Nordre Aker Budstikke

Endelig kan de kjenne sand mellom tærne på Kringsjå

Etter åtte års kamp står endelig sandvolleyballarenaen på Kringsjå klar til bruk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KRINGSJÅ: Veien dit har vært tungrodd for dugnadsgruppa i IL Koll. Volleyballklubben har brukt tid og krefter, og flere ganger sett prosjektet stoppe helt opp.

Idrettsbyråden slår et slag for sandvolleyballbane 26. mai 2017.

Fredag 26. mai kunne imidlertid endelig snoren klippes, og det av en smilende og svært fornøyd idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap), som erklærte Norges flotteste sandvolleyballarena – og en utstillignsplass for sporten – for åpnet.

– Wow

– Bare å si wow! For et fantastisk anlegg, sier byråden da hun ankommer Kringsjå.

– Da klubben tok kontakt og påpekte at anlegget hadde stoppet opp i prosessen, så gikk det noen runder med Bymiljøetaten: Hvordan kan vi løse dette? Noe penger var der, men var det nok? Anlegget ble lagt ut på anbud, så viste det seg at det holdt med avsatte penger, og prosessen ble satt igang, sier byråden videre til Nordre Aker Budstikke, før hun er klar til å åpne anlegget.


Som er etter internasjonal standard for konkurranser.

– Få fart på anleggene

Anlegget har kostet rundt 12 millioner kroner.

– Jeg har bare vært byråd i ett år, og begynner å bli vant til å få fart på anlegg som har ligget der og ventet lenge. Da jeg overtok som idrettsbyråd lå Oslo i bånn i forhold til anlegg som fikk spillemidler. Nå ligger Oslo på en fjerdeplass, og vi skal enda lenger opp. Gratulerer med et kjempefint anlegg, sa byråden i åpningstalen og klippet snoren.

Hun la også til at det ikke finnes maken i Oslo, og at det kan brukes ute lenge, for det er også lys rundt banen.

– Betyr så mye

De forskjellige lederne i IL Koll takket også hverandre og andre, for å ha kjempet for å få på plass anlegget - gjennom mange år.


– Dette betyr så veldig mye for Koll. Ikke minst synliggjør anlegget klubbens volleyballaktivitet, men det vil jo også være et samlingspunkt for veldig mange, også utenfor klubben. Det vil jo fortrinnsvis bli brukt av Kolls medlemmer til trening, men ellers også åpent for andre utenom organiserte treningstidspunkter, sier en av ildsjelene i klubben, Lars Petter Windelstad Kjos.

Banen ligger ved de to nederste kunstgressbanene til Lyn, i enden ved Kringsjå barneskole.

Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Aktiv åpningshelg

Hele himmelfartshelgen blir det volleymoro på de nye banene. Under Åpen Trening torsdag fant nærmere 100 personer veien, og anlegget sydet av barn og ungdom som ville prøve seg i sanden.

Etter idrettsbyrådens offisielle åpningsmarkering fredag, kunne de frammøtte overvære en oppvisningskamp med fire kjente norske spillere på landslagsnivå, og en «artigturnering».


Men det stopper ikke med det. Lørdag og søndag er det regionsturening for spillere i klassen MiniMix, U15 , U19 og senior.

Rina Mariann Hansen klipper snoren. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Trenger anlegg

Oslo har i lang tid manglet sandvolleyanlegg beregnet på organisert idrett, ifølge IL Koll.

De som finnes, blant annet på Voldsløkka, er kategorisert som nærmiljøanlegg, og dermed skal de i prinsippet ikke brukes til organisert aktivitet. Oslo har landets største sandvolleyballmiljø, ifølge Kringsjå-klubben er dette mest på tross av, og ikke på grunn av, anleggssituasjon. Å avvikle en treningsøkt etter klokken 16 har i lang tid vært en utfordting, på grunn av manglende banekapasitet.

Det splitter nye anlegget på Kringsjå skal være et kommunalt idrettsanlegg hvor det er lov til å drive organisert trening. Og ikke bare det; organisert trening for barn og unge skal prioriteres her.


Styreleder i IL Koll, Kai Jensen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Stor klubb

Koll Volley er en stor volleyballklubb i Norge og mange av spillerne hevder seg i Norgestoppen­ både i vanlig volleyball og i sandhvolley. De som spiller sandvolleyball har måtte melde seg inn i andre klubber under sommersesongen for å få et tilbud om trening, ifølge IL Koll.

Koll Volleys nye hjemmebane. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Den lange veien til bane

Allerede i 2008 startet planleggingen mellom klubben og daværende Idrettsetaten. I 2012 ble det bevilget 4 millioner kroner og året etter startet prosjekteringen opp, med Bymiljøetaten som byggherre. Kort tid etter viste det seg at anlegget ville få en prislapp på 11 millioner.

Påplussingen kom i et revidert budsjett, og i mars 2015 ble det gitt rammetillatelse for bygging.

Dermed gjenstod å velge entreprenør til arbeidet, og Koll sendte ut informasjon til foreldre og medlemmer i klubben om at ny bane ville stå klar samme høst, og senest våren 2016. Men så ble det bråstopp. Igjen.

Kart og terreng stemte ikke

Da anlegget skulle stikkes ut viste det seg at kart og terreng ikke stemte overens. Man var nærmere røtter av verneverdige trær enn planlagt, og måtte ha nye runder på hvordan banene kunne ligge i terrenget.

Høsten kom, og vår ble til sommer, uten at anlegget ble bygget. Ivrige spillere satte spørsålstegn ved om styret i Koll egentlig visste hva de holdt på med. I realiteten sto prosjektet fast i kommunen.

I september 2016 fryktet klubben at nok en sesong skulle komme uten at anlegget ble bygget. Men i oktober godkjente Plan- og bygningsetaten nye utkast til bane, og før jul settes spadene i jorda. En mild vinter sørget for at byggearbeidet gikk unna.

Tålmodighet og pågangsmot krones av og til med seier. Og våren 2017 er altså anlegget klart til bruk, for store og små kollinger som trives best med sand mellom tærne!

Lars Petter Windelstad Kjos. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

LES OGSÅ:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...