Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Dramatisk bronsefinale mellom Norge og Finland

Ullevålguttene Jesper Gadderud, kaptein på det norske laget, og Jesper Bergersen Finland. Foto: ULLEVÅL IL/ULLEVÅL BANDY

Finland var storfavoritter før bronsefinalen, men de norske gutta hadde bestemt seg for å gi alt!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.02.2016 kl 12:45

ULLEVÅL/ARKHANGELSK: Norge kom til bronsefinalen i U17 Bandy VM med 5 Ullevålspillere på Norge og en på Finland - les egen sak avreisen til U17 VM i Arkhangelsk i Russland her.

LES OGSÅ: Snart ett år uten - les hvordan Alexander nå har det

Finland favoritt

Finland var storfavoritter før bronsefinalen. De hadde tapt knepent 3-2 mot et meget godt Sverige i semifinalen. Norges gutter hadde imidlertid bestemt seg at de skulle gi alt mot finnene.

Finland gir forskriftsmessig opp i 1 -0, men Jesper Gadderud - fra Ullevålgutt nå bandygymnas i Nässjö - reduserte til 1-1. Samme Gadderud ordnet fem minutter senere nok en scoring for Norge på en knallhard corner. Finland utlignet til 2-2 som også ble pauseresultatet.

Ledelse etter pausen

Etter pause scoret Finland to raske mål og gikk opp i 4-2. Norge kjempet som løver og greide å utligne til 4-3 ved Timian Strømdahl Fossli før Stabæks Anders Angelil sørget for balanse i regnskapet. Kampen vippet nå begge veier og Norge hadde flere gode sjanser til å score. Finland fikk også 2 mann utvist og i denne perioden kunne Norge avgjort matchen.

Tre minutter før slutt skjer det en glipp på Norges midtbane som Finland effektivt utnytter og går opp i ledelsen 5-4. Norge gir seg ikke og får flere gode sjanser uten å lykkes. Kampen ebber dermed ut med 5-4 til Finland.

LES OGSÅ: Det nye torgbygget i Nydalen tar form - sjekk hvem som flytter inn

Jesper med medalje

Dermed ble det Finland som tok bronsemedaljen i U17 VM i Arkhangelsk. Ullevåls Jesper Bergersen spilte godt på det finske landslaget og kunne dermed ta med medalje hjem.

Russland ble verdensmester etter å ha slått Sverige 5-3 i finalen.

Norge spilte bedre og bedre i turneringen og viste med all tydelighet at de kan regnes med i årene fremover.

LES OGSÅ: Maridalssyken sendte 30.000 på do

Snart ungdoms-OL

De norske landslagsspillerne har nå Ungdoms-OL å se fram til. Den 13. februar kl. 1400 spiller Norge oppvisningskamp mot Sverige på Gjøvik Stadion. Dette er en del av programmet for å gjøre bandy til en fullverdig OL gren i Beijing eller senere olympiader.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...