ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Dobbelt Lyn:

Krüger slo tilbake etter 74. plassen

Lyn-løper Simen Hegstad Krüger i mål under 15km friteknikk for menn under verdenscupen i langrenn på Birkebeineren skistadion. Foto: Fredrik Varfjell/NTB

Simen Hegstad Krüger vant 15 kilometer fri teknikk på Lillehammer lørdag. Klubbkamerat Hans Christer Holund fulgte på plassen etter, og landsmann Martin Løwstrøm Nyenget tok den siste pallplassen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.12.2021 kl 13:23

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

LILLEHAMMER: Det var helsvart for Krüger i verdenscupåpningen i Ruka sist helg. Da endte han som nummer 74 på 15 kilometer klassisk. Lørdag fikk han en opptur. Han hadde et godt tempo tidlig og fortsatte å vise seg sterk i sporet.

– Det svinger fot i gamet her. Det smaker desto bedre i dag etter en blytung dag forrige uke. Det var godt, sa Krüger til NRK etter løpet.

Han kom i mål 1,6 sekunder foran landsmann og klubbkamerat i Lyn, Hans Christer Holund. Krüger ledet med ett sekund på Holund ved 12 kilometer.

Derfra og inn i mål sakket ikke Krüger noe ned og vant knepent foran Holund. Martin Løwstrøm Nyenget tok en knallsterk tredjeplass, drøye 17 sekunder bak Krüger.

– Lettet

– Jeg er veldig lettet. Selv om jeg ligger godt an foran OL så må jeg prestere jeg og. Det å få til en pallplass i dag er jeg veldig fornøyd med, sa Holund.

ANNONSE

– Jeg er veldig fornøyd. Det var oppløftende. Det er ikke så mange skirenn før jul så det er viktig å bruke sjansene så best som mulig, sa Nyenget.

Til slutt var det var kun Aleksandr Bolsjunov som kunne tukte Krüger, men han var bak Krüger på de siste passeringene og hadde ikke mulighet til å slå Krüger. Han havnet på en skuffende 14.-plass.

Sterkt

Ellers var det en meget sterk norsk dag på Lillehammer. Både Didrik Tønseth (6), Harald Østberg Amundsen (7), Kjelsås-gutten Håvard Moseby (8) og Sjur Røthe (9) kom alle blant topp ti. Moseby debuterte dermed i verdenscupen med en sterk topp ti-plassering.

Tønseth går imidlertid ikke under det norske landslaget etter at han ble vraket foran sesongen.

Johannes Høsflot Klæbo, som vant overlegent på sprinten fredag, fikk det ikke helt til å stemme på distanse lørdag. Han gled likevel inn til en 12.-plass.

ANNONSE

– Et helt greit skirenn. Det er mange som går fort. Alt i alt er det helt brukbart, sa Klæbo.

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE