Nordre Aker Budstikke

Hvis noen har plass i olabilen på søndag, er ordføreren klar

Ordfører Marianne Borgen kaster glans over Nordberg Grand Prix søndag. Får vi se henne i en olabil, mon tro? Til høyre ses deltakere fra 2016. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I fjor satt samferdselsministeren seg bak rattet og freste nedover Langmyrgrenda. I år håper ordføreren at noen trenger en makker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.05.2017 kl 20:11

NORDBERG: Det 17. Nordberg Grand Prix går av startklossene søndag 21. mai. Dagen som i nabolaget visstnok går 17. mai en høy gang.

Celebert besøk

Nordberg Grand Prix er «Norges største olabilløp», og ble dratt i gang av en gjeng ivrige fedre første gang i 2001. Deretter har det blitt en årlig tradisjon, som har hatt statsministre (Jens Stoltenberg), statsråder (Ketil Solvik-Olsen) og ordførere (Fabian Stang) på besøk, i tillegg til at rallykross-kongen Pål Anders Ullevålseter, og eiendomskongen Olav Thon, kommer innom nesten hvert eneste år.

Og en like sterk tradisjon har det blitt å invitere Kong Harald. Kongen har, dessverre, vært nødt til å takke nei hvet eneste år, også i 2017. (– Han kommer imidlertid neste år, HELT SIKKERT! skriver NGP-«gründer'n» Lasse Berg, i en e-post til Nordre Aker Budstikke).

Ordførere kommer

Men det står altså ikke på deltakelsen, selv om kongen ikke kommer. Rundt om 100 biler deltar hvert år, og langs sidelinjen er det visst talt opptil 3000 mennesker.

Vinneren fra 2014, 2015 og 2016, Alexander Standal Borgersrud i Angry Bird, her sammen med pappa Espen og lillebror Kristoffer.


I år har Oslos ordfører takket ja til å komme. Det blir første gang Marianne Borgen, besøker Nordberg Grand Prix.

– Det må være nærmere 60 år siden sist jeg satt i en olabil, sier Borgen til Nordre Aker Budstikke.

Det var under oppveksten på Veitvet, og det var broren og faren som mekket mest.

– Men vi jentene fikk lov til å sitte på. Tidene har heldigvis endret seg, og jeg håper mange jenter mekker og kjøre olabiler på Nordberg, sier ordføreren.

Hun synes det er kjempehyggelig å bli invitert.


– Jeg gleder meg veldig!

Blir med om muligheten byr seg

– Får vi se ordføreren som olabilsjåfør på søndag?

– Jeg kommer først og fremst for å se på og heie så godt jeg kan på alle barna som skal kjøre. Jeg håper det kommer velig mange barn, sier Borgen.

– Men du vet at de har en idiotklasse, der foreldre og andre voksne får kjøre, etter at barna er ferdige?

– Nei det visste jeg ikke. Jeg har ikke med egen olabil, så da må jeg i tilfellet få sitte på med noen. Får jeg tilbud om det, så blir jeg med, humrer ordføreren.


Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen i Storo-bilen i 2016. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Viktig å leke sammen

Borgen skryter av ildsjelene bak Nordberg Grand Prix.

– Jeg vil si tusen takk til de som i sin tid startet dette arrangementet. Det er frivillig aktivitet og lokale begivenheter som dette som er limet i samfunnet vårt. Det tilfører samhold og trygghet, og gjør at vi blir kjent med naboene våre. Og så tror jeg det er virkig at voksne og barn kan leke sammen, sier hun.

– Nordberg Grand Prix er en viktig folkefest i nærmiljøet, og det skaper stolthet. Jeg gleder meg til å se resultatet av det kreativet arbeidet jeg regner med foregår blant barn og voksne på Nordberg akkurat nå, for å bli klare til olabilracet på søndag!

Ullevålseter, Thon og Formel 1-kommentator

I tillegg til ordføreren kommer Formel 1-kommentator Atle Guldbrandsen. Og Pål Anders Ullevålseter og Olav Thon dukker som vanlig opp. Det skulle kanskje bare mangle, ettersom de har hver sin strekning oppkalt etter seg i løypa: «Pål Anders-sletta» og «Thonkleiva».


LES OGSÅ: Storo-Ferrarien havnet tilbake på Storo etter at Olav Thon vant auksjonen i fjor. Dermed er senterdirektør Unni Merethe Aasgaard på jakt etter «man babes» til teamet sitt. Noe for deg?

Her kan du se bildene av ABSOLUTT ALLE bilene som deltok i Nordberg Grand Prix i 2016!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...