Nordre Aker Budstikke

Håper på 500 deltakere i lavterskelløp med «opp av sofaen»-klasse og øltelt

Halvveis ut i løpet er det drikkestasjon. Foto: AVANTOR

Selv om en Tour de Ski-deltaker er storfavoritt, og det knytter seg spenning til en lokal NM-gullvinner, er Nydalsløpet «for Nydalsentusiaster, av Nydalsentusiaster».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.09.2016 kl 20:19

NYDALEN: 15. september klokken 18 er det klart for det andre Nydalsløpet.

Arrangøren Nydalens Skiklub tror i år på 500 deltagere til dette lavterskelløpet, som omtales å være «for Nydalsentusiaster, av Nydalsentusiaster». Løpet har nemlig klasser for Aktive, Mosjonister og Opp-av-sofaen-løpere.

Løypa er cirka 5 kilometer lang, og slingrer seg på gangveier av grus og asfalt langs Akerselvas begge bredder, både nordover og sørover, fra «Nydalens hjerte» – Gullhaug Torg.

Det er langt nok til at de ivrigste aktive kan sjekke formen, og kort nok til at de mindre trente fint kan gjennomføre, påpeker arrangøren.

​Fjorårsvinnerne Erik Andersson, LPO Arkitekter, og Ida Bergsløkken, SK Vidar. Foto: AVANTOR

Tour de Ski-sekser er favoritt

Men selv om terskelen for deltakelse er lav, og retter seg mot bedriftene i bydelen, beboere, studenter og ellers andre interesserte, betyr ikke det at topputøverne holder seg hjemme. Lant derifra!

Tour de Ski-sekseren fra sist sesong, Ragnhild Haga, er nemlig storfavoritt i kvinneklassen. Det er foreløpig mer åpent i herreklassen, melder arrangøren.

– Men det blir spennende å se hva unggutten Kornelius Kriszat-Løvfald kan prestere. Han har to ferske gullmedaljer fra Ungdoms-NM i orientering og er en meget lovende skiløper for Kjelsås, sier Sindre Langaas fra arrangøren.

Dessuten: Nydalens egen bronsemedaljøren fra o-VM i Sverige nylig, Anne Margrethe Hausken Nordberg, er en av mange løypevakter som skal forhindre at løperne bommer på løypetraseen.


– Om det ikke rekker med mannen Anders Nordberg som skal agere «kanin på sykkel» foran teten. Også Anders Nordberg har et antall orienterings-VM-medaljer i skapet hjemme,
sier Langaas.

Starten fra Gullhaug Torg Foto: AVANTOR

Med øltelt

Nydalens Skiklub har fått med en rekke Nydalen-bedrifter på laget. Blant andre sponsorene Avantor, Egmont og Statnett.

Statnett har foreløpig 76 påmeldte og er med det klart største klubb/bedrift i løpet. Mange av de påmeldte er fra bedrifter i Nydalen, og deltakerne får mulighet til å avslutte løpet med "After Run" i øltelt foran Nydalen Bryggeri og Spiseri fra klokken 19.

Idrettsglede er et sentralt innslag for et mosjonsløp i "lavterskelklassen" som Nydalsløpet. Foto: AVANTOR


Og som Nordre Aker Budstikke tidligere har skrevet om, har Avantor offisiell åpning av «nye» Torgbygget på Gullhaug torg i forbindelse med Nydalsløpet.

Frister det å delta, er påmeldingen åpen nesten helt fram til løpsstart, på www.nydalslopet.one

Her kan du se video av hvordan deler av traseen går:

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...