Nordre Aker Budstikke

– Du kan ikke være redd for å bli våt på beina

Trym Stueflotten er rask og dyktig til å ta seg fram med kart og kompass. Øving gjør mester. Foto: KOLL IL

– Du får løpe, får se mer av naturen, får utfordret deg selv og kan ikke være redd for å bli våt på beina, smiler Trym Stueflotten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.04.2021 kl 11:10

KRINGSJÅ: Trym Stueflotten farer lettbeint fram i skogen uansett om det er vått eller tørt. Han er en av 168 barn og unge som var på orienteringstrening i Koll denne uka.

Oppslutningen om Kolls barneorienterings-tilbud O-gøy er langt større enn noensinne. På sist trening var det 158 deltakere født fra 2008 til 2014.

– Interessen er fantastisk for både orienteringssporten og Koll, sier O-gøy-ansvarlig Lisa Näsholm.

Mette Halvorsen (til venstre), sønnen Viljar Klemo, Roger Håland med kartet og Ole William Håland tolker kartet og planlegger hvordan neste post skal finnes. Foto: KOLL IL

– Du får løpe, får se mer av naturen, får utfordret deg selv og kan ikke være redd for å bli våt på beina, smiler Trym Stueflotten.


11-åringen fra Korsvoll er av de rutinerte på O-gøy. Han var med også i fjor og prøvde seg også på konkurranser og viser store ferdigheter.

– Når jeg finner en post, planlegger jeg hva jeg skal gjøre for å finne fram til den neste.

Ferske med kart

Ole William (7) er med på O-gøy for første gang denne våren. Far Roger Håland er også med på treningen.

– Dette er et supert opplegg. Det er veldig gøy for både voksne og barn, Ikke er det store krav til klær og utstyr og du lærer å orientere og får også trim, smiler Roger.

Om det var 158 deltakere og mange følgere på O-gøy sist gang, var det lagt opp slik at det var god spredning. Foto: KOLL IL

Grundig oppdeling

For O-gøy-leder Lisa Näsholm og Sofie Oraugh Rygh og Veslemøy Hausken Sjöqvist i O-gøy-komiteen i Koll har den gledelige oppslutningen og pandemien ført til ekstra organisering:

– Det er inntil ti i hver gruppe, sier Lisa.

Gruppene er delt opp etter årgang og skolekrets. Oppmøte-stedene for de enkelte gruppene er på ulike steder på eller ved Kollbanen.

Det er også blitt nødvendig med mange flere trenere. På sist trening var det 12 lønnede ungdomstrenere og ni foreldre-trenere.


Foreldretrenerne Elin Bryhni (til venstre), Anne-Kristin Wadahl og Sofie Oraug Rygh. (Foto: IL Koll) Foto: KOLL IL

Av de nye trenerne

Klara Saastad Haugen er av de nye trenerne. Eleven i 1. klasse på Nydalen videregående skole bor bare 300 meter fra Kollbanen hvor alle O-gøy-treningene er på torsdager.

– At det er motiverte barn som er interesserte i å lære og ha det morsomt med fysisk aktivitet, gjør det moro å være trener på O-gøy, sier hun.

– Jeg liker best at jeg får være ute i aktivitet mens jeg jobber, det er viktig for meg når jeg skal arbeide.

– Hva gjør orientering til en bra idrett?


– Det som læres gjennom orientering er viktig videre i livet, i tillegg er det en god kombinasjon av fysisk aktivitet og bruk av hjernen.

Klara er trener for Koll. Foto: KOLL IL

Har et håp

Trym Stueflotten er også ivrig på ski, og han håper at sommeren på ingen måte blir en reprise av vinteren.

– Jeg fikk ikke deltatt på et eneste skirenn sist vinter og håper det snart kan bli orienteringsløp, sier unggutten.

Kolls O-gøy-ansvarlig, Lisa Näsholm. Foto: KOLL IL

Ungdom

Koll har også ungdomstrening på torsdager. Den samlet ti sist gang. Totalt var dermed på 168 på Kolls o-trening. Tidenes rekord. Noen få flere enn det var forrige uke.

– Det er gøy at vi er så mange, men snart har vi nådd taket på hvor mange vi kan å ta imot på O-gøy, sier Lisa Näshoim.

På ungdomsgruppa fra 14 til 17 år er det derimot god plass, meldes det.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...