Nordre Aker Budstikke

Her er norgesmestrene i rumpeldunk

HOPPENDE GLADE: Norgesmestrene i rumpeldunk 2015 er fra Universitetet i Oslo. Foto: UIO QUIDDITCH

UiO Quidditch, rumpeldunk-laget fra Blindern, vant i helgen norgesmesterskapet i idretten fra Harry Potter-universet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.04.2015 kl 20:50

TØYEN/BLINDERN: Historiens tredje NM i rumpeldunk ble vunnet av UiO Quidditch. Blindern-spillerne slo laget fra St. Olav vgs. i Sarpsborg. NTNUI fra Trondheim tok tredjeplassen.

Bred mediedekning

– Vi er veldig fornøyde. Nivået var langt høyere enn det har vært tidligere. Og med to lag fra skoler med idrettslinjer og spillere med mye sportserfaring, var det ekstra gøy å vinne, sier Kai Haugen Shaw, som er lagleder for UiO Quidditch.

Nordre Aker Budstikke skrev om rumpeldunklaget fra Universitetet i Oslo i påsken. Du kan lese saken og se video av hvordan rumpeldunk foregår her.

Under mesterskapet, som fant sted i Tøyenparken i helgen, fikk også idretten omfattende mediedekning. Blant annet livestreamet VGTV finalekampen.

– Det var artig at de gjorde det, sier Shaw, som tror oppmerksomheten vil være positiv for rekkrutteringen til sporten.


TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Reiser til EM i rumpeldunk

– Det vil definitivt ha en effekt. Stadig flere får høre om sporten og vite hva det er. Tidligere hadde ikke folk hørt om rumpeldunk når vi snakket om det, eller de synes det var rart.

Shaw startet selv å spille rumpeldunk på NTNU i Trondheim.

– I starten ble vi uglesett. Men i løpet av to år, der vi fikk oppmerksomhet i studentmediene, ble det mer godtatt og vi slapp å måtte fortelle hva quidditch var hele tiden, sier han.

LES OGSÅ: BI nær ved å knuse 14 år gammel «Bergen-forbannelse»


Kommende helg er det EM i rumpeldunk i Oxford. Både UiO-laget og laget fra NTNU, som endte på tredjeplass i NM, var allerede valgt ut til å representere Norge i europamesterskapet.

For spillerne fra Blindern gjenstår nå en uke med forberedelse, før de kan sette kursen mot England, fulle av selvtillit.

Her kan du se bildeserie fra UiO Quidditch.

Lagene som deltok:

 • NTNUI Rumpeldunk
 • Katta Rumpeldunk (Oslo Katedralskole)
 • UiO Quidditch
 • NMBU Rumpeldunk
 • UiO Comets
 • Follo RK
 • WIQC (Vestby Internasjonale Quidditch Klubb)
 • Elvebakken VGS
 • St. Olav VGS
 • Lillestrøm VGS
 • Schnigard

Og lurer du på hvordan reglene i rumpeldunk er? Det kan du lese om hos Norges Rumepldunkforbund


LES OGSÅ:

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...