Nordre Aker Budstikke

Her er «tabellen» som gjør Lyn til ubestridt serieleder

BASTIONEN: Ingen lag trekker flere tilskuere i 2. divisjon avdeling 1, som Lyn. Her fra kampen mot KFUM på Bislett. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Lyn har fattigslige ett poeng etter seks kamper i årets 2. divisjon. Men Lyn har de beste supporterne: Ingen klubber i avdelingen kommer i nærheten av Lyns tilskuertall.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.05.2015 kl 13:45

BISLETT/KRINGSJÅ: Snakk om å sette tabellen på hodet!

For mens Lyn gnur på 14. plassen i «Trikkeligaen» – 2. divisjon avdeling 1 – er de milevis foran konkurrentene hva gjelder tilskueroppslutning.

Lyns kamper denne sesongen har i snitt hatt 835 tilskuere, i følge statistikken til Fotball.no.

Fire ganger så mange som serielederen

Skeid inntar andreplassen, men når ikke Lyn til knærne engang. 370 tilskuere har i snitt sett Skeids seks kamper denne sesongen. Kjelsås havner rett utenfor pallen, med 307 tilskuere per kamp, 14 personer bak Mjølner på tredjeplass.

Vi må ned på 8. plass for å finne serieleder KFUM, som til tross for full poengutelling på alle sine kamper denne sesongen, bare drar 1/4 av antallet publikummere Lyn har gjort så langt.


LES OGSÅ: Lyn-KFUM: Den suverene mesteren mot tabelljumboen

Minst publikumsinteresse av Oslo-lagene er det Grorud som han skilte med. Til tross for andreplass på tabellen har de et publikumssnitt på 127.

LES OGSÅ: Vi samlet Lyn, Skeid og Kjelsås til duell før sesongstart. Se hvordan det gikk her!

De neste kampene blir avgjørende

– Lyn er utvilsomt laget med de mest trofaste supporterne, sier Thomas Nordeng i Bastionen-styret. Han minner om klubbens nære, og traumatiske fortid:

– Vi har opplevd en konkurs, og sterkere motgang tidligere. Selv da Lyn spilte i 6. divisjon kom det 600 tilskuere til første kamp. Vi lar oss ikke stoppe av en litt dårlig start på sesongen. Vi vet det kommer til å snu, sier han.


Det er likevel en kjennsgjering at de dårlige prestasjonene på banen har smittet noe over på publikumsoppslutningen. Hvor lenge vil fansen fortsette å dra på kamp?

– Det er vanskelig å si. På noen av de siste kampene har det vært maks 300 tilskuere. Men vi vet at det er mange hundre der ute som brenner for Lyn, og som vil komme på kamp uansett hvilken divisjon laget spiller i. Man skifter ikke klubb, sier Nordeng.

Det nye Bastionen-styret, som tiltrådte i februar/mars i år, jobber hardt for å mobilisere flest mulig av klubbens supportere til å møte på kamp.

– Vi har prøvd å gjøre nye ting, som trikketuren som ble veldig vellykket (til oppgjøret mot Skeid 1. mai, journ.anm.). Nå mobiliserer vi til Tromsdalen-kampen 7. juni. Resultatet mot Mjølner (31. mai) blir nok avgjørende. Vinner vi i Narvik kommer det nok flere til Bislett, sier Nordeng.

LES OGSÅ: Lyn-spalten av Fridtjof Grimsrud: «Miraklenes tid er over»

Treneren takker supporterne

Foreløpig har ikke Lyn vunnet en eneste offisiell kamp denne sesongen. Trener Trond Andersen føler på presset, og skjønner fansens frustrasjon:

– Jeg vil dessuten benytte anledningen til å takke supporterne, som har vært fantastiske i to seriekamper, og i cupkampen. De støtter laget i tykt og tynt, og det setter vi veldig stor pris på, sa Andersen til Nordre Aker Budstikke da Lyn scoret sitt første mål i kampen mot Stabæk 2 i andre runde. En kamp der motstanderen scoret tre ganger.

Thomas Nordeng i Bastionen håper det snart snur, og at Lyn kan vise seg fram når laget møter motstand i egen ende av tabellen.

– Det blir viktig å slå de rundt oss. Ullern (på foreløpig 10. plass), Holmen og Mjølner (på henholdsvis 12. og 13. plass) er lag som skal ligge bak oss på tabellen. Et nedrykk for Lyn nå vil bli tøft, sier han.


LES OGSÅ: «Det kommer til å være en prøvelse å stå på feltet og synge av full hals når det svir så inderlig å tape»

Nordeng vil ikke gå med på at det er misnøye med klubbledelsen fra Bastionens side.

– Men som kjent er vi en av få klubber i divisjonen som ikke gir spillerne lønn. Vi har sluppet spillere til andre klubber som kunne ha bidratt til Lyn nå. Man begynner jo å tenke. Kunne det ha vært unngått? Men det er lite å få gjort når klubben ikke har penger, sier han.

LES OGSÅ: Skeids milliongjeld er slettet

HamKam er i en liga for seg

Etter seks kamper har tilsammen 10.947 publikummere funnet veien inn på arenaene i avdeling 1, i følge Fotball.no. Det gir et snitt på 260 tilskuere per kamp.

Bastionen kan klappe seg på brystet som femte beste supportergruppering i hele Oddsenligaen, målt i oppmøte.

Det er bare i avdeling 4 vi finner lag som trekker flere tilskuere enn Lyn. Men der finner vi til gjengjeld alle de fire lagene som overgår Oslo-klubben.

Oddsenligaens største publikumsmagnet er HamKam, med 1613 tilskuere i snitt. Hamar-laget har imdlertid langt bedre resultater enn Lyn å vise til, og ligger på tredjeplass i avdeling fire, med 10 poeng etter seks kamper.

Florø, Kongsvinger og Brumunddal er de øvrige lagene som har et høyere publikumssnitt enn Lyn, med mellom 1063 og 1363 tilskuere per kamp.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...