Nordre Aker Budstikke

Denne hendelsen skuffer topptreneren «enormt»

Hovedtrener for Lyn damer, Ole Johan Aas, har valgt å ikke fornye kontrakten sin etter denne sesongen. Foto: Christian Fredrik Borg

– Det er galt på så mange måter, sier Ole Johan Aas om telefonen en av spillerne hans fikk sent på kvelden dagen før en viktig kamp.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KRINGSJÅ: Det var 7. november Lyn møtte Vålerenga hjemme på Kringsjå. Kampen var svært viktig for de to byrivalene. Lyn kunne sikre plassen i Toppserien med seier. Om bortelaget vant, ville de sikre seg seieren i Toppserien - under forutsetning av at Rosenborg ga poeng til Sandviken. Kampen endte 3-2 til Kringsjå-damene.

– Det er en opplevelse i år som har skuffet meg enormt. Det er så galt på så mange plan. På etisk nivå med tanke på timingen.

Det sier hovedtrener for Lyns damelag, Ole Johan Aas, i et videointervju med ham og toppspillerutvikler Vebjørn Urdal. Det er klubben selv som har publisert intervjuet på Facebook-siden sin i anledning årets julekalender.

Les også:

Ringte kvelden før

Klokken 21.45 kvelden før kampen ringte det fra motstanderlaget til Lyns stjernespiller Camilla Linberg.

– Når du som Vålerenga-trener velger å ringe Camilla kvart på ti kvelden før Lyn skal møte Vålerenga på Kringsjå, er du ute å kjøre, sier Aas, som har vært hovedtrener på laget.

Treneren understreker at han forstår at Linberg er ettertraktet og at det ikke er det han reagerer på.

– På trynet

– Å ringe motstanderens spiller kvart på ti kvelden før kamp, for å overbevise vedkommende om at hun skal spille for motstanderlaget sesongen etter, er etisk helt på trynet.

– En ting er at det blir mange spekulasjoner, men hva skal man si.

Lyn-spiller Camilla Linberg etter kampen mot Vålerenga i Toppserien på Kringsjå 7. november 2020. Foto: Christian Fredrik Borg


– Prøver de å identifisere Lyns beste spiller og sette henne ut av spill i Vålerengas viktigste kamp? Var de så nervøse når de kom hit. Vet ikke. sier Aas i intervjuet.

Han forteller likevel at det er en fin ting med hendelsen.

– Vi får øvd oss på å fokusere på det vi kan gjøre noe med. Det er å vinne kampen.

Det ble et spennende derby mellom Lyn og Vålerenga på Kringsjå. Her er Camilla Linberg i aksjon. Foto: Christian Fredrik Borg

– Hun taklet det fantastisk, konstaterer Aas om Linberg.


Trener for Vålerenga, Jack Majgaard Jensen, har ikke besvart Nordre Aker Budstikkes henvendelser mandag ettermiddag.

Se hele intervjuet med Ole Johan Aas og Vebjørn Urdal. Video: Lyn Fotball

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...