Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Får til både bredde og topp

Fra venstre Nora Ulvang, Camilla Lie, Julia Ystgaard og Anine Hallén. Alle i K-18 - og alle fire innenfor topp 30 flere av dagene. Foto: KJELSÅS LANGRENN

Kjelsås best under Norges Cup. – Et resultat av langrennsgruppas store fokus på å ta vare på både bredde og topp, ifølge hovedtrener Kristian Bjune Sveen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.01.2016 kl 19:21

KJELSÅS: Forrige helg var det Norges Cup i Steinkjer, og Kjelsås ble beste klubb.

22 løpere

– En svært vellykket helg som viser både vår bredde og topp. 22 løpere fra Kjelsås stilte til start, noe som gjør oss til en av landets største juniorklubber. I tillegg viser resultatene at vi også er blant de beste, med 12 løpere topp 30 og klubben med flest norgescup poeng totalt - med god margin, oppsummerer hovedtrener for juniorer og seniorer, Kristian Bjune Sveen.

Hovedtrener for juniorer og seniorer, Kristian Bjune Sveen. Foto: PRIVAT

I tillegg har klubben også også Nora Ulvang, jenter 18 år, som nylig ble plukket ut til å delta i nært forestående Ungdoms OL på Lillehammer

LES OGSÅ: Skikarusell er så moro!

– Viktig å holde på bredden

Han trekker frem flere årsaker til at Kjelsås stiller sterkt i Norges Cup'en, hvor de beste løperne er representert.

– Det er mye godt arbeid generelt i klubben, samt meget god rekrutteringsarbeid i de yngre årsklassene. I tillegg er dette et resultat av langrennsgruppas store fokus på å ta vare på både bredde og topp, ifølge Bjune Sveen.

STEM NÅ! Kjelsås Langrenns Eivind Selvig er blant finalistene til Årets Navn i Nordre Aker. Siste frist for å stemme er 15. januar!

Førsteårsjuniorgutter i Kjelsås - Fra venstre: Håvard, Elias Jonsson, Øystein Strand, Peder Bollingmo, Kristian Sollie, Anton Jensen, Peder Stenberg Nilsen. Foto: KJELSÅS LANGRENN

Han poengterer at det er viktig å også holde på bredden, så det blir mange å trene med og mot, for alle aldersgruppene.

– Det motiverer både de på toppen av lista, og de nedover på lista. Jeg mener at Kjelsås Langrenn har lykkes i sin filosofi om å følge opp personlig fremgang like godt for de som er på toppen, som for de som ikke er der. Hos oss skal alle få den utviklingen de trenger og ønsker, sier Bjune Sveen.

LES OGSÅ: Det som gjelder: Move your ass, and your mind will follow!

Kurser foreldrene

Det er fire ansatte trenere på junior og seniornivå, og to ansatte trenere for 15/16-åringene. Utøverne som er 14 år og yngre, har foreldre som trenere.

Maria Føyen Leseth på start i finalen sprint klassisk i klassen K-17. Foto: KJELSÅS LANGRENN

– Kjelsås bruker trenerkompetansen internt, har trenerkurs for foreldrene, samt har klubben jevnlige innslag av fra dyktige fagfolk utenfra, forteller hovedtreneren, som også trekker frem stor foreldreressurs, et aktivt sportslig utvalg og et veldrevet styre, som suksessfaktorer for enn langrennsklubb som har stor rekruttering og som økonomisk går greit rundt.

LES OGSÅ: Kakebaking og loddsalg? Les om en helt spesiell dugnadsinnsats i langrennsklubben

Unikt for klubben

– Prestasjonene på Steinkjer viser hele gruppas gode treningsinnsats, der svært mange kunne vise til personlig bestenoteringer og ytterligere fremgang fra i fjor. At vi har hele 22 løpere med i Norges Cup, og som i tillegg leverer så bra, det er unikt for klubben, sier en fornøyd hovedtrener.

Håvard Moseby fra Kjelsås vant søndagens 7,5 kilometer i klassen Menn 17år. Foto: KJELSÅS LANGRENN

Blant annet ble Håvard Moseby nummer en i sin klasse, på 7.5 kilometer for menn 17 år, i tillegg til at han ble nummer tre i klassisk 10 kilometer. Nora Ulvang vant 5 kilometer klassisk - kvinner 18 år, og ble nummer to - 5 kilometer fri. Andre innenfor topp ti i sin klasse, Trym Moeng Jensen ble nummer fem på sprinten, Maria Leseth Føyen ble nummer seks på sprinten, og Anine Hallén ble nummer syv - 5 kilometer fri.

LES OGSÅ: Brrr… Iskaldt for syklistene på Tåsen!

Disse løperne fra Kjelsås deltok i forrige helgs Norges Cup på Steinkjer:

 • Ulvang, Nora - K 18 år
 • Hallén, Anine - K 18 år
 • Syvertsen, Eirin Marie - K 18 år
 • Ystgaard Mehre, Julia - K 18 år
 • Lie, Camilla - K 18 år
 • Føyen, Maria Leseth - K 17 år
 • Ahlsand, Ingvil - K 17 år
 • Olsen, Erik - M 19/20 år
 • Tandberg, Vebjørn - M 19/20 år
 • Moseby, Erling - M 19/20 år
 • Åsheim, Henning - M 18 år
 • Bøen, Sivert Risnes - M 18 år
 • Tandberg, Jostein - M 18 år
 • Stensåsen, Jakob - M 18 år
 • Moeng Jensen, Trym- M 18 år
 • Stenberg-Nilsen, Peder - M 17 år
 • Sollie Fliflet, Kristian- M 17 år
 • Bollingmo, Peder - M 17 år
 • Moseby, Håvard -M 17 år
 • Jensen, Anton - M 17 år
 • Strand Rønning,Øystein - M 17 år
 • Jonsson, Elias - M 17 år

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Gjengen fra Kjelsås etter renn fredag og lørdag i Steinkjer, i Norges Cup. Foto: KJELSÅS LANGRENN

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...