Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Fire syklister er tatt ut på landslaget

Torjus Bern Hansen er en av fire Rye-syklister som er tatt ut til landslaget i terrengslykling i 2016. Foto: PRIVAT

Fire av 16 ryttere på terrengsykkellandslaget i 2016 er fra Sportsklubben Rye. Nå håper de klubbens elitesatsing vil bli en drivkraft for sykkelmiljøet i Oslo-området.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.01.2016 kl 13:53

NORDRE AKER: Terrengsykkellandslaget for 2016 ble tatt ut like før jul. Av 16 ryttere på laget tilhører fire Nordre Aker-klubben Rye.

Rytterne fra Rye er:

  • Sondre Kristiansen (A-laget, Herrer U23/elite)
  • Elisabeth Sveum (Rekruttgruppen, Damer U23/elite)
  • Marit Sveen (Rekruttgruppen, Damer U23/elite)
  • Torjus Bern Hansen (Rekruttgruppen, Herrer 2. års U23/elite)

En drivkraft for sykkelmiljøet i Oslo

– For oss er dette en bekreftelse på arbeidet vi legger ned i klubben er godt nok til å fostre toppidrettsutøvere. To av utøverne har syklet for Rye mesteparten av sin idrettskarriere mens to av rytterne har søkt til klubben vår siden vi har et godt treningsmiljø, sier Tord Bern Hansen, som er leder av barne- og ungdomsgruppa i klubben.

Han håper at elitesatsingen i Rye vil bli en drivkraft i Oslo-området. I langrenn fyller kretsene og ulike team denne rollen. I terrengsyklingen er det imidlertid ennå slik at utøverne går rett fra klubb til landslag.

LES OGSÅ: Tåsen-tvillinger har kvalifisert Norge til OL i Rio

Tjener både topp og bredde

– Da er det viktig med noen store klubber som kan være regionale drivkrefter. Denne rollen ønsker vi at Rye skal ha i Oslo-området, sier Bern Hansen.

Rye regner med at fire landslagsutøvere vil gi ringvirkninger på flere plan.

– Har du gode utøvere, knytter du til deg gode trenere, og gode trenere er bra for både topp og bredde. Toppidrettsutøvere er gode forbilder for de yngre i klubben, og gode utøvere tar med seg resten av utøverne opp. Da blir det enda flere gode utøvere som gjør klubben synlig, og det igjen øker rekrutteringen til klubben, sier Bern Hansen.

STEM NÅ! Idrett, friluftsliv og ungdomsarbeid – her er finalistene til Årets Navn i Nordre Aker! Les om alle kandidatene og stem her!

Dette sier de fire rytterne:

Torjus Bern Hansen er en av fire Rye-syklister som er tatt ut til landslaget i terrengslykling i 2016. Foto: PRIVAT

Sondre Kristiansen (født 1993)

Sondre Kristiansen. Foto: PRIVAT/ARMIN M. KÜSTENBRÜCK/EGO-PROMOTION


Har sitt første år som senior i 2016 (23 år og eldre).

«Det betyr veldig mye for min del å få tillit fra landslaget, og det er ekstra gøy at vi er flere fra samme klubb som fra sesongstart er en del av troppen.

Det er alltid morsomt å sykle med flagget på brystet, og jeg gleder med til de konkurransene og turene vi skal på nå denne sesongen. Nå ligger i alle fall mye til rette for at vi skal få konkurrere mot andre nasjoner, så da er det bare opp til oss å sykle fort!»

Sondres blogg kan du lese her!

Marit Sveen (født 1996).

Marit Sveen. Foto: PRUVAT/FEDE PHOTO


Sesongen 2015 var hennes første år i U23 (klassen 18-22 år).

«Det å bli tatt ut på landslaget er en stor motivasjon for videre satsning. Det er fint å få den tilliten, også står det opp til meg å prestere for å bli tatt ut på internasjonale konkurranser. Det er også fint å føle at man er en del av et større lag, og det er alltid lærerikt å være med landslaget på samlinger og ritt.»

Marits blogg kan du lese her!

Elisabeth Sveum (født 1989)

«Jeg er litt usikker foreløpig på hva dette innebærer i praksis, men det er i hvert fall en tillitserklæring å få plass på rekruttlandslaget.»

Elisabeths blogg kan du lese her!

Torjus Bern Hansen (født 1996)

Torjus Bern Hansen. Foto: PRIVAT

­«Det å bli tatt ut på landslaget for sesongen 2016 setter jeg stor pris på. Det gir stor motivasjon for videre satsing, og det er hyggelig med denne tilliten. Det gir også en trygghet om at jeg får sykle de store rittene utenlands (verdenscup, EM og VM) hvis jeg presterer på et jevnt høyt nivå.

I tillegg er det motiverende og hyggelig å kjenne at man er en del av et større lag. Da har man gode muligheter til å lære av hverandre på ritt og samlinger, og til å pushe hverandre ekstra hardt slik at man sammen blir bedre.»

Torjus blogg kan du lese her!

Trener på Kanariøyene

Lørdag 9. januar reiste terrengsykkellandslaget til en toukers treningsleir på Gran Canaria med Gunn-Rita Dahle Flesjå i spissen, skriver sykling.no.

Det blir to uker med mye terrengspesifikt innhold. Fra Rye deltar Sondre Kristiansen og Torjus Bern Hansen.

– Vi skal i stor grad følge treningsmodellen Gunn-Rita og Kenneth Flesjå har høstet enorme suksesser med over en årrekke, sier landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter til sykling.no.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...