ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Flere løyper kjørt opp

Sinober i vinteridyll fra tidligere år. Foto: Arkiv Nordre Aker Budstikke/Kristin Tufte Haga

Bymiljøetaten fortsetter løypejobben, og gir en oppdatering på hva som er kjørt opp i går og i dag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2021 kl 16:55

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

MARKA: Flere løyper har blitt kjørt opp. Bymiljøetaten melder at det mandag ble preppa i Lillomarka:

«I nord kjørte maskinen fra Skillingsdalen og over til Sinober. At maskinen holdt seg flytende er nokså imponerende, men løypa er ihvertfall åpnet. Og når du leser dette så er vi i gang med å hogge oss igjennom fra Sinober til Burås, men det er mye jobb. Vi håper på å bli ferdige i dag så vi kan komme igjennom med maskinen, men kan ikke love noe. I går ble Ammerud – Lilloseter – Sinober kjørt på nytt, det samme med Skar – Øyungen, men vises dessverre ikke på kartet.», skriver Bymiljøetaten i innlegg delt på facebook-side for marka.

Når det gjelder Lillomarka syd skriver Bymiljøetaten at veiene blir kjørt på nytt i dag, og første gang siden natt til lørdag:

«Grunnen til at vi reduserer på kjøringa er at det er veldig lite snø å slite på og ikke noe å hente inn fra kantene, og vi tenker at det er bedre om vi kan gjøre det slik og ha skiføre frem til det kommer påfyll.»

Mandag omtalte Nordre Aker Budstikke leseres ønske om løype fra Langsetløkka og Oset:

ANNONSE

«Vi sjekket der i går, og konstaterer et hardtrampet lag med snø som bør freses og vil bære maskinen godt. Men dessverre så er dette laget så tynt at fresen vil ta ned i stein, ødelegge fresen og rote opp masse stein i løypa. Så det eneste vi kan oppnå med å kjøre er å lage ruglete beltespor og ikke noe å glede seg over. Vi prøvde på vestsiden av Maridalsvannet hvor det harde laget er litt tykkere, men måtte bare gi opp og snu. Men du skal ikke langt innover før forholdene er langt bedre, så anbefalingen er å knyte skiene fast til sykkelen eller sparkstøttingen og ta turen inn til kjørt løype.», oppfordrer Bymiljøetaten.

Nordmarka

I Nordmarka kjøres de løypene som allerede er åpnet, og det jobbes med å komme gjennom flere skogsløyper, skriver også Bymiljøetaten og forteller om et aldri så lite maskinhavari underveis:

«I går kjørte vi med den lille «SnowRabbit’en» og prøvde Aurtjernslia. Mellom Vestre og Østre Aurtjern nytta det ikke, det blei svømmetur, men det gikk på et vis fra Østre Aurtjern, ned langs Skjærsjøelva og ned til Ankerveien og over til Svartkulp. På vei tilbake til Tryvann kjørte vi Måneskinnsløypa, og takket være jobben som ble gjort i sommer så ble resultatet faktisk rimelig bra. Vi prøvde en liten tur Brekke – Hammern, men det var for tynt og hardt lag til at det nyttet.»

Det nevnes også at det etterspørres mer prepping for skøyting:

«Det renner fremdeles vann i grøftene, og legger vi snø i grøftene, vil vi både tette dreneringssystemet og samtidig risikere at vannet bare stikker av med snøen vi trenger for resten av vinteren. Pakking av kantene så langt det er mulig er allikevel noe som er ønskelig for å få samme fasthet på hele bredden til vi kan kjøre mer skøyting.»

ANNONSE

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE