Nordre Aker Budstikke

Gratulerer! Kongepokalen til Tåsenplogen

Kongepokalen til Tåsen og Oskar Marvik, i helgen. Foto: MARION STERN

Den pokalen henger høyt: – Og bekrefter at du har bemerket deg, både nasjonalt og internasjonalt, sier Oskar Marvik.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.02.2018 kl 20:52

TÅSEN: I helgen var det NM i bryting i Bodø, og Oskar Marvik (22), eller Tåsenplogen, måkte inn flere gullmedaljer. Men det er ikke første gang han vinner NM.

– I løpet av mine tre år som norgesmester har jeg ikke sluppet inn et eneste poeng og vunnet alle mine kamper teknisk, altså 8-0, forteller Oskar.

Som også fikk tildelt kongepokalen.

– Det var noe jeg ikke forventet, men ble ekstremt glad da de ropte opp navnet mitt. Dette er pokal som betyr mye og som bekrefter at du har bemerket deg som norsk bryter både nasjonalt og internasjonalt.

Fra venstre Tore Hem, Oskar Marvik og Jon rønningen: – Dette har vært to av Norgs beste brytere, og mine forbilder, sier Oskar.


Han forteller også ta klubben han trener i, Sportsklubben 1909, ble beste klubb.

– For andre året på rad, og jeg er stolt av å representerer denne klubben. Neste år er det Sportsklubben 1909 som skal arrangere Senior NM i Oslo. Styret i klubben er allerede godt i gang med planlegging og setter store forventninger til seg selv. Nå blir neste mesterskap Senior EM i Russland, hvor jeg har et mål om å bli topp fem. Dette arrangeres i mai. I mellomtiden er det world cups turneringer og flere treningsamliger, forteller Oskar, som dro rett til treningsopphold i Litauen, fra NM i Bodø.

OL

Men det største målet i nærmeste fremtid, er OL i Tokyo i 2020. Nordre Aker Budstikke skrev også om Oskar for en tid tilbake. Da Oskar måkte inn en bronse i EM for U-23, i Ungarn.

Oskar har holdt på med bryting i 12 år.

– Det er en fantastisk sport som er allsidig og utrolig spennende. Jeg representerer Sportsklubben av 1909, som holder til på Grünerløkka. Det er klubben i mitt hjerte. Vi er som en familie, som støtter hverandre i hverdagen og i konkurranser.


Her Oskar, i rødt, fra tidligere anledning. Foto: Marion Stern

Trenger sponsorer

Det koster mer enn trening.

– Som utøver er jeg avhengig av å ha et støtteapparat med sponsorer og treningsteam rundt meg. Treningsfasilitetene har jeg, men lite inntekt. Så hvis noen ønsker å sponse en talentfull ung bryter med store mål i OL i 2020, så bare å ta kontakt, oppfordrer Oskar.

Tåsenplogen?

Og så spør vi enda en gang til - hvem ga deg kallenavnet Tåsenplogen?

– Fritz Aanes, min trener, ga meg navnet da han syntes jeg hadde ryggtavle som en plog og et voldsomt trykk fremover på brytematta. Da "ploger" jeg på motstanderen min, så han havner ut av matta.

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...