Nordre Aker Budstikke

Folkefest og hjemmeseier i Nydalen

Mye glede i Nydalsløpet. Her er landslagsløper i langrenn Ragnhild Haga (nr. 138) som endte på en 38. plass. Ragnhild Svartdahl (foran) ble nummer 71. Foto: NYDALENS SKIKLUB

599 løpere var påmeldt til det andre Nydalsløpet. Seieren i herreklassen gikk til Nydalens nylig innmeldte, britisk orienterings-VM-løper Alan Cherry.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.09.2016 kl 11:00

NYDALEN: Og i kvinneklassen løp SK Vidars Tonje Gresslien raskest.

Vinnerne blant damene og mennene i klassen Aktiv: Tonje Gresslien og Alan Cherry. Foto: NYDALENS SKIKLUB

– Når du har et løp 15. september, med 25 varmegrader og sol, så ligger forholdene til rette for at det skal bli veldig bra, sier løpsleder Terje Dengerud i Nydalens Skiklub, som står bak Nydalsløpet.

Og kort oppsummert ble løpet svært vellykket for arrangøren, deltakerne og samarbeidspartnerne, mener Dengerud.

– Vi sier at dette er et løp «for Nydalentusiaster, av Nydalenentusiaster». Det er fantastisk flott å ha slike løyper som dette. Nydalen har blitt veldig fin, sier Dengerud. Etter løpet kjølte dessuten flere seg ned med et bad i kulpen i Nydalsdammen.


Løpet ble lagt til 15. september for å passe med samarbeidspartneren Avantors åpning av kjøpesenteret i Torgbygget. Avantor stilte også med 125 løpere, bestående av egne ansatte, kunder og leverandører. Statnetts lag talte i overkant av 80 ansatte, mens en rekke andre større og mindre Nydalen-bedrifter, ifølge deltakerlistene, tilsynelatende stilte med hele kontoret.

LES OGSÅ: Endelig åpnet Torgbygget: Her kan du se oversikten over butikker og servicetilbud

Nydalsløpet 15. september 2016. Foto: NYDALENS SKIKLUB

Et konsept for alle

Thomas Møller og Thine Olseth fanget av fotografen. Foto: NYDALENS SKIKLUB

– Vi syns vi har funnet et bra konsept. Det er et allright løp for dem som løper fort, og en fin løype. Samtidig gjør Opp av sofaen-klassen at terskelen for å delta er lav. Og nettopp det er helsemessig viktig – å få folk opp av sofaen og i bevegelse. Jeg tror det var mange i Opp av sofa-klassen som ikke har hatt på seg et startnummer før, sier Dengerud.


Løypa på fem kilometer hadde 73 deltakere i Opp av sofaen-klassen, 288 i klassen for aktive, mens 238 løp i Mosjon-klassen.

Med After Run i regi av Nydalen Bryggeri & Spiseri, både med øltelt på Gullhaug torg og aktivitet i restauranten, ble dessuten den sosiale rammen rundt løpet komplett.

– Slik er tidspunktet, en torsdag ettermiddag i Nydalen, et tidspunkt der vi fanger mange av dem som jobber her, sier Dengerud.

Starten gikk fra Gullhaug torg, midt i Nydalen. Foto: NYDALENS SKIKLUB

Men det var ikke bare glade nydalsansatte som deltok. Også en rekke unge løpere fra arrangørklubben selv, og Kjelsås Langrenn, Lyn og Koll, som har et treningssamarbeid for unge skiløpere i bydelen, var med.


– Det er veldig mange raske ungdommer i disse klubbene, som holder et høyt nivå, sier Dengerud.

Egmont-løpere

Sprekingene fra Egmont, fra venstre Lena Wilsberg , Karianne Leirud, Anne Lena Madsen , Hanne Markussen Myhr, og på topp Janne Viken Foto: PRIVAT

Blant deltakerene fant vi en gjeng fra Egmont, som syntes det var veldig moro å være med på Nydalsløpet.

– Ja, veldig gøy å være med, og enda bedre gjennomført arrangement i år, sammenlignet med i fjor, synes Egmont-jentene.

De var hele 30 stykker som stilte fra bedriften, som holder til i Nydalen.


– Egmont er jo også en av hovedsponsorene. Dette er et morsomt og sosialt arrangement, og gøy å delta med kollegaer, på tvers av avdelingene.

– Vi stilte i forskjellige klasser, med forskjellig utgangspunkt og mål. Men til syvende og sist er det noe moro man gjør sammen. Etter løpet feiret noen av oss med et glass i det for anledningen oppsatte teltet. Neste år skal vi prøve å få med enda flere fra bedriften på dette arrangementet, oppfordrer de spreke jentene, og legger til:

– En veldig fin løype i nydelige omgivelser er jo også et pluss.

Satser på dobling i 2017

Løpsleder Dengerud forteller at han er imponert over at deltakerantallet så godt som nådde 600 i løpets andre år. Med Oslo Maraton i helgen mistet de nok noen potensielle deltakere, tror han.

Nydalsløpet ble til på et par måneder i fjor, fra ideen kom i juni, til løpet ble gjennomført i slutten av august. I år var planleggingstiden lenger.

Neste år vil starten gå en tre ukers tid tidligere enn i år, forteller Dengerud.

– Og da tror jeg vi kan nå 1000-1500 deltakere. Med det antallet begynner vi å bli et stort løp i nasjonal sammenheng. Men vi skal beholde konseptet: Et hyggelig løp med lave skuldre, og profesjonell gjennomføring.

Deltakere i alle aldere fant startstreken i Nydalsløpet. Foto: NYDALENS SKIKLUB

Topp tre i Aktiv-klassen:

(Tid i parentes)

Kvinner:
1. Tonje Gresslien – Sportsklubben Vidar (18:23.0)
2. Kari Madslien – Novo Nordisk Scandinavia AS (18:45.0)
3. Nora Andersen – Røa IL (18:59.0)

Menn:
1. Alan Cherry – Nydalens Skiklub (15:29.0)
2. Hågen Urseth – Ren-Eng, FIK - Friidrett (15:34.0)
3. Karl Fremstad – LARVIK (15:50.0)

Alle resultater kan du se her (ekstern lenke). Se stor bildeserie på Nydalsløpets Facebook-side.

LES OGSÅ:

  • Medaljedryss over Nydalens orienteringsdamer i NM
  • Koll satte klubbrekord i eget o-mesterskap

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...