Nordre Aker Budstikke

Håvard og Karianne er tatt ut til juniorlandslag

Håvard Moseby og Karianne Olsvik Dengerud fra Kjelsås IL. Foto: Norges skiforbund

Kjelsås-løperne Karianne Olsvik Dengerud og Håvard Moseby er klare for Morgendagens Helter-juniorlandslag kommende skisesong.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.04.2018 kl 09:33

NORDRE AKER: Norges Skiforbund tok onsdag ut løperne som skal representere Norge på Morgendagens Helter-rekruttlandslag og Morgendagens Helter-juniorlandslag i 2018/19-sesongen.

– Vi har som ambisjon å være best på talentutvikling i verden og det har vi bevist gjennom mange år. Vi har stor tro på at de løperne som nå er tatt ut på Morgendagens Helter rekrutt- og juniorlandslag vil være med og hevde seg i årene som kommer, sier Vidar Løfshus, Landslagssjef for Norge.

Statoil har i flere år samarbeidet med Norges Skiforbund for å få frem morgendagens skiløpere.

– Vi er stolte over å se at mange av de som har vært på junior- og rekruttlag har etablert seg som eliteutøvere. Vi håper at mange av de løperne som nå er tatt ut vil klare det samme sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Statoil Morgendagens Helter.

Kjelsås IL

Til sammen er 11 utøvere, født mellom 1988 og 1996, på både dame- og herresiden plukket ut til å gå for rekruttlaget. Til juniorlandslaget er det tatt ut 12 uvøvere. Her er alle fra årgangen 1999-2001.


To av dem er fra Kjelsås IL: Karianne Olsvik Dengerud (født 2000) og Håvard Moseby (født 1999).

– Karianne og Håvard har vist en imponerende læringsvilje og innsats over tid som gjør at de var naturlige valg under arbeidet med landslagsuttaket. Vi har stor tro på at de kan ta ytterligere steg denne sesongen og at de viser seg fortjent til plassen på Morgendagens Helter-juniorlandslaget, sier trener Geir Endre Rogn.

Håvard har også tidligere blitt tatt ut på Morgendagens Helter-juniorlandslaget, og i januar i år ble han tatt ut i landslagstroppen til Junior-VM i Sveits.

Disse er tatt ut til rekruttlandslaget:


Viste seg frem i NM

Både Karianne og Håvard har lenge vist seg frem som to av Norges beste juniorer. Under junior-NM i Steinkjer i mars i år sikret de mange medaljer – fere av dem gull – til Kjelsås IL. Det ble det klart beste junior-NM for Kjelsås, sa langrennsleder i klubben, Pål Jensen, til Nordre Aker Budstikke.

Også Adresseavisen fikk med seg bragdene fra Kjelsås – og Lyn:

«Rekrutteringen til langrenn er enorm i Oslo-området. På treningene til Kjelsås deltar nesten hundre løpere på hvert eneste årstrinn. I Team Kollen velger mange å fortsette også inn i junioralder. Dermed er sjansen stor for at det dukker opp en virkelig god løper i seniorklassene, som Simen Hegstad Krüger gjorde i OL.»

LES OGSÅ: Lyns «rockestjerne» – OL-vinner Simen Hegstad Krüger – vendte hjem

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...