Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

«Flest mulig, lengst mulig og det er lov å være god»

Glade jenter på Gålå fv: Sanne Njaastad, Ingrid Leuckfeld Pedersen, Pia Dahl, Julia Mehre Ystgaard, Camilla Lie, Nora Ulvang, Kristine Kleivi. Foran Ingvil Ahlsand Foto: KJELSÅS LANGRENN

Det er noe av oppskriften på suksessen til Norges beste juniorklubb. – I tillegg til at vi har fått topp internasjonale treningsforhold i nye Linderudkollen skianlegg, sier langrennsleder Pål Jensen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.04.2017 kl 09:38

KJELSÅS: Sist helg ble Norgescup for juniorer avsluttet med finale på Gålå i forbindelse med NM del 2 for seniorer. Kjelsås reiste hjem med to klasseseiere, og suverent flest norgescuppoeng av samtlige klubber.

Erling Moseby tok en sterk 4. plass i eldste klasse i finalen på Gålå. Foto: KJELSÅS LANGRENN

For juniorene ble helgen innledet med distanserenn fristil fredag hvor de startet i en stor klasse sammen med Bjørgen og Klæbo siden rennet også inngikk som NM for senior - fem kilometer kvinner og 10 kilometer menn.

De beste

Kun de beste juniorene i landet fikk stille til start i selve finalen søndag. Gjennom vinterens tre norgescuphelger hadde juniorene samlet poeng i håp om å kvalifisere seg.

Fra Kjelsås var det i alt 14 løpere som nådde opp blant de 30 beste i kvinneklassen og 50 i herreklassen som kvalifiserte til finaledeltakelse, noe ingen av de andre klubbene kunne måle seg med.

Suveren god og vinner av Norgescupen K-17 - Karianne Olsvik Dengerud. Foto: KJELSÅS LANGRENN

Skiathlon

Øvelsen var skiathlon fellesstart med skibytte, en konkurranseform som var ny for førsteårsjuniorene, men som Kjelsåsløperne har øvd flittig på de siste ukene i anlegget på
Linderudkollen.

Karianne Olsvik Dengerud K17 og Håvard Moseby M18 gikk helt til topps i sine klasser slik de nesten har hatt for vane å gjøre gjennom vinteren. Begge vant sine klasser i cupen sammenlagt med solid margin.

David Thorvik M17 tok en sterk 3. plass i finalen og 4. plass i sammendraget mens Erling Moseby (M18-19) gikk inn til 4. plass på Gålå og 7. plass sammenlagt.

Konkurrentene lå strødd i målområdet, etter å ha prøvd å holde følge med kjelsåsløper Håvard Moseby på Galå. Foto: KJELSÅS LANGRENN

Stor bredde

Men det er den store bredden i toppen som er blitt lagt merke til i skimiljøet. Kjelsåsløperne har gjennom sesongen sanket inn godt over 3000 poeng som er vel 1000 poeng mer enn Fossum
som nest beste klubb. Det er også dobbelt så mye som klubben nådde i fjor, hvilket sier noe om
en riktig så god utvikling.

Nylig gjenvalgt leder i Kjelsås Langrenn Pål Jensen mener det er flere faktorer som har gitt suksess, men hvor alt bunner i Kjelsåsfilosofien «flest mulig, lengst mulig og det er lov å være god».

David Thorvik har hatt en flott utvikling som skiløper og har aldri hevdet seg bedre enn i år. 4.
plass sammenlagt i norgescupen. Foto: KJELSÅS LANGRENN

Høsting

Det høstes nå av godt arbeid i mange år nedover i de yngre gruppene.

– I tillegg vil jeg trekke frem det faktum at vi har fått topp internasjonale treningsforhold i
nye Linderudkollen skianlegg. De to siste vintrene har vi hatt gode skiforhold fra før jul til
godt ut i april, til tross for lite eller ingen snø ellers på Østlandet.

Han registrerer også at Kjelsåsløperne har hatt god utvikling i skøyting, noe han mener også til
en viss grad kan ha sammenheng med forholdene i skianlegget.

- De smale løypene i marka har ikke vært ideelle til dette formål, Linderudkollen har bredden
som er nødvendig for denne type trening, sier en entusiastisk Pål Jensen.

Kjelsås Langrenns leder Pål Jensen, roser også Linderudkollen skianlegg, som har gjort treningsforholdene så mye bedre for klubben. Foto: KJELSÅS LANGRENN

Rekordstor juniorgruppe

Med en rekordstor juniorgruppe røper leder for langrennsgruppa at det nå jobbes med hvordan
klubben skal kunne gi et bedre tilbud til de som kan tenke seg å satse videre som seniorer.

Løpere som vurderer å følge i Eirik Brandsdals spor har vært enslige fugler i Kjelsåsmiljøet så
langt.

- Målet er å få til et treningstilbud og samarbeid på renn som juniorløperne har i Team Kollen. Vi har kontakt med de andre klubbene i kretsen og ser på hva vi sammen kan tilby. «Flest mulig, lengst mulig» skal i fremtiden ikke bety at man må gi seg som junior, avslutter Pål Jensen.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...