Nordre Aker Budstikke

Brandsdal knuste Northug i spurten:

– Ekstra stas å seire over Petter

Knallåpning på sesongen for Eirik Brandsdal - her fra Falun forrige sesong. Foto: ARKIV/RANDI BERDAL HAGEN/VEST-TELEMARK BLAD

Eirik Brandsdal best i sprint på Beitostølen, da han knuste Petter Northug jr. på oppløpet. – Det er sånne dueller jeg trener for, sier Kjelsås-løperen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.11.2015 kl 14:11

KJELSÅS: Det ble en knallåpning av Kjelsås' store langrennshelt, Eirik Brandsdal, da sesongen ble sparket i gang på Beitostølen i helgen. Han klinte til i sprinten, og banket selveste Petter Northug jr. på oppløpet.

LES OGSÅ: Dette kan bli Eiriks sesong: Brandsdal best i test

Det liker Brandsdal spesielt godt.

– Kult med en god start på sesongen. Må innrømme at det er ekstra stas å seire over Petter. Det er sånne dueller jeg trener for, forteller langrennsløperen til Nordre Aker Budstikke, mandag formiddag.

LES OGSÅ: Nå mangler bare minusgradene: Her kommer Oslos helt nye skiløyper – i Nordre Aker!


Han fortsetter:

– Det er alltid mye oppmerksomhet og trøkk på åpninga. Alle utøverne er spente og hatt en lang opptreningsperiode. Det gir trygghet og motivasjon til de viktigere skirennene utover vinteren, sier Brandsdal.

LES OGSÅ: I forrige sesong hadde Brandsdal seieren i sprintverdenscupen innen rekkevidde helt fram til siste løp i Drammen i mars

Finland neste

Og det er ikke lenge til Brandsdal igjen skal konkurrere i løypa. Neste ut er Kuusamo i Finland.

– Det blir verdenscupåpningen med mini-tour. Og som starter med klassisk sprint fredag 27. november, 10 kilometer skøyting lørdag og 15 kilometer klassisk jaktstart søndag, sier Brandsdal.

I mai i år markerte moderklubben Kjelsås IL at Brandsdal nå er historisk i Kjelsås Langrenn; han har passert klubbens skidronning Trude Dybendahl i antall World Cup-seire. Eirik har nå åtte verdenscup-seire, Dybendahl har syv.


LES OGSÅ: Skiskytter Kristin fra Lyn avslører hvordan toppidrettsutøvere spiser

– Gir veldig mye tilbake

– Eirik gir så veldig mye tilbake til klubben, og er til stor inspirasjon for små og store. I tillegg er vi så takknemlige og glade for at han hvert år stiller og bidrar med Multisportuka, sa ledelsen i Kjelsås Langrenn til Nordre Aker Budstikke i mai.

LES OGSÅ: Sprinter-Brandsdal vant NM-femmila

Fortsetter 3-4 sesonger til

Til Dagbladet har Brandsdal tidligere fortalt at han fortsetter i langrennssirkuset så lenge han er motivert og har det gøy:

– Kanskje tre-fire sesonger til? Det er jo mye som må prioriteres bort når man driver med toppidrett, men det har så langt ikke vært de store problemstillingene. Jeg føler meg heller veldig heldig og priviligert som har mulighet og er god nok til å kunne satse på ski på heltid!


Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...