Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Dette tror de om årets sesong

Ørjan Valla er sjefen på Nordre Åsen. Han håper sitt Skeid kan kapre en plass blant de seks beste denne sesongen. Foto: Alexander Synstad

I helgen er det seriestart for vår lokale lag. Dette tror trenerne om sesongen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.04.2016 kl 18:39

NORDRE AKER:
Eivind Kampen, trener i Kjelsås tror denne avdelingen er den tøffeste. Og at så mange lag skal rykke ned, mener han gir avdelingen en egen nerve.

- Vi er brukbart fornøyd med ståa. Vi føler vi har gjort en veldig god treningsvinter, hvor vi hele tiden har sett utvikling. Når vi likevel ender på kun brukbart fornøyd, så handler det om at vi har pådratt oss en del skader på tampen av vinteren. Det er ergerlig, men vi har en sterk stall og føler oss veldig klare til seriestart.

LES MER: Får besøk fra Bærum

Treningskampene har vært litt ujevne prestasjonsmessig.

- Men i sum har vi vært fornøyd med hvordan vi har sett ut, sier Kampen.

Kjelsås har mistet Stian Pettersen (KFUM), Christoffer Skårn (Lyn), Endre Olav Osnes (trapper ned).

Inn i stallen kommer Magnus Aasarød (Nardo), Sigurd Martinussen (tatt opp fra juniorstallen) og Erik Hovden (tatt opp fra juniorstallen)


LES MER: Sang seg videre

- Så regner vi med at to-tre spillere vil bli klare iløpet av de neste dagene. Det betyr lite utskiftninger. Det har vært viktigst for oss og kunne fortsette å jobbe med de spillerne som har vært her noen år. Vi har en gruppe som kjenner hverandre godt, og som er glade i klubben de representerer og har et sterkt eierforhold til produktet de leverer, sier Kampen.

Og han tror det blir en tøff kamp. I årets 2.divisjonsavdeling må man minst bli nummer sju for å ikke rykke ned.

Seriesystemet skal forandres neste år.

En av de tøffeste

- Jeg vurderer avdeling 1 til å være en av de tøffeste avdelingene vi har spilt i. Grunnet omleggingen av seriesystemet, ser man også at en del klubber mobiliserer ekstra for å klare å bli blant de 7 beste. Det er ingen tvil om at omlegginga gir denne sesongen en ekstra nerve.

- Tromsdalen, Alta, Finnsnes, Grorud og Follo er naturlige topplag. Jeg tror også man skal se opp for Ullern, som har vært meget aktive på overgangsmarkedet denne vinteren, slår Kampen fast.

Kjelsås-trener Eivind Kampen gleder seg stort til årets sesong. Han tror det blir en tøff sesong. Omleggingen av seriesystemet neste som betyr at lag fra åttende plass rykker ned.
- Det gir sesongen en ekstra nerve, tror han. Foto: Arkiv

Så er det alltid noen lag som overrasker. Jeg forventer en sesong med rekordtøffe kamper hver eneste helg. For vår del ønsker vi å være med i toppen. Vi er helt sikre på at toppnivået vårt kan håndtere alle lag i avdelinga. Vi er en stadig yngre tropp, så det blir spennende å se hvor stabile vi greier å være i prestasjonene våre.

Finnsnes-Kjelsås, lørdag kl.16.00

- Endelig i gang!

Skeid-trener Ørjan Valla gleder seg seg skikkelig til seriestart. Han synes den siste måneden har sett bra ut. Onsdag smalt det i taklingene på treningen på Nordre Åsen. Slik det gjerne gjør i en spillerstall rett før seriestart.
- Det har vært mer kvalitet over treningene denne måneden. Pre-season i Norge er veldig lang. Nå trenger virkelig gutta å komme i gang, sier Valla.

KOMMENTAR: - 2016 skal bli vårt år!

Han vet godt at laget hans minst må ende på sjuendeplass for å ikke rykke ned. I Dagbladets vurdering av 2.divisjonsavdelingene tippes Skeid på nedrykk.

- Vi endte på 10.plass i forfjor og på niendeplass i fjor. Det er der vi har vært. Litt vanskelig å si om at vi skal være så mye bedre nå. Likevel er vål målsetning å ende blant de seks beste.

Stabilitet

Finner Skeid stabiliteten, tror Valla det kan bli en bra sesong.

- At vi kan få lov til å være i angrepsposisjon tror jeg er viktig nå. Vi har ikke noe å forsvare, derfor kan vi angripe.

I generalprøven mot Hasle/Løren ble det ihvertfall angrepet. Skeid ga seg ikke før bydelsnaboen hadde blitt banket med 7-2.

LES MER: Signeringen som gleder Skeid

Han trekker fram at mange Skeid-spillere fra forrige sesong signerte nye kontrakter.

- Vi har beholdt nesten alle spillerne. Og det var viktig. Kjelsås har hatt den samme stammen i laget gjennom et par sesonger. Det har de tjent på, sier Valla som peker ut to store favoritter i avdelingen.

LES MER: Sjekk hvem de møter i cupen!

- Alta og Tromsdalen er de som peker seg ut som opprykksfavoritter. Bak dem har vi Finnsnes og Grorud. Deretter blir et skikkelig hardt race om femteplassen.

Oppsal-Skeid, lørdag kl.16.00

- Det er prestasjonskulturen som gjelder

Lyn-trener Mikal Aaserud gleder seg stort til seriestart. At opprykkskåte Lyn ble fratatt muligheten til å rykke opp, ofrer han ikke en tanke lenger. I Lyn vil man ikke bruke mer tid og energi på omleggingen av seriesystemet.

LES OGSÅ: Farger byen i Lyn-farger

- I A-lagsgruppa har vi ikke ofret én eneste kalori på dette. Vi går for å vinne alle kampene, uansett. I en fotballspillers gener ligger det å elske å prestere, sier Aaserud.

Lyn-trener Mikal Aaserud er klar på at alle kamper skal vinnes, selv om Lyn ikke kan rykke opp i år. Foto: Lars Opstad/Kladd.no

Han peker seg ut Korsvoll og Rilindja som noen av de hardeste motstanderne. Utover det synes det er vanskelig å gi en helhetsvurdering av avdelingen.

- Det er mange som har forberedt seg bra til sesongen. Og de har bra trenere, og tipsene er mange. Det blir jevnt.

Det blir litt av en sesongstart for Lyn. Etter seriestarten har Lyn et par dager å forberede seg på cupkampen mot Tippeliga-laget Tromsø.

- Det blir litt av en kickstart på sesongen. Veldig fint at vi klarte å kvalisfisere oss til cupen, sier en forventningsfull Aaserud.

Manglerud StarLyn
, lørdag 16.00

Vil bli blant de tre beste

I Korsvoll er man optimister,
- Målet er å bli blant de tre beste, for slik å sikre plassen i neste års regionale 3. divisjon. Som flere andre lokale breddeklubber er det økonomien som begrenser mulighetene våre, da spesielt med tanke på trening vinterstid. Vi håper derfor på bedring nå som vi har fått på plass et nytt og fint kunstgress, og hvor undervarmerørene vil være i gang fra høsten av, sier styreleder Matias Falch.

Korsvoll disponerer en bred og lokal tropp.

- Over halvparten av spillerne har spilt barnefotball i klubben eller er bosatt i området og har barn i klubbens yngre lag. Det er med andre ord en fin blanding av unge og eldre spillere, og vi har tro på nok en god sesong, tror Falch.

Laget ledes i år som i fjor av Petter Solland og Trygve By, som også har lokale røtter og erfaring fra henholdsvis Korsvoll og Kjelsås.

Korsvoll har fått et par spennende tilvekster.

Spesielt Daniel Moen Hansen, med erfaring med Brann, Mallorca, Enköping, Ull/Kisa, Strømmen og med egen Wikipedia-artikkel, blir et spennende tilskudd.

- Ellers setter vi veldig pris på at Lasse Brandal har vendt tilbake til klubben etter et par år i Lyn og Træff, sier Falch.

Korsvoll-Lommedalen, lørdag 16.00

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...