Nordre Aker Budstikke

Sprint fra Nydalen til Grefsen

Herlig orienteringsmix av bredde, elite, små og store

IVRIGE: Mange ivrige, store og små deltok i årets første sprint o-løp i Oslo City Cup, hvor Nydalens Skiklub var vertsskap. Foto: IRJA LINNERUD

Nydalens Skiklub inviterte til Oslo City Cup. Postene er ikke ute i skog og mark, men kanskje i stedet i smug og trapper.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.04.2015 kl 13:45

GREFSEN/NYDALEN: En første gang for alt. Første orienteringsløp for journalisten ble et sprintløp fra Nydalen til Grefsen barneskole i Kapellveien. Fra sidelinjen vel og merke.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Blide

Bredde, elite og landslag. Mange blide folk, i alle aldre, jenter og gutter, menn og kvinner. Yngste kanskje 6 - 7 år - eldste rundt 80 år. Mange smil ved målpassering også.

- Orientering er en fin idrett. Her må man bruke både det psykiske og det fysiske. Man skal være skjerpa i kartlesning og orienteringen. I tillegg er det jo bra løpstrening, sier sportslig leder Jon Iver Bakken i Nydalens Skiklub.

Verter for det første av fem sprintorienteringsløp i serien Oslo City Cup (OCC) som arrangeres på ulike plasser i byen.


Sammenlagtvinnere kåres etter siste løp.

SE STOR BILDESERIE FRA LØPET HER!

600 med

Bakken forteller at sprintarrangementene er veldig populære. Ikke færre enn rundt 600 deltagere har tatt turen til Nordre Aker og sprintløpet fra Nydalen i Gjerdrums vei og til Grefsen barneskole.

- Sprintorientering foregår som oftest i byaktige eller bebodde områder, der det er om å gjøre å finne de smarteste traseene fra post til post; gjennom smug og opp trapper, sier han.

Ole Jakob Frankrig er en ivrig o-løper i Nydalens Skiklub, 13 år fra Kjelsås.

Trener mye

- Dette er moro! Jeg tror det gikk bra, selv om noen av postene ikke var så lette å finne. Blant annet nummer 10, sier en blid orienteringsløper.

Han fortsetter.

- Men det er jo ikke vanlig å alltid finne alle postene. Men gøy med korte o-løp også, sier Ole Jakob, som trener en del.

- Ja det blir kanskje rundt 5 - 6 ganger i uka. Jeg holder også på med langerenn, forteller han.


SE STOR BILDESERIE FRA LØPET HER!

Disk, men like blid

En annen blid deltager er Kristin Maltun Helland (13), i Nydalens Skiklub, og fra Kjelsås.

- Det var tungt å løpe i dag, og jeg fikk en disk, forteller hun.

Altså diska.

- Det er bra å drive med orientering, og så er det veldig sosialt. Jeg har også mange venner i klubber. Jeg gleder meg skikkelig til hver trening, treneren vår er så bra! roser Kristin.


Stor bredde i arrangementet, og det betyr også noen helt fra toppen. Blant annet paret Anne Margrethe Hausken Nordberg og Anders Nordberg, fra Kringsjå, og som også representerer Nydalens Skiklub.

Hausken er landets mest meriterte dameløper, med flere EM-gull og VM-gull. Nå satses det hardt mot årets VM. Mannen Anders er nå trener i Nydalen Ski Klubb, men konkurrerer fortsatt. Men ikke denne tirsdagskvelden.

Hausken Nordberg forteller at hun i dag tok det rolig.

Perfekt bydel

- Men jeg fant alle postene. Dette er den perfekte bydel å arrangere sprint o-løp i. Det er variert her, og i tillegg høydeforskjell. De neste store løpene for meg er de internasjonale stafettene Tio-mila og Jukola, henholdsvis i Sverige og Finland. Og så klart VM til høsten, forteller Hausken Nordberg.

SE STOR BILDESERIE FRA LØPET HER!

Største o-klubb

Nydalens Skiklub er forøvrig landets største o-klubb med rundt 550 medlemmer.

- Vi har god rekruttering, samtidig som vi klarer å ha en elitesatsing for junior og senior på høyt nivå, sier Bakken, og legger til at klubben også arrangerer O-festivalen fra Sognsvann i juni - landets største o-arrangementer, legger sportslig leder Jon Iver Bakken til.

Nydalens Skiklub fikk mange topp og fine plasseringer tirsdagskvelden: Her er resultatene for deltagerne fra Nydalens Skiklub

Her er alle resultatene fra tirsdagens arrangement

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...