Nordre Aker Budstikke

– Flott mulighet til å ha et mål å trene mot gjennom pappapermen

Sigrid Marie (1) og Jørgen Brurud Faraas (til høyre) er glade i å være aktive ute. 24. august deltar de i den splitter nye barnevognsklassen i Nydalsløpet. Foto: NYDALENS SKIKLUB / PRIVAT

For tredje året på rad arrangeres Nydalsløpet, og i år kan de by på en helt ny klasse: barnevogn. – Det er gøy å gjøre noe som ikke alle andre har gjort, mener Jørgen Brurud Faraas.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.07.2017 kl 10:40

NYDALEN: Torsdag den 24. august kl. 18:00 er det klart for Nydalsløpet for tredje år på rad, med en ny spennende klasse: barnevogn.

For mange kan dette være en god mulighet til å kombinere trening med livet som nybakt forelder.

– Jeg har tidligere deltatt i ulike løp alene, men syntes det var gøy å kunne gjøre noe sammen datteren min på ett år, Sigrid Marie.

– Det er en flott mulighet til å ha et mål å trene mot gjennom pappaperm, og ikke minst gjøre noe som ikke alle andre har gjort!

Sigrid Marie (1) og Jørgen Brurud Faraas er glade i å være aktive ute. – Barnevognsløp er en fin ting å gjøre sammen med barna, mener han. Foto: PRIVAT

– Viktig å bevege seg med barna

Løypa har start- og målgang ved Gullhaug Torg, og er på cirka 5 kilometer.

Det er langt nok til at de mest aktive kan sjekke formen, og kort nok til at de mindre trente fint kan gjennomføre, skriver Nydalsløpet på sin hjemmeside.

Det er tre forskjellige klasser: aktiv, for de som er godt trent. Mosjon, for de som er glad i å trene. Og til sist, opp-av-sofa for de som er nybegynnere.

– Målet med dette løpet er å inkludere alle. Dette er helt ideelt for alle foreldre som er ute i permisjon, for eksempel, eller for foreldre som syns det er vanskelig å kombinere trening og barn, sier Haga til lokalavisen.


– Og barna elsker det jo. De bare ler og syns det er morsomt å kjøre fort.

Det er viktig å være ute og bevege på seg med barna, mener Brurud Faaras.

– Ved å gjøre ulike aktiviteter med barna dine får man forhåpentligvis barn som er glade i å være aktive og å være ute.

– En følelse jeg unner alle

Det første året Nydalsløpet ble arrangert var det 300 påmeldte. Året etter doblet det seg, med hele 600 deltakere. I året håper Nydalen skiklubb på å bikke 1000.

Til tross for at løpet øker i populæritet i takt med årene som går, er det vanskeligst å rekruttere deltakere til "opp av sofaen"-klassen, mener Haga.


Hva ville du sagt til de som sitter hjemme i sofaen akkurat nå – hvorfor burde de delta?

– Alle vet jo om helsegevinstene av å være fysisk aktiv. Men først og fremst vil jeg si at man vil tjene så mye på å få oppleve og se ting man ellers ikke ville ha sett hvis man ikke tok seg turen ut.

– Følelsen av å kjenne at man blir litt og litt bedre, og å kjenne på fremgang, er fantastisk, og noe jeg unner alle.

LES OGSÅ: Her er sommertipsene: Slik får du enda mer lyst til å tene i ferien

– Løping er en aktivitet som er veldig lett tilgjengelig for det fleste. Man trenger ikke noe dyrt utstyr. Det gjelder bare å finne frem et par joggesko, ta på en t-skjorte og en shorts, og løpe ut døra.


Brurud Faraas mener at stemningen, glade folk og fin natur gjør det gøy å delta på løp. Utfordringen er å starte.

– Jeg liker å ha mål å trene opp mot, for da "forplikter" man seg slik at man får en push til å komme seg ut. I tillegg er det en veldig fin ting å gjøre med barna.

Løypekartet finner du på: http://www.nydalslopet.one/loype/ Foto: Nydalsløpet/Nydalen Skiklub

LES OGSÅ: Nydalsløpet 2016: Folkefest og hjemmeseier

Ikke vent til siste minutt

Man trenger ikke å ha en profesjonell vogn egnet for å jogging for å delta, mener Haga.

– En vanlig barnevogn går helt fint. Man må ikke gå til innkjøp for å bli med. Hvis man ikke vil løpe hele veien er det også helt fint, man kan også gå rundt og kjenne på den gode stemningen rundt Akerselva.

Likevel kan det være en fordel å investere i en bedre tilpasset vogn dersom man ønsker å gjøre det om til en hobby.

– Prøv å jogge litt med den vogna man benytter til vanlig, og hvis man liker det kan det vært lurt å investere i en joggevogn slik som denne, eller en slik kombi-sykkelvogn. De triller lettere og er mer tilpasset til fart og trening enn vanlige barnevogner.

For å delta på løpet må man forhåndsregistrere seg. Dette er mulig frem til den 23. august.

Følg Nydalsløpet på Facebook for treningsvideoer, tips og informasjon frem mot løpet.

Nydalsløpet arrangeres av Nydalens Skiklub, i samarbeid med lokale bedrifter i Nydalen –
Avantor, Statnett og Egmont.

LES OGSÅ:

MELD DEG PÅ NYHETSBREV!
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...