Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Harald avgjorde finalen 13 sekunder før slutt

Vinnerlaget i NM U19: Bakre rekke fra venstre: Mats Selboe, Mathias Fossum, Julien Ciakudia, Sindre Jensen, August Volckmar, Jørgen Fjellheim, Sander Rivø Aslesen og Odd-Olav Aga. Foran fra venstre: Trym Jalling, Mangis Vitenas, Harald Eika Frey og Mattis DeJong. Foran Mikkel Oppsann Foto: PRIVAT

Med 13 sekunder igjen av finalen og to poeng bak Bærum Basket, skjøt Harald Eika Frey fra Kjelsås IL dagens lengste trepoengsskudd. Ballen var ikke engang nær ringen, men swishet gjennom kurven til seier med ett poeng, 64-63.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.04.2015 kl 14:00

KONGSBERG/KJELSÅS: Stort mer spennende får du ikke basketball. En intens og innsatsfylt finale endte søndag med at lagene stadig byttet på ledelsen de siste fire minuttene.

Til slutt kunne Kjelsås IL storme banen, juble og grine etter at Bærums siste forsøk endte i en Kjelsås-spillers hender og ikke i kurven.

– For to år siden vant stammen av det samme laget NM for U16, i fjor tapte de semifinalen i U19-NM etter ekstraomgang, og i helgen på Kongsberg vant de. Og enda mer imponerende; alle på laget holder aldersgrensen også neste år, bortsett fra en spiller, sier lagleder Per Tøien.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Non stop i 40 minutter

Tøien forteller videre om mesterskapshelgen:

«På Kongsberg var Kjelsås seedet som nummer to og plassert i pulje med Varden fra Tromsø og Sverresborg fra Trondheim. Etter to klare seire, vant laget også kvartfinalen mot Asker og semifinalen mot Sandvika, begge ganger uten at det reelt ble skummelt om seieren.

På motsatt side av tablået hadde toppseedete Bærum cruiset gjennom sine kamper og gikk til finalen som favoritt. De var eldre, mer erfaring fra toppnivå og de var større. Men hjertet hørte denne gangen til hos Kjelsås. Det var non stop-innsats i 40 minutter.

Til tross for at laget falt bak med så mye som 12 poeng i løpet av kampen, var det aldri noen som ga opp. Mats Selboe var kampens største returtaker og innsatsbunt til tross for en relativt beskjeden høyde på 189 cm.

LES OGSÅ: En perfekt avslutning for Kjelsås i Grensemesterskapet

Harald Eika Frey, finalens beste

Mattis DeJong bidro med fire viktige trepoengere, Sindre Jensen og Sander Rivø Aslesen spilte på seg blåmerker i forsvar mot større spillere, og hele laget bidro med en innsats som i sum ble akkurat litt for mye for Bærum.

Men kampens gigant var Harald Eika Frey.

27 poeng, kåret til finalens beste spiller, avgjørende scoring og med en kontroll, et overblikk og en vilje på vegne av seg selv og laget som ikke tillot noen å tvile noen gang.

Et morsomt poeng er at Harald har spilt med parallell spilletillatelse for Bærum i toppdivisjonen denne sesongen, sammen med fem av spillerne fra helgens motstandere.

Han var ingen god lagkamerat for dem denne søndagen, men en fantastisk leder for det laget han har vært en del av i snart ti år.

LES OGSÅ: Har du hørt om denne idretten? Blindern-laget er norgesmester i rumpeldunk!

Etablerer seg i basket-toppen

Flere av disse spillerne er allerede på vei til å etablere seg i toppen av norsk basketball, og flere kommer til å følge dem. Likevel trener de også på Kjelsås, spiller kamper for moderklubben når det er anledning til det, og stiller selvsagt også opp i NM.

Om alle vil ett år til, har Kjelsås gode sjanser til å gjenta prestasjonen neste år. Fram til det, kan de uansett bare kjenne gleden over det de har oppnådd og som de aldri kommer til å miste. De er norgesmestere i basketball.»

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...