Nordre Aker Budstikke

Ett stavtak videre for den planlagte rulleskitraséen

Lyn Ski har mange rulleskiløpere, i alle aldere. Her fra et arrangement i Holmenkollen i 2017. Snart kan de få løype på "hjemmebane". Foto: LYN SKI

Planen er å regulere en trasé for rulleski med asfalt og lys, i samarbeid med Lyn, Koll og Olympiatoppen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KRINGSJÅ: På vegne av Oslo kommune og Bymiljøetaten varsles det nå oppstart av områderegulering for rulleskitrasé på Kringsjå. Planen er å regulere en trasé for rulleski med asfalt og lys. Vinterstid skal traséen bli en del av Sognsvann Snøpark med skiløyper for trening og skirenn, og med snøproduksjon og utkjøring av snø som i dag. Planforslaget skal konsekvensutredes, går det frem av saken. Også at forslaget gjøres i samarbeid med idrettslagene Lyn og Koll, samt Olympiatoppen.

Grunneiere er Oslo kommune, samt Staten ved henholdsvis Norges Idrettshøgskole og Statsbygg.

Tre-fire kilometer

– Eksakt utforming av traséen vil skje senere i planprosessen etter utarbeidelse av konsekvensutredning og evtuell justering etter innspill fra interessenter. Det må presiseres at det kun skal reguleres en rulleskitrasé med tre-fire kilometers lengde i fire meters bredde innenfor det markerte området - eventuelt seks meters bredde i partier med toveis løype. Det vil i tillegg bli lagt inn en buffersone for mulig justering på stedet, samt noe areal til bearbeidet sideterreng. Total regulert bredde antas å bli rundt 12 meter, skriver Strand og Løken Arkitekter AS, som er engasjert av kommunen i saken.

Planområdet

Merknader?

I tillegg står det også at illustrasjoner av eksakt trasé, vil bli tilgjengelig når utarbeidet planforslag legges ut til offentlig ettersyn - vedlagte illustrasjon av alternative traséer viser mulige løsninger, men er altså ikke endelig, presiseres det i saken.


Det vises også til tidligere innsendt et planinitiativ til Plan- og bygningsetaten og at det har vært avholdt et oppstartsmøte.

– Innsendt dokumentasjon og referat fra oppstartsmøtet ligger tilgjengelig på Plan- og bygningsetatens saksinnsyn. All offentlig dokumentasjon i saken vil bli tilgjengelig der. I tillegg til at merknader kan sendes inn nå, vil det bli mulighet til å komme med innspill, eller merknader etter at planforslaget legges ut til offentlig ettersyn. Estimert tidspunkt for dette er sommer/høst 2019, skriver arkitektkontoret videre.
Du kan følge saken i Plan- og bygningsetatens saksinnsyn.

Underskriftskampanje

– For oss er det viktig å få frem til Plan- og bygningsetaten at dette er et tiltak som har sterk forankring i bydelen, ikke minst i idrettslagene Lyn og Koll, sier styreleder i Lyn Ski, Geir Moe, til Nordre Aker Budstikke.

– Det er mange i våre rekker som støtter dette tiltaket, og det må komme frem i høringen at dette er et positivt og etterlengtet tiltak, for barn og unge primært. Dette vil vi blant annet vise ved at vi nå har startet opp en underskriftskampanje til støtte for prosjektet.

Vellene har uttalt seg

Det har kommet inn noen merknader og uttalelser allerede i saken, blant annet fra Ris Vel, som skriver:


»Deler av den aktuelle rulleskitrasséen ligger i Vestre Aker og innenfor området til Ris Vel. Vi stiller oss positive til tiltaket, men vil anføre følgende synspunkter:

Vinterstid er det en skiløype som går gjennom Gaustadskogen og til Sognsvann. Særlig strekningen fra Risbekkveien er mye brukt. Denne løypen går over begge Gaustadjordene. Løypa blir preparert av BYM. Vi forutsetter at denne løypa opprettholdes slik tilfelle er i dag.

Sommerstid er det blitt en vanlig praksis, etter at høydebassenget i Vettakollen stod ferdig, at folk bruker midtområdet i de to Gaustadjordene som sti. Publikum setter pris på denne stien fordi det er åpent, lyst og fritt for syklister. Vi håper denne praksisen kan fortsette, vel klar over at det strider mot Friluftslovens passus om ferdsel på dyrket mark.

At det er idrettsklubber i nærområdet og Olympiatoppen som er initiativtager, håper vi ikke er til hinder for at også andre skiklubber i Oslo Vest kan bruke anlegget når det står ferdig. Vi håper videre at man legger opp til at andre idrettsgrener også kan bruke anlegget.

Ris Vel hadde helst sett at det var en felles arealplanlegging av de to Gaustadjordene. At det er ønske om et slikt treningsanlegg inntil Norges idrettshøyskole er ikke overraskende, men samtidig er det mange som også ser det som en ønsket naturkvalitet at det er dyrket mark mellom byens villaområde og skogsområdene rundt byen.»


I tillegg har Berg, Nordberg, Sogn og Tåsen vel uttalt seg i saken:

«Vi ser at det nå skjer noe mer med rulleskibanen på Sogn. Vi synes det er positivt at forholdene for dem som benytter rulleski som treningsform blir tryggere og bedre tilrettelagt.

Vi vil følge med på denne utbyggingen når mer konkrete planer foreligger, men vi har et viktig element som vi ber dere gi prioritet i planarbeidet og det er fremføring av Turvei B5 til Sognsvann. I dag er situasjonen den at turveien er godt merket og opparbeidet Fra Gaustadveien og frem til klubbhuset til Lyn, men herfra til Sognsvann er turvei B5 mer uklart definert. Den som er kjent finner lett frem, men området ved Idrettshøyskolen fremstår som privatisert og vi har fått tilbakemeldinger om at folk ikke finner frem hvis de ønsker å finne turveien når de starter fra Sognsvann. Vi ber derfor at man tidlig i planarbeidet legger til rette for at turvei B5 kan bli tydeligere definert i planområdet.»

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...