Nordre Aker Budstikke

Golberg toer i konkurranse på sommerføre

Pål Golberg, som bor på Kjelsås, under Lysebotn opp-løpet på Blinkfestivalen i Sandnes torsdag. Foto: Carina Johansen / NTB

Håvard Solås Taugbøl vant jaktstarten på rulleski i Blinkfestivalen fredag. Han slo Pål Golberg i en seierskamp de to sprinterne var alene om.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

SANDNES: Et drag fra Taugbøl ned mot oppløpet avgjorde duellen.

Sprintduoen dominerte 14-kilometeren i Sandnes fra start til mål. Ingen greide å utligne forspranget de opparbeidet seg i prologen, der Golberg var raskest med ett sekund.

– Vi så på startlista at vi hadde noen sekunder ned til de andre. Pål satte en bra fart, og vi tenkte å la de andre få jobbe for å komme seg opp i ryggen vår. Jeg trodde det skulle bli en samlet felt, så det var deilig å se luka bli større og større, sa Taugbøl til NRK om samarbeidet med landslagskameraten.

Håvard Solås Taugbøl vant dagens kobkurranse. Foto: Geir Olsen/NTB

– I dag var Pål maskinen i front. Han dro store deler av løypa, og jeg hadde mer enn nok med å være med, la han til.

Krüger ledet feltet bak

Golberg syntes det var gøy å kjøre taktisk i front.

– Det er kjedelig å bli slått sånn på slutten, men desto morsommere å få til en sånn konkurranse sammen med en lagkamerat.

Feltet bak ble mot slutten strukket ut i en lang stripe. Der holdt Simen Hegstad Krüger kommandoen, men det var svensken William Poromaa som tok den siste pallplassen.

Johannes Høsflot Klæbo deltar ikke i årets Blink-utgave. Trønderen vant i fjor tilsvarende rulleskirenn.


(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...