Nordre Aker Budstikke

Grøvdal brøt 10.000-meteren i OL

Karoline Bjerkeli Grøvdal før start. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB

Karoline Bjerkeli Grøvdal (31) var helt ute av slag og ga seg før det var løpt halvveis i 10.000-meteren i OL lørdag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

TOKYO: Kjelsås-bosatte Grøvdal slet med å holde tritt med tetgruppen bestående av 15 løpere opp mot 3000 meter, som ble passert på raske 9.10 minutter.

Etter hvert havnet hun lenger og lenger bak og dro på gruppe to. Så hoppet hun av etter 4000 meter.

– Det er litt dødt akkurat nå. Kroppen fungerer ikke som jeg vil. Det er ikke vits i å presse seg gjennom 25 runder når man ikke kan kjempe om topp ti. Det er dritt, men sånn er det bare, sa Grøvdal til Discovery.

– Det er små marginer. Jeg kjenner på kroppen at den har vært litt i ubalanse siden 5000-meterfinalen. Jeg måtte prøve, men jeg kjenner at jeg veldig fort blir opphetet i denne varmen, tilføyde hun.

Karoline Bjerkeli Grøvdal før start. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB

Trist

Friidrettsprofilen fra Isfjorden kalte OL-opplevelsen trist. Noen årsak ville hun ikke spekulere i.

– Det er vanskelig å sette fingeren på noe nå. Jeg har slitt i varme og fuktighet før, men har gjort det jeg kunne, sa Grøvdal med henvisning til egen oppladning.

Hun har ikke fått det til å klaffe i OL og var skuffet også etter 5000-meteren tidligere under lekene.

I kvalifiseringen på den distansen tok hun seg videre med 14.56,82. Selve finaledagen karakteriserte hun som en skikkelig drittdag der ingenting stemte. 31-åringen løp inn til 14.-plass på 15.09,37, en tid som var over tjue sekunder svakere enn den personlige rekorden hun satte på Bislett 1. juli.

Hassan vant

Det ble tidlig klart at gullkampen på lørdagens 10.000 meter ville stå mellom tre utøvere, blant dem forhåndsfavoritten Sifan Hassan fra Nederland. I avslutningen var nettopp Hassan den sterkeste.

Dermed tok 28-åringen sitt annet gull og sin tredje medalje i Tokyo. Hun vant også 5000-meteren, men måtte nøye seg med bronse i finalen på 1500 meter fredag.

Vinnertiden lørdag ble 29.55,32. Sølvet gikk til Kalkidan Gezahegne fra Brunei på 29.56,18, mens etiopiske Letesenbet Gidey tok bronse med 30.01,72.

Karoline Bjerkeli Grøvdal ble nummer sju på 5000 meter og nummer ni på 10.000 meter under OL i Rio de Janeiro for fem år siden.


Grøvdal kom til OL med en personlig rekord og årsbeste på 30.50,84 satt på Bislett i samløp med Therese Johaug 8. mai.

Før 10.000-meteren var hun ranket som nummer 32 i verden.

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...