Nordre Aker Budstikke

Flere hundre elever med i Verdens orienteringsdag

Ellinor Skorgen (til venstre), Marlin Øien, Ragna Marie Tunold og Signe Haug ble
fort venn med kart og kartegn da de fant poster på Kringsjå. Foto: Koll Orientering

– Det er morsomt å prøve noe annet enn det du gjør til daglig, synes Nordberg skole-jentene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.05.2018 kl 15:20

KRINGSJÅ: – Kan vi finne flere orienteringsposter?

Ivrig kommer jentene mot lærer Tina Hulbaklien Bakke. De fortsetter gjerne postplukkingen i skoletimen, som også inngår i Verdens orienteringsdag.

Flere hundre elever

I løpet av denne uka vil omtrent 300 av elevene ved Nordberg ungdomsskole ha hatt en eller to orienteringssaktiviteter. 110 av dem orienterte onsdag. Noen fant poster oppe på Kringsjå. Andre var borte ved sydenden av Sognsvann og jaktet røde og hvite flagg.

– Det er morsomt å prøve noe annet enn det du gjør til daglig. I starten var det litt vanskelig å koble kartet mot omgivelsene, synes Ragna Marie.

– Så er det moro å finne postene, legger Marlin Øien til.


Ragna Marie og Marlin samarbeidet med klassekameratene Ellinor Skorgen og Signe Haug. Elevene i 8C fant 12 poster på den knappe halvtimen de hadde til rådighet. De viste at de behersker kart, for det var ikke bare enkelt å finne postene.

Elevene i 8C fant poster på Kringsjå. Foto: Tina Hulbaklien Bakke

Flere?

Da de kom mot start og mål, spurte de Tina Hulbaklien Bakke om de kunne finne noen flagg til. Men en skoletime går fort, og da det bare var fire minutter til de skulle gå tilbake til skolen, ble elevene enige med læreren om å avslutte.

Eirik Frydelund Norling fant samtlige poster lenge før skoletimen var over. Lærer
Tina Hulbaklien er imponert. Foto: Koll Orientering

Selv om det var hele 18 poster, klarte en av de 25 elevene i klasse 8C å besøke alle.


– Jeg løper orientering, og da var det ikke vanskelig, men det er nok mer krevende for de som ikke er aktive orientere, sier Eirik Frydenlund Norling.

600 i regi av Koll-arrangement

Orienteringsøktene ved Nordberg ungdomsskole og Kringsjå barneskole blir lagt til rette av Koll IL. Torsdag arrangerer også Koll Nordmarkskarusellen, fra Kollhytta med løyper og klasser for alle.

Verdens o-dag arrangeres i 77 land. Selve dagen er onsdag, men arrangement frem til og med neste onsdag kan regnes under o-dagen.

Inkludert Nordmarkskarusellen, så vil antall personer som har deltatt i en o-aktivitet i regi av Koll, å bli rundt 600. I tillegg vil flere av dem også ha deltatt flere ganger.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...