberg Kvinner sin første basketkamp noensinne.

De 15 unge kvinnene har aldri spilt basket før, men skal nå bryne seg mot langt mer erfarne spillerne i 3. divisjon.

– Ikke bare er dette en historisk dag for oss spillere, men også for Nordberg, som i en mannsdominert sport nå får sitt første kvinnelige basketlag, sier Julie Nordby Egeland, spiller og kommunikasjonsansvarlig på laget.

Nordberg Kvinner trenes av Matt Oxman og assistenttrener Bendik Aunan, som begge har markert seg som tydelige profiler på henholdsvis Nordberg Basket 1 og Nordberg Basket 2.

Etter en intensiv måned med trening, samt coaching i grunnleggende basketregler, er kvinnene, som alle er i 20-årene, nå klare for en historisk baskethriller mot Oppsal. Nervene er i høyspenn.

Kjærester og venner

– Hvordan er laget satt sammen når spillerne ikke har spilt basket tidligere?

– Et knippe av herre-spillerne på Nordberg 1 og 2 ønsket å få i gang et kvinnelag, og hørte rundt med kjærester og venner om de kunne tenke seg å gi kurven en sjanse. Så begynte ballen å rulle – bokstavelig talt! Ordet spredde seg, og plutselig var vi en god gjeng. Vi har alle vidt forskjellige jobber på dagtid, men hver tirsdag klokken 21.00 samles vi som basketkvinner, sier Egeland, som selv er 27 år gammel.

Laget trener i Marienlyst-hallen.

– Noen av oss har spilt håndball og fotball før, men vi har alle en ting til felles: Vi har aldri spilt basket før, legger lagvenninne Sarah Rønning Hansen (26) til.


LES OGSÅ: Trolig tre år unna egen hall på Korsvoll

Utfordring å få ballen i kurven

– Hva blir lagets største utfordring når dere skal spille deres første kamp?

– Jeg tror vår største utfordring blir å få ballen i kurven, rett og slett. Det kan også bli en utfordring å huske på og følge alle reglene, for eksempel ikke ta for mange skritt – som er en veldig streng regel i basket! sier Hansen.

– Så skal jeg innrømme at det også er en god del nerver ute og går… Vi aner ingenting om nivået på de andre lagene! Men vi terpet på både skudd og regler forrige trening, så vi skal nok sanke noen poeng, sier Egeland.

Hun mener lagets største styrke må være offerviljen, lagmoralen og løpskapasiteten.


– Også har vi verdens beste trener- og supporterteam.

LES OGSÅ: Nordberg basket – fra 6. til 1. divisjon på fire år!

Mål om én seier – da blir det cava

Hvilke målsettinger har et lag som er helt ferske i sporten, og som skal spille sin aller første tellende kamp?

– Vår største målsetning er å ha det gøy, og å vinne i hvert fall en kamp denne sesongen?! Etter tradisjon fra herrelaget blir det cava i garderoben når vi vinner, og øl når vi taper. Men det blir cava etter første kamp uansett hvordan det går, ler Egeland.

Nysgjerrig på hvordan damene klarer seg? Kampen spilles i Oppsal Arena, Vetlandsveien 45, søndag klokken 14.30.


LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...