Nordre Aker Budstikke

Dødballigaen:

– Etterlengtet, i en ellers ganske kjedelig tid

Janne på Mester Grønn ga maks i sluttspill-kampen tirsdag kveld. Foto: Christian Fredrik Borg

Det er syv - ti personer på hvert lag: – Det kan fort bli noen diskusjoner særlig om hvorvidt man er død eller ikke, Mariann Staxrud Utstumo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.06.2021 kl 21:53

KJELSÅS: Stemningen er god, konkurranseinstinktet på plass og spillerne i form på Kjelsåsmyra kunstgressbane tirsdag kveld.

– Vi spilte dødball en lørdag i våres med et par venner og naboer. Alle synes det var kjempegøy og etter litt tankevirksomhet fant vi ut at dette kunne gjennomføres som en koronavennlig aktivitet. Vi lagde regler og opprettet Facebook-siden Kjelsås Dødballiga og inviterte venner og familie, sier Mariann Staxrud Utstumo, presseansvarlig i Dødballigaen.

Tolv lag sluttet seg til turneringen.

– Dette var etterlengtet, virker det som – i en ellers ganske kjedelig tid, fortsetter hun.

Rundt 130 er i dag medlem av gruppa for ligaen på Facebook.


Mariann Staxrud Utstumo (til venstre) og Hege Hansen har vært sentrale i gjennomføringen. Foto: Christian Fredrik Borg

Unge og evigunge

Staxrud Utstumo forteller at det er syv til ti personer på hvert lag, men bare fem kan spille samtidig:

– Det er ikke lov med bytter underveis i kampen. I dødball har man heller ikke kontakt med det andre laget, så vi holdt oss fint innenfor reglene hele tiden. Nå har det åpnet ytterligere opp så vi er positive til å kunne gjennomføre finalespill, plasseringskamper og bankett i august.

Koronavennlig hilsing i god sportsånd etter den første kampen mellom Røkla og Mester Grønn.

Fem av lagene består kun av spillere under 30 år, hvor det yngste laget, «Young Balls», kun har spillere født i 2005, håndballspillere og fotballspillere. De siste syv lagene består i hovedsak av spillere i 40- og 50-åra, men med en del innslag av deres barn igjen.


– Dette er skikkelig moro, og en aktivitet som både ungdom og voksne kan gjøre sammen. Det er vel kanskje 55% menn og 45% kvinner med, hvis jeg skal gjette, sier Staxrud Utstumo.

Tirsdag denne uka var det også klart for sluttspill, som starter med fire semifinaler:

– Først to semifinaler i B-sluttspillet, før vi avslutter med 2 semifinaler i A-sluttspillet. Av de fire lagene som spiller semi i A-sluttspillet, er det bare ett lag med spillere i 40-åra.

Mye konkurranseinstinkt

– Forskjellige lag er eksempelsvis «Ballbreakers», hvor jeg selv spiller. Med folk i 40-åra med mye konkurranseinstinkt og håndballspillere. «Røkla» er et sammensatt lag av folk som i utgangspunktet ikke kjente så mye til hverandre. «Da legger vi den ballen død» har vært skadeforfulgt, men er tilbake nå, folk i 40-åra.

Ett av de andre lagene, som innledet tirsdagens sluttspill, er «Mester Grønn». Laget består av lærere og ansatte fra Skjønnhaug skole i bydel Alna.


– Disse stiller med masse publikum, sier hun med henvisning til tre genuint interesserte suppertere som overvar lagets siste kamp.

Både unge og litt eldre har deltatt i turneringen. Foto: Christian Fredrik Borg

«Klubb Ballspiel» er en vennegjeng fra Kjelsås, stort sett født i 1994. «Kjelsås Ball og kos» er startet av Mari, min datter, med hennes venner. Dette er nok favorittene blant alle, med et par skikkelige klassespillere. Alle er født på 90-tallet. Så har vi med: «Team 95-trikken» som er fra Kjelsås. Alle er født i 1995.

Se flere bilder her:

Hun forteller at det har vært noen skader, mest strekker:


– Det er mye stopp, start og korte spurter. Jeg tror vi har sett en forsmak på hva skadelegevakta kan vente seg når breddeidretten for voksne nå åpner igjen.

– Vi har også sett oss nødt til å ha to dommere i hver kamp, det kan fort bli noen diskusjoner særlig om hvorvidt man er død eller ikke.

Hver kamp dømmes av to dommere som nøye følger med, blant annet på stillingen. Det gjelder å holde tunga rett i munnen, for alle er ikke alltid enige. Foto: Christian Fredrik Borg

Bankett

– Når starter dere opp igjen?

– Hvis folk er interessert tenker vi kanskje en ny runde til våren igjen. Vår største utfordring er bane. Det trengs god plass og riktig underlag. Myra har vært perfekt, men det spørs hvordan kapasiteten er her neste år.

Og selvfølgelig blir det bankett:

– Banketten gjennomføres på Grefsen stadion 28. august. Tidligere på dagen blir det mer spill. Vi skal ha møte i dag for å planlegge dette arrangementet fra morgen til kveld. Vi snakker innløping, presentasjon av spillere og musikk. Det blir garantert høye skuldre, full innsats og god stemning. Det som er ekstra morsomt er at både ungdom, unge voksne og voksne er like engasjert. 15 år gamle David er for eksempel med i arrangementskomiteen.

Innsatsen under dødballigaen på Kjelsås er det ingen ting å si på. Foto: Christian Fredrik Borg

– Ellers har det vært fascinerende å se hvor viktig dødball kan være for folk i 40 åra. Veldig moro og samlende for Kjelsåsfolk, legger Staxrud Utstumo til.

Finalene

Seminfinaler B:

  • 18.30 Røkla – Mester Grønn
  • 19.15 Klubb Ballspiel – Da legger vi den ballen død BK

Seminfinaler A

  • 20.00 Kjelsås Ball og kos – Team 95 Trikken
  • 20.45 Ballbreakers – Young Balls

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...