Nordre Aker Budstikke

Her er våre nye norgesmestere!

Turnerne Ida, Helene, Frøya, Leona, Eline og Magnus fra Nordre Aker kunne reise hjem fra junior-NM som norgesmestere i helgen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.09.2017 kl 11:22

OSLO / KRISTIANSAND: De ferske norgesmestrene er Ida Furuseth fra Tåsen, Helena McClimans Bjerke fra Solemskogen, Frøya Sørli Karlsen fra Ullevål Hageby, Leona Munthe-Kaas fra Kjelsås, Eline Risan fra Sogn og Magnus Kvidal fra Kjelsås.

Turnere fra Oslo Turnforening deltok alle i Junior-NM TeamGym i Kristiansang i helgen – årets nest siste begivenhet for troppsgymnaster i alderen 13-17 år. I årets NM var det påmeldt hele 26 lag i Junior Kvinne-klassen, 11 lag i Junior Miks, og 7 lag i Junior Menn.

Junior Kvinner

På lørdag var det konkurranse for Junior Kvinner. Den ble veldig jevn, og mange lag hadde muligheten til å ende øverst på pallen. Oslo Turns 2. lag var først ut, og leverte en svært god konkurranse. Kun bittesmå feil, og et knallsterkt frittstående, ga dem en fantastisk 9. plass.

– 9. plass for et 2. lag i Norges største og mest utfordrende klasse er en ufattelig stor prestasjon! sier Nicolai Meredith, hovedtrener Tropp og TeamGym i Oslo Turnforening.

Om 1. plassen og toppen av pallen, ble det fort tydelig at kampen sto mellom Holmen Tropp og Turn, og Oslo Turnforening. Etter en veldig intens kamp, med feil fra begge sider, endte Oslo Turnforening opp med å knipe seieren foran Holmen med bare 0,200 poeng.


Oslo 1 – 50,250
Holmen 1 – 50,050
STAG 1 – 48,200

9. Oslo 2 – 45,350

Miks-konkurranse

Søndag morgen var det Miks-konkurranse, hvor både kvinner og menn konkurrerer sammen. Oslo Turnforening vant gull i denne klassen i Haugesund i fjor, og hadde presset på seg.

Gymnastene var nervøse, men leverte en sterk prestasjon. Her var det ikke mye å diskutere, Oslo Turnforening vant overlegent med nesten 6 poeng over fjorårets sterkeste konkurrenter Malvik Turn og RG.

Oslo – 55,200
Malvik – 49,450
Holmen – 49,250

Junior Menn

I klassen Junior Menn, var det tydelig allerede fra start at Holmen Tropp og Turn hadde det sterkeste laget. Allerede etter første apparat hadde Oslo lang vei opp til Holmen, men guttene viste allikevel en god prestasjon og holdt de andre motstanderne på god avstand.


Guttene leverte en god konkurranse, og endte med en fantastisk 2. plass, nesten 6 poeng bak det overlegne laget fra Asker. En hyggelig overraskelse var et ungt og nytt herrelag fra Laksevåg i Bergen som leverte en strålende konkurranse og endte på 3. plass.

Holmen – 56,616
Oslo – 50,850
Laksevåg – 43,850

Hard og målbevisst trening

– Gymnastene trener hardt og målbevisst, og trenerne jobber strukturert og i god dialog med foreldre og gymnaster om å oppnå målsettingene vi sammen setter. Dette har over de siste årene gitt Oslo Turnforening en meget god bredde i foreningen, som i retur har gitt gode resultater og høyt toppnivå, sier hovedtrener Nicolai Meredith.

– Første-laget Junior Kvinner fikk i Haugesund i 2016 en 8. plass, og går i år inn og vinner gull i samme klasse kun ett år senere. Det viser utrolig fremgang og målbevissthet av de unge jentene, oppsummerer han.

– Et nydannet andre-lag, primært 13-14 år gamle jenter, leverer altså et så sterkt resultat blant så mange tøffe konkurrenter, at de ender på en 9. plass, og dermed slår mange andre klubber sine første-lag. Kun én plassering lavere enn vårt eget 1 første-lag i 2016. Sterkt prestert av så unge jenter! fortsetter treneren.

God medaljefangst

Totalt i år har gymnastene vunnet 6 gull-, 5 sølv-, og 1 bronsemedalje fordelt på 2 konkurranser. De har vunnet medaljer i 11 av 12 mulige klasser, og til og med vunnet 1. og 2. plass i Junior Kvinner Trampett i Hønefoss tidligere i år.

– Jeg som trener kunne altså ikke vært mer stolt over prestasjonene og innsatsen til disse unge menneskene, som i sin hverdag skal trene 13 timer i uka i tillegg til skole, venner, familie og alt annet en tenåring skal igjennom i dag, sier Meredith.

– De fortjener alt de har oppnådd!

Deltakerne

Her er alle deltakerne fra Oslo Turnforening:


Oslo Kvinner 1:
Gull-laget
Camila Finnstun
Christine Nyhus
Eline Risan
Frøya Sørli Karlsen
Ida Furuseth
Lea Wiggen Kramhøft
Mathilde Evensen Ranum
Leona Munte-Kaas
Helena McClimans Bjerke
Hedda Rustad
Henriette Joa Dahl

Oslo Kvinner 2:
9. plass
Marte Kamperud
Ingunn Huseby
Tale Lysfjord
Kirvil Vanvik
Victoria Hauger Bell
Frida Jubal-Andersen
Mari Kristvang
Dina Barlie
Julie Falch
Therese Tøfte-Furu

Oslo Miks:
Gull-laget
Frøya Sørli Karlsen
Ida Furuseth
Lea Wiggen Kramhøft
Hedda Rustad
Helena McClimans Bjerke
Magnus Kvidal
Trym Karlsen Holten
Andreas Tøfte-Furu
Paul Joachim Bratlie

Oslo Menn:
Sølv-laget
Magnus Kvidal
Trym Karlsen Holten
Andreas Tøfte-Furu
Paul Joachim Bratlie
Kasper Roppen
Noah Vincent
Martin Michaelsen
Isak Eilefstad
Oliver Pedersen
Linus Høven
Aleksander Ainsley
Markus Johannesen

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...