ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Dette er mannen som avgjorde for Kjelsås i den dramatiske kampen

Ole Erik Midtskogen satte to straffer for Kjelsås mot Skeid, og sikret ett poeng, til jubel fra medspillere og fans. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Med kampens siste spark på ballen sikret Ole Erik Midtskogen Kjelsås ett poeng i lokaloppgjøret mot Skeid.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.11.2021 kl 13:22

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

GREFSEN STADION: Lørdag ettermiddag var tidligere Tynset-spiller Ole Erik Midtskogen i fokus da naboklubbene Kjelsås og Skeid møttes til dyst. Flere minutter på overtid ble Kjelsås tildelt straffespark på Grefsen Stadion, og den tidligere Tynset-spilleren, omtalt som «Æljen fra Tynset», sendte keeperen til det ene hjørnet og ballen i det andre – og fastsatte sluttresultatet til 2–2.

– Jeg hadde litt ekstra puls, men det er artig med litt ekstra press, sier Midtskogen til Tynsetingen.

Det var også Midtskogen som scoret Kjelsås sitt første mål, også det på straffespark.

Slik så Midtskogens første scoring ut:

Kjelsås-Skeid 30. oktober 2021 på Grefsen stadion. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Kjelsås-Skeid 30. oktober 2021 på Grefsen stadion. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Kjelsås-Skeid 30. oktober 2021 på Grefsen stadion. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

ANNONSE

– Jeg gjør en god kamp, og etter at vi får en mann utvist og havner under 2. omgangen, viser vi god moral i laget og får med oss ett poeng til slutt, fortsetter tomålsscoreren.

Det ene poenget Midtskogen sikret er viktig i Kjelsås sin kamp om å unngå nedrykk fra PostNord-ligaen. De har to kamper igjen å spille, og er per nå på trygg plass.

Omstridte straffer

Det kokte godt på Grefsen stadion lørdag ettermiddag, og Kjelsås var lenge i føringen, inntil Akinbola Akinyemi fikk rødt kort for å ha dyttet Skeids Felix Anthonessen inn i gjerdet tjue minutter ut i andre omgang. Dermed måtte Kjelsås spille de siste halvdelen av andreomgang med ti mann. Du kan lese kampreferatet her:

Begge Midtskogens scoringer kom på straffer som motstander Skeid omtalte som billige. TV-bildene viser at den første nok var riktig, men Dagsavisen skriver det i forkant av straffe nummer to nok er mer sannsynlig at kaptein Jesper Solli sparker ned Skeids Hayder Altai.

Ole Erik Midtskogen setter straffen for Kjelsås på overtid. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

ANNONSE

– Jeg mener det er fryktelig dårlig forsvarsspill, og at jeg er først på ballen etter at han feilberegner og feller meg. Det kan godt være at det er billig, men jeg mener at det er straffespark, sier Solli til Dagsavisen.

For motstander Skeid var seier ekstra viktig for å sikre ledelsen på tabellen. Gleden var derfor stor da Egersund på andreplass gikk på et stortap mot tabelljumbo RBK 2 søndag:

Bøtter inn

Etter et godt halvår i den irske klubben Dundalk vendte lørdagens mann Midtskogen tilbake til norsk fotball i august. I Kjelsås scoret han i debuten og har virkelig funnet seg til rette med 11 scoringer på 15 kamper.

– Høsten har vært morsom, og den oppturen trengte jeg etter oppholdet i Irland, sier Midtskogen.

Ole Erik Midtskogen var dagens mann for Kjelsås og satte to straffer. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

ANNONSE

I Kjelsås er han lagkamerat med tynsetingen Emil Fiskvik. I tillegg er alvdølen Jørgen Bjørn en del av trenerteamet.

– I Kjelsås har jeg en trener som satser på meg. I tillegg er det et svært godt miljø. Miljøet i klubben er det nærmeste jeg har vært Tynset-miljø siden jeg dro derfra, sier han til lokalavisa Tynsetingen.no.

Usikker framtid

Etter flere sesonger i Ham-Kam, ett år i færøyske KÍ Klaksvík og et halvår i nevnte Dundalk, og nå i Kjelsås, konstaterer den høyreiste spissen at fotball fortsatt er morsomt. Hvor han spiller neste sesong er ennå ikke avklart.

– Min framtid ser jeg på etter denne sesongen, men det er klart jeg ønsker å spille på et høyest mulig nivå, avslutter han.

ANNONSE

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE