Nordre Aker Budstikke

Hvorfor 18 kinesiske langrennsløpere nå melder seg inn i Kjelsås

Denne gjengen skal nå lære mer om det å gå på ski, i regi av Kjelsås langrenn. Foto: KJELSÅS LANGRENN

China looks to Kjelsås. Denne uka ankommer kineserne for å lære mer om langrenn, av blant annet Kjelsås-folket.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.01.2018 kl 19:14

KJELSÅS: Før jul ga leder av Kjelsås Langrenn Pål Jensen klarsignal for innmelding av 18 kinesiske langrennsløpere i Kjelsås IL. Bakgrunn for dette er følgende:

OL 2022

Kina skal arrangere vinter OL i Bejing 2022 og satser på å tilegne seg kompetanse innen idretter som tradisjonelt ikke har vært sterke i hjemlandet. Tidligere hovedtrener for junior/senior gruppa i Kjelsås langrenn Kristian Bjune Sveen ble i våres tilbudt ansvaret for å bygge opp et regionslag i langrenn i XinJiang som er Kinas største provins.

Ingen lett oppgave da ingen av utøverne det satses på har erfaring som skiløper og det heller ikke finnes skiløyper der utøverne bor. Men ved hjelp av rulleski og en alpinbakke med snø i området har Bjune Sveen på rekordtid bygget opp en kondisjonssterk gruppe på 18 utøvere i alder 15 til 20 år som nå mestrer skøyteteknikk.

Vil bygger opp skimiljø

300 millioner kinesere bor i områder med tilgang til snø vinterstid, noe som gjør at Swix China er villig til å satse ressurser på å være med å bygge opp et skimiljø i landet. Det gjør det mulig for Bjune Sveen som trener å ta med de 18 utøverne fra XinJiang til Norge for å trene og lære seg å konkurrere på ski.

Spennende mulighet

– Kjelsås langrenn ser på dette som en spennende mulighet for å bli kjent med utøvere fra en helt annen kultur og har inngått et samarbeid med regionslaget, sier Pål Jensen, leder i Kjelsås langrenn.


Leder i Kjelsås langrenn kan denne uka ønske velkommen til flere medlemmer, som kommer langveisfra. Foto: KJELSÅS LANGRENN

Må være i en klubb

De ferske langrennsløperne ankommer Norge denne uken for et 3 måneder langt opphold. Allerede førstkommende helg stiller de til start sammen med Kjelsås sine løpere på Norgescup for junior på Beitostølen.

- Siden skiforbundet stiller krav om at løpere som skal delta i denne type renn må representere en norsk klubb var løsningen om innmelding i Kjelsås nærliggende, fortsetter Pål Jensen.

Lillehammer og Linderudkollen

Hovedbase for oppholdet i Norge blir Lillehammer/Sjusjøen, men i perioder vil løperne bli å finne på treningene til juniorgruppa Kjelsås på Linderudkollen. Det legges opp til sportslig og sosialt samarbeide og etter planen vil løperne stille på samme lag under NM stafett for senior på Gåsbu i midten av januar.

Klubbmesterskap og Kjelsåsrennet

Kineserne blir også å finne på startstreken i klubbmesterskapet og Kjelsåsrennet i midten av mars.


- For oss i Kjelsås er det moro å være med på å spre langrennssporten til nye deler av verden,
avslutter Pål Jensen.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...