Nordre Aker Budstikke

Grøvdal må løpe med munnbind inne: – Håpløst!

Kjelsås-bosatte Karoline Bjerkeli Grøvdal på pressetreff i forkant av Bislett Games 2021. Foto: Hanna Johre/NTB

Når Karoline Bjerkeli Grøvdal, som bor på Kjelsås, ankommer OL-landsbyen i neste uke må hun bruke munnbind når hun løper på mølla om ikke reglene endres.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.07.2021 kl 09:50

TOKYO: Norge og flere andre nasjoner har protestert på praksisen, men er enn så lenge ikke hørt.

– Det har jeg aldri prøvd. Det virker håpløst, og jeg har ingen erfaring med det. Det er kanskje en regel som går seg til etter som flere løpere kommer inn i landsbyen. Etter det jeg har forstått er det pleksiglass mellom hver mølle, og du kan også løpe ute, sa Grøvdal da hun snakket på en digital pressekonferanse fra precampen i Doha fredag.

– Da forstår jeg ikke helt hvorfor man løpe med munnbind. Man må forholde seg til reglene, og så får vi håpe at reglene lettes på, fortsatte hun.

Den strenge regelen gjelder ikke i Fukuoka. Der kan hun trene tilnærmet som normalt.


Utfordringen dukker opp når hun flytter inn i deltakerlandsbyen i neste uke, tre dager før hun løper kvalifisering på 5000 meter.

Har levert anmerkning

Treneren Knut Jæger Hansen sier at Norge og andre nasjoner har levert inn en anmerkning til arrangøren.

– I verste fall må vi løpe med munnbind, men vi har tatt det opp og det jobbes med å få forbudet fjernet akkurat når man er på mølla. For som Karoline sier er det pleksiglass både på sidene og foran, og det er to meter mellom hver mølle. Det virker litt meningsløst akkurat det, men ellers er vi glad for at det er munnbindpåbud alle andre plasser, sier Hansen.

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...