Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Dette er skyggen til Kjetil Wæhler

Emaunel Longe Grønner (15) har fulgt etter Kjetil Wæhler fra Vålerenga - her ved Valle. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Hvem kunne du tenke deg å være skyggen til? Emanuel (15) fulgte etter Vålerenga-proffen gjennom arbeidsdagene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.06.2016 kl 15:36

TÅSEN: – På ungdomstrinnet står elevene foran noen viktige valg. De skal snart inn i videregående utdanning før de finner sin plass i et framtidig arbeidsliv.

– For å gi dem et bedre grunnlag for å foreta utdanningsvalg, er det viktig å skape møteplasser der elevene får førstehåndskjennskap til ulike yrkesalternativer, skriver Nordberg Ungdomsskole til foreldrene i niendeklasse, i informasjonsskriv tidligere i våres.

LES OGSÅ: De Derre med flere dro i gang OverOslo 2016, tirsdagkveld - les anmeldelsene her.

Jobbskygging

Det handler om jobbskygging - det å følge en voksen på jobben for å lære litt om arbeidshverdagen. Gjennom tre dager - uten lønn.

Som Emaunel Longe Grønner (15) fra Tåsen, som har fulgt i skyggen av midtstopper Kjetil Wæhler fra Vålerenga.

Hvorfor ønsket du å skygge en fotballspiller?

– Fordi jeg ønsker å bli proff fotballspiller når jeg blir eldre. Jeg valgte Kjetil, for han bor i bydelen, er veldig erfaren og har mye fotballkunnskap, sier den unge fotballspilleren.

Han legger til.

– Hadde også hørt at han er en veldig hyggelig fyr. Han vet hva som må til for å bli en fotballproff. Ekstra gøy siden han har spilt i lyn tidligere i mange år også.

Lynspiller med Vif-spiller

Ja, for du er jo også Lynspiller?

– Ja, det har jeg vært siden 6-års alderen. Hvorfor jeg også ønsket å følge Wæhler, er fordi han også har spilt i utlandet, ifølge Emanuel, som spiller spiss, og til daglig på Lyns Gutter-15.1, også noe på Gutter-16 og Junior.

Emanuel Longe Grønner og Kjetil Wæhler utenfor Valle. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Arbeidsdagen

Emanuel forteller videre om hvordan dagene i Vif-leiren gikk.

– Kjetil plukket meg opp om morgenen, så kjørte vi til Valle. I bilen fikk vi pratet litt om hvordan dagene skulle være, og litt om hans erfaringer, ögså som profesjonell. Resten av A-laget tok også veldig godt i mot meg - jeg trodde de som proffer kanskje var litt mer «overlegne»!

– Jeg deltok også på styrketrening med laget, observerte og hjalp til under treningene på banen. Jeg er skadet, så jeg kunne ikke delta med ball, forteller Emanuel videre.

Som også spiste lunch med proffene.

Bra opplegg

– Jobbskyggen er et bra opplegg, og som ga meg fin opplevelse og et innblikk i hvordan proffe spilleres hverdag er. Det er like fristende som før, for meg å satse på å bli proff selv!

Heier du på Vif ellers?

– Nei! Jeg var med Enga disse dagene, det er jeg glad for. Men det er Lyn som er laget jeg spiller for og heier på!

LES OGSÅ: Er Viktor den nye Nerdrum? Se hva 13-åringen har tegnet!

Nytt for Wæhler

Det er en første gang for fotballspillere også, Kjetil Wæhler (40) har ikke tidligere hatt en jobbskygge.

Ble Emanuel litt i veien eller?

– Nei, Emanuel har ikke vært i veien og har i tillegg vært svært behjelpelig med å hjelpe materialforvalter, når det har vært litt «døtid». Han har jo ikke vært bak meg da jeg har trente med laget, naturlig nok, sier Wæhler.

Spesielt å ha en lynspiller «hakk i hæl»?

– Jeg har ikke tenkt på at det har vært en Lynspiller. Jeg har jo en fortid i Lyn, så det har bare vært hyggelig!

LES OGSÅ: Astrid (27) har en alvorlig diagnose, men likevel positiv: – Fremtiden er jo usikker for oss alle!

Hobby som yrke

Varme anbefalinger om å bli fotballspiller på heltid?

– Klarer man å få hobbyen som yrke etter fullført videregående skole, så er jo dette superkult! Jeg er priviligert og har holdt på med fotball på seniornivå i over 20 år.
Så det er bare positivt å få en slik jobb, ifølge Wæhler.

Han fortsetter.

– Når du får med en så skikkelig og disiplinert gutt som skygge er det bare morsomt. Jeg tror Emanuel kan nå langt som fotballspiller og oppnå fotballdrømmen. Så gjelder det å holde seg mest mulig skadefri, sier Vif-spilleren, som spiller treningskamp torsdag, og så «fullt kjør neste uke.»

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...