Nordre Aker Budstikke

Ann-Elisabeth (40):

Fra rullestol til egen treningsbusiness

RULLESTOL: Ann-Elisabeth Solberg (40) har kjempet seg fra rullestol og krykker, til en supersprek pilatesinstruktør, her fra treningen på Kjelsås. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Kroppen ble så redusert, at jeg havnet i rullestol, forteller Ann-Elisabeth Solberg. Det er nesten ikke til å tro, når avisen nå møter den spreke pilatesinstruktøren.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.03.2015 kl 11:05

KJELSÅS: Ann-Elisabeth Solberg (40) driver eget treningsfirma, og har undervist Klassisk Pilates i mer enn ti år. I bedrifter, i grupper og privatpersoner.

Ann-Elisabeth har også deltatt i helseprosjekter for både små og store bedrifter. Kundene er fra 10 til 84 år, også mange menn.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Trebarnsmoren har alltid vært en veldig aktiv dame, og blant annet også drevet med klatring, sykling og telemarkkjøring. Men i forbindelse med graviditet og barseltid for noen år siden, skjedde det mye med kroppen til Ann-Elisabeth.

- Et sjokk

- Det var nesten et sjokk hvordan kroppen ble satt helt ut av spill under mitt første svangerskap- og barseltid. Kroppen ville ikke lenger «være på samme lag» med meg. Blant annet fikk jeg kraftig bekkenløsning, forteller hun.


Les også: - Jeg har stått mye og ventet på trikken, i regnvær.

Hun legger til:

- Faktisk ble kroppen så redusert, at jeg etter hvert havnet i rullestol. Deretter på krykker i et halvt år etter fødselen, forteller pilatesinstruktøren.

Det ble «uendelig» med timer hos fysioterapeut.

- Etter hvert ble jeg rimelig lei av å motta behandling, på tross av at det gikk fremover. I denne tiden ble også planene om flere barn og mer «ekstremsport» naturlig nok satt kraftig på vent, forteller Ann-Elisabeth.

Klassisk Pilates

Det var fysioterapeuten som til slutt anbefalte Ann-Elisabeth å prøve pilates, for å komme tilbake til «normalen» igjen.

- Parallelt med fysioterapi-behandlingen begynte jeg å ta privattimer i klassisk Pilates, slik Joseph Pilates selv underviste på apparat og matte. Erfaringen etter første time var å ha trent på en måte kroppen min aldri hadde gjort før.

Les også: Frysja kunstsenter: - Området fremstår jo nærmest som privat!

- Jeg følte meg svett, sterk, smertefri, lett til sinns og «skalv» inn til skjelettet, forteller Ann-Elisabeth.


Hun legger til:

- Som om jeg hadde stablet og puslet alle knokler i kroppen riktig i forhold til hverandre. Jeg ble faktisk helt hektet på pilates, forteller Ann-Elisabeth.

Omskolert

Hun ble faktisk så inspirert, at hun helt endret yrkesvei.

- Jeg bestemte meg for å omskolere meg fra sosionom til instruktør. Ikke gå tilbake til «vanlig» kontorjobb. Det har jeg aldri angret på, sier hun.

Pilates er ifølge Ann-Elisabeth med tre ord styrke, strekk og kontroll.


- Kontroll som det viktigste- for det gjør at du må bruke hodet mens du trener; altså smart trening. Lidenskapen for treningsformen er fortsatt der, sier hun.

- Jeg blir aldri utlært, og føler at jeg lærer noe nytt hver dag i møte med kundene. En fantastisk helhetlig, sunn og god treningsform som forebygger skader og slitasje. Jeg overdriver ikke ved å si at man blir gladere, sterkere i hele kroppen og får bedre holdning av å trene pilates, ifølge instruktøren.

Les også: Sjelden har Kjelsås skolegård vært så full

- Avgjørende

Anne Marthe Lie Alstad er dansepedagog, og har trent pilates i rundt fem år.

- For meg er pilatestreningen helt avgjørende for å klare å arbeide som dansepedagog. Treningen styrker kjernemuskulaturen, slik blir jeg sterk nok til å utføre de raske og skiftende bevegelsene som undervisningen min krever, forteller Anne Marthe, og legger til at pilates også fungerer «reparerende».

- Jeg har ved flere anledninger «kurert» vondt i rygg og nakke med pilatesøvelser. Ann- Elisabeth tilrettelegger også alternative øvelser, hvis det trengs.

Marthe Westgaard Andresen har trent pilates i tre år.

- Mykere og smidigere

- En god styrketrening, man blir mykere og smidigere, og får bedre holdning. Bra for nakke og rygg er det også, sier hun.

Marthe trekker også frem styrking av kjernemuskulatur og holdning.

- Pilates er bra trening for alle. Ann-Elisabeth møter deg der du er og løfter deg noen hakk derfra, enten det gjelder smidighet, holdning eller styrke. En dyktig motivator og pusher akkurat passe mye slik at du alltid er litt sterkere og sunnere etter timen, roser Marthe.

- Ann-Elisabeth er veldig dedikert, nesten idealistisk, i sitt arbeid. Det er høy kvalitet på treningen hele veien, sier Marthe, som også anbefaler pilates i kombinasjon med en eller to økter kondisjonstrening i uken.

- Treningen er også forebyggende for muskel og skjelettplager, legger hun til.

- Fullstendig utkobling

Anne Marit Myrseth har trent pilates i snart 5 år.

- Etter to barn og mye jobbing, var det viktig for meg å starte trening igjen og få mer styrke i kroppen. En stor fordel med trening i nærmiljøet, enklere å få det til da. Jeg slipper reisetid og parkeringsproblemer, sier hun.

- Balansen er også bedre, det merker jeg godt når jeg går på ski. Særlig i nedoverbakkene merker jeg at jeg har blitt stødigere, sier Anne Marit.

Hun legger til:

- Jeg må konsentrere meg 100 prosent om øvelsene. Det blir til en time fullstendig utkoblet fra hverdagsstresset.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...