Nordre Aker Budstikke

Hun skal ruste opp jentefotballen

Mona Mossing har solid fotballerfaring, både som trener og spiller. Nå skal hun være med å løfte jentefotballen i Kjelsås. Foto: PRIVAT

– Vi erkjenner at vi ikke har lyktes å nå alle de målene vi har satt oss på jentesiden de siste årene, ifølge Kjelsås Fotball. Nå skal Mona Mossing løfte jentefotballen på Oslos tak.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.01.2016 kl 20:32

KJELSÅS: Tidligere i år ble det sendt ut medlemsundersøkelse fra Kjelsås Fotball. Tilbakemeldingene bekreftet at klubben ikke har lyktes i å nå alle målene den har satt seg på jentesiden de siste årene. Et jenteutvalg satte seg ned for å diskutere og komme frem til tiltak for å løfte jentefotballen, og ikke minst redusere frafallet i ungdomsfotballen.

– Med de endringene som nå er gjort, samt kontinuerlig fokus på hvordan vi kan bli bedre fremover, så tror vi på at jentefotballen vil stå sterkere enn noen gang i 2016. I Kjelsås Fotball ønsker vi flest mulig, lengst mulig og best mulig – både gutter og jenter! Skriver klubben selv på egen hjemmeside.

Ny trener og kordinator

Kjelsås jenter 15 og 16 år er klare for Norway Cup i sommer. Foto: PRIVAT

Det står videre at klubben har satt i gang flere tiltak på jentesiden de siste månedene, blant annet er det ansatt en hovedtrener – og jentekordinator – for de eldste jentene. Mona Mossing er nå ansatt 60 prosent stilling i Kjelsås Fotball.

Mossing, som er utdannet kroppsøvinglærer, har i tillegg god bakgrunn innenfor fotballen, med både erfaring som leder, toppspiller og trener fra både klubb, krets og forbundsnivå, også trenererfaring både fra 1. divisjon og fra Toppserien. Blant annet er hun selv seriemester for Asker i 1998, dengangen Asker var i Toppserien for kvinner.


I tillegg har hun i flere år arbeidet for Norges Fotballforbund, også med trenerutdanning for kvinner i Midt-Østen.

Bygge opp tilbudet

– Jeg har lyst på nye utfordringer og mulighet til å bygge opp tilbud til jenter. Det har vært god kjemi med Viggo Anthonsen, sportslig leder, og Elin Mørk Øvsthus, leder for jenteutvalget, underveis. Jeg likte utfordringene de presenterte, sier Mossing på klubbens hjemmeside.

Kjelsås jenter-04 under Elverum Cup i sommer. Foto: PRIVAT

Hun fortsetter:

– I første omgang handler det om å bli kjent med støtteapparat og trenerteam, at vi finner felles plattform. Deretter skal vi etablere felles rammer for ungdomsgruppen 13- 19 år og tydeliggjøre forventninger til alle ledd og legge forholdene til rette for spillere som ønsker å ta eierforhold til egen utvikling.

Trenger flere spillere

Tidligere i høst besluttet klubben å slå sammen de eldste jentene - årgangene 1997 til 2001 - til en felles treningsgruppe.

Alexander Rein i Kjelsås Fotball forteller at juniorgruppa på jentesiden består av rundt 30-35 spillere.

– Noen er på vippen til å slutte, men vi håper enda flere blir med med videre med denne økte satsningen. Spillere fra andre klubber er også hjertelig velkommen. Dette kommer til å bli bra, inviterer Rein.

Han fortsetter:


– Vi sitter ikke på eksakte tall her og nå rundt frafall, men vi opplever at den er vesentlig høyere enn frafallet av gutter i ungdomsfotballen - 13 - 16 år.

Lov å være blid!

Nordre Aker Budstikke har også vært i kontakt med Mossing. Hun oppsummerer blant annet følgende fra planene hun har for Kjelsås Fotball og jentefotballen:

  • Hva kan støtteapparat bidra med slik at spillere får prestert på sitt beste så ofte som mulig
  • Legge forholdene til rette for spillerutvikling – samkjøre tanker og ideer for lagene på jentesiden
  • Samhandling – laget offensivt og defensivt, gode rolleavklaringer
  • Støtteapparatet kan gi spillerne verktøyet som kreves, spillere må selv velge å gjøre innsatsen for å kunne utnytte eget potensiale
  • Fokus på hvordan den enkelte spiller kan gjøre medspillere gode slik at de kan prestere på sitt beste nivå
  • Når enkeltspiller gjør medspillere gode – vil medspillere prøve å gjøre enkeltspiller bedre
  • Bidra til å skape en treningshverdag hvor det er lov å stille forventinger til hverandre
  • Ærlige og konstruktive tilbakemeldinger alle veier Spillere – støtteapparat – klubb

Og ikke minst:

  • Det er lov å være blid: Positiv energi løfter gruppen og holder gruppen sammen i motgang.


Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...