Nordre Aker Budstikke

Graham Hansen strødde stjernestøv over Lerkendal

0-1 av Barcelonas Aitana Bonmatí på Lerkendal stadion. Foto: Ole Martin Wold/NTB

Barcelona-stjerne og Tåsen-jente Caroline Graham Hansen viste hvorfor hun er en favoritt til å få Gullballen da Rosenborg ble slått 3-0 på Lerkendal.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

TRONDHEIM: Graham Hansen sto for kampens høydepunkt da hun i sluttminuttene skrudde inn 2-0 fra drøyt 16 meter etter en corner. Hun var i en egen klasse på Lerkendal.

– Det var gøy å spille på Lerkendal. Jeg synes Rosenborg gjør en bra kamp, de prøver å spille sin fotball og klarer det til tider. Det var gøy å spille foran så mye folk, sa Graham Hansen til Adresseavisen.

Rosenborg hadde invitert til fotballfest da klubbens kvinnelag for første gang var i aksjon på arenaen som har huset mange Champions League-kvelder.

Glad for at RBK satser

Lørdag var det treningskamp, men motstander var Champions League-mester Barcelona. Graham Hansen mener et slikt oppgjør på Lerkendal er viktig.

– Det er fortsatt store forskjeller i fotballen, særlig for yngre jenter. Det å ha like muligheter fra starten av er viktig. Jeg tenker det første man må gjøre, er å bevisstgjøre, få med forbundene og få flest mulig klubber til å bli med på å satse, sa hun.


0-1 av Barcelonas Aitana Bonmatí på Lerkendal stadion. Foto: Ole Martin Wold/NTB

– Jeg synes det er veldig bra at Norges største klubb har damelag og kjemper i toppen med en gang og virkelig satser. Jeg håper Rosenborg etter hvert kan hevde seg ute i Europa, la landslagsprofil Graham Hansen til.

Hun er i det siste blitt trukket fram som en favoritt til å få Gullballen, slik Ada Hegerberg fikk den i 2018.

Gjorde backen svimmel

Graham Hansen viste fram ferdighetene på Lerkendal. RBKs hjemvendte utenlandsproff Kristine Leine så til slutt svimmel ut. Graham Hansens ballkontroll og dribleferdigheter er mange hakk opp fra nivået i Toppserien.

Etter at Aitana Bonmatí hadde gitt Barcelona ledelsen i første omgang, viste Graham Hansen fram skuddfoten fem minutter før full tid. Clàudia Pina la på til 3-0.


Også Rosenborgs kamp mot Vålerenga i Toppserien neste helg skal spilles på Lerkendal.

– Vi er interessert i å lære mest mulig. Vi ser at det er forskjell, men jeg synes jentene står på. Det var en fin opplevelse, sa RBK-trener Steinar Lein.

– Vi møter verdens kanskje beste lag, la han til.

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...