Nordre Aker Budstikke

Sparker igang «Trikkeligaen»:

Disse gutta gleder seg veldig til helgen

NORDREAKER: Bydelslagene i Nordre Aker, fra v. Ola Scheele Moe i Lyn, Espen Frøystveit i Kjelsås og David Tavakoli i Skeid. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Første seriekamp på lørdag. To av lagene tenker serietoppen 2015, mens det tredje laget skal i hvert fall kjempe for å bli i andredivisjon. Men gjett hvem som vant på stadion onsdag kveld?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.04.2015 kl 23:24

KJELSÅS: Der kommer de inn på Grefsen stadion, i drakta, men ellers i sivil. Blide gutter fra de tre bydelslagene i andre divisjon, Kjelsås ved kaptein Espen Frøystveit, Skeids kaptein David Tavakoli og Lyns Ola Scheele Moe.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Nå er ventetiden snart over. Til helgen skal gutta i fotballilden, og 2015-serien er igang.

Lørdag spiller Kjelsås borte mot KFUM, søndag tar Lyn imot Grorud, og mandag tar Skeid imot Stabæk.

Les også: Avdanka fotballspillere søker pøsevogn

Forhåndsderby

Men først; En liten forhåndsderby på Grefsen Stadion onsdag kveld. Hvem treffer tverrliggern flest ganger på tre forsøk?

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Skeid starter: Bom, bom og bom!

Lyn fortsetter: Treff, treff og en bom.


Kjelsås: Ett treff, to bom.

Seier til Lyn. Og kanskje trenger laget en liten opptur nå før seriestart. For mens Skeid havnet komfortabelt midt på serietreet i fjor, og Kjelsås tok andreplassen bak Follo som rykket opp, var det verre med Lyn. Som faktisk var så veldig nære på å rykke ned i tredjedivisjon.

Blanke ark

Men blanke ark og moro i år for bydelsfolka og supporterne. For alle disse tre lagene er i samme avdeling i andredivisjon, også kalt «Trikkeligaen» fordi den i år samler alle oslolagene.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Kjelsåskaptein og midtbanespiller Espen Frøystveit tror godt på en plass i toppen i serien i år også. Eller kanskje enda bedre.


Les også: Det var et forsøk på å stjele hunden min

– Ja vi satser jo alltid på å rykke opp foran hver seriestart. Kan jo ikke si at vi ikke vil rykke opp heller, gliser Frøystveit, men legger til at det er en tøff «trikkeliga» som venter.

Skeid skal avansere.

– Vi havnet midt på serietreet i fjor. Det har vi tenkt til å gjøre noe med i år, og går for en plassering blant de tre beste, er skeidkaptein og spiss David Tavakoli klar på.

For Lyn ble det som nevnt nesten fotballkrise og nedrykk. Men Ola Scheele Moe, som stand in for en lynkaptein, mener laget nå står bedre rustet til å kunne plassere seg komfortabelt i andre divisjon.


– Nesten hele laget er jo byttet ut. Et av målene for 2015-seriene er i hvert fall ikke å rykke ned. Jeg har tro på at vi skal klare oss godt i andredivisjon i år, sier midtbanespiller Ola.

Første bydelsderby 1. mai

Førstelag ut til helgen er Kjelsås mot KFUM. Det tror Espen kan bli en tøff kamp.

– Og et pekepinn på hvor vi er nå, i forhold til i fjor hvor begge kampene mot KFUM endte uavgjort. Og så blir det jo moro å møte Skeid og Lyn etter hvert også. Lyn var ikke i samme avdeling som oss i fjor, men det var Skeid, sier Espen og gliser lurt.

For Kjelsås vant over Skeid i begge kampene.

Men da er David kjapt innpå.

– Men kanskje nevne da at vi vant over dere nå i siste treningskamp!

Lyn gleder seg også til å møte Skeid, noe som blir første bydelsderby, 1. mai.

– Det blir moro med skikkelig bydelsderby. Vi har tapt noen treningskamper, men det var en opptur å i hvert fall spille uavgjort mot HamKam nå sist helg, sier Ola.

Men selv om det har vært mange treningskamper for alle tre lagene, og en lang «pre-season», så er det noe helt spesielt å sparke i gang serien. Det er de alle enige om.

– Ja treningskamper kan ikke sammenlignes med seriekamper, understreker David.

Sorger og gleder

Gutta gleder seg, og sikkert mange andre også. Ekstra spennende i år med så mange lokale lag i samme avdeling. Og like mye følelser om du er i toppserien eller lenger ned på tabellene.

– Selv om vi kanskje ikke er landets aller beste fotballspillere, så skal jeg love deg at det er like mye gleder og sorger utpå banen i andredivisjon også, legger Espen til.

Trikkeligaen har også med andre lag som KFUM, Grorud, Stabæk 2, Ullern og Vålerenga 2.

Hva svarte bydelsklubbene?

I desember i fjor hadde Nordre Aker Budstikke sak på trykk om nettopp Trikkeligaen. Flere av trenerne og lederne for osloklubbene fikk de samme spørsmålene.

1) Hva synes dere om at alle oslolagene har kommet i en og samme avdeling neste sesong og hvilke betydning har det for dere?

2) Hvilke oppgjør gleder dere mest til neste sesong?

3) Fansen til mange av lagene har også kalt dette for trikkeligaen. Er det en fordel at det ikke blir så mange reiser neste sesong og forventer dere mer støtte fra supporterne?

Bydelsklubbene svarte følgende:

Magnus Wattne, daglig leder Lyn Toppfotball:

1) Vi synes det er helt glimrende. Sammenlignet med årets sesong, vil flere av kampene være interessante for hjemmepublikummet. Det er langt lettere å mobilisere til kamper mot byrivaler og naboklubber, enn det er mot mer eler mindre kjente vestlandslag.

2) Oslo-derby mot Skeid blir en skikkelig godbit. Nabooppgjør mot Kjelsås og Ullern gleder vi oss også veldig til.

3) Vi har for så vidt hatt veldig god støtte fra tribunen på bortekamper i år også, ved et par anledninger opp mot tresifret antall fans på Vestlandet. Men det er klart bortefølget blir betydelig større når reiseveien blir 10 minutter istedenfor 10 timer. Spillerne har enten jobb eller skole ved siden av fotballen og da er det naturligvis en fordel at ikke halve helgen går med til reising.

Kjell Sverre Hansen Wold, trener Skeid:

1) Vi synes det er spennende med mange lokaloppgjør mellom Oslo-lagene. Samt at det gjør det billigere for oss som klubb, da man slipper bussutgifter til de kampene som ikke er flyturer.

2) Vi synes det er bra at de to tidligere storklubbene Lyn og Skeid møtes om seriepoeng igjen. Kjelsås -Skeid- oppgjørene har også vokst seg til å bli et spennende lokaloppgjør. De andre Oslo-lagene har vi ikke samme forhold til, men det er alltid spennende å måle krefter mot lag fra samme by.

3) Jeg tror det er en fordel for mange supportere at man enkelt kan få med seg mange borteoppgjør. I tillegg vil mange av oppgjørene trekke noen generelt fotballinteresserte Oslo-borgere, i og med at man slipper lange reiseveier for å se lag man har interesse av.

Vi er veldig fornøyd med supporterne våre i Skeid, som i tillegg til Lyn har stående og syngende fotballsupportere. Dette er jo fordi Lyn og Skeid er fotballklubber med tradisjoner i norsk toppfotball, mens de øvrige oslolagene er idrettslag som har slått seg fram fra lavere divisjoner og naturlig nok har bekjente/familie og venner som følger kampene.

Vi tror Skeidoksene vil vokse seg større i år, men fanskaren styres først og fremst av hvor bra vi presterer.

Dag Halvorsen, daglig leder Kjelsås:

1) Så mange lag fra Oslo Fotballkrets i en og samme avdeling er historisk, veldig artig og spennende sportslig. Vi har flagget at vi er «nest-best i Byen» i 2014. Beste Oslo-laget i avdeling 1 kan definitivt krones med denne tittelen i 2015.

2)Skeid og Lyn

3 Vi skal fem ganger til Nord-Norge, så noen reiser blir det jo, men uansett en fordel med liten reisebelastning på ni av bortekampene, både sportslig og økonomisk. Det samme gjelder våre supportere, så vi regner med flere supportere på disse bortekampene og selvfølgelig høyere tilskuertall på våre hjemmekamper.

Les hele trikkeligasaken fra desember i fjor her.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...