Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ikke noe småtteriarrangement på løkka

Men ikke bare for eliten, men også bredde med små og store. – Det var gøy! Jeg liker å sykle når det er litt humpete, kan Idun (8) fortelle.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2017 kl 14:48

KJELSÅS: Tre hele dager med sykkelritt på Langsetløkka under Rye terrengsykkelfestival, helgen som var. Over 500 syklister fra til sammen femten nasjoner stilte til start – flere av deltagerene var med på alle tre rittene.

Rittleder Tone Kristin Larsen kan senke skuldrene etter tre intense dager og forteller at det har vært fantastisk moro å samle så mange sykkelfrelste på Langsetløkka.

Bredt

- Det er spesielt gøy at vi har favnet både de yngste og eliten - og så mange utenlandske ryttere. I menn elite var det over 60 ryttere og mer enn halvparten var utlendinger. Men aller flest startende var det i gutter 11-12 år med hele 75 påmeldte. Dette lover godt for norsk terrengsykling fremover, sier hun.

De tre rittene som ble kjørt i helgen inngår i Norgescupen, i tillegg til å gi internasjonale UCI-poeng. I år har rittene fått en enda høyere internasjonal status enn tidligere – noe som nok er grunnen til at så mange utenlandske ryttere deltok.

Festivalen ble tråkket i gang i strålende solskinn fredag ettermiddag, med temporitt for 15/16-årsklassen, junior og senior.

Yrende liv

På lørdag var det rundbaneritt for alle fra 6 år og oppover, med distanser og løyper tilpasset alder.

Det var et yrende liv og mange spente barn i fargerike sykkeltrøyer å se i startfeltene utover dagen.

Venninnene Idun (8) og Mathilde (9) fra Korsvoll deltok på rundbanerittet og syntes dette var gøy!

Idun forteller at hun startet på sykkeltreninger i SK Rye rett etter påske, men at hun har syklet en stund før hun meldte seg inn.


- Det var gøy å sykle i dag. Løypa var kjempebra. Jeg liker å sykle ute i skogen og jeg liker når det er litt humpete, forteller hun.

Mathilde var med og testet hvordan det var å sykle i ritt.

- Det var moro å sykle i terrenget. Jeg kommer kanskje igjen neste år, fortalte hun.

Vemund (5) fra Grefsen/Kjelsås var også med på sitt første ritt i dag. Han begynte å sykle allerede da han var 2.5 år, og synes det er gøyest å sykle på sti.

- Det var bra å være med. Jeg holdt meg på sykkelen gjennom hele løypa – til og med da jeg kjørte over en stokk, fortalte han.

Skulder-ved-skulder

På søndag var det kortbaneritt for 11-16- åringene, junior, senior og mastersklassene. Her var det fellesstart og korte runder som ble syklet flere ganger. Rytterne lå mer samlet enn i andre typer ritt, og det ble skulder-ved- skulder kjemping.

Karoline (10) fra Kjelsås stilte til start både lørdag og søndag, og forteller at hun har hatt ei fin helg på Langsetløkka.

– Det var gøy i dag, men det var kaldt. Det var ikke så mye gjørme, så det gikk fint å sykle, sier hun.

Eivind (14) fra Bjerke var også med både lørdag og søndag.


– Løypene var litt glatte i dag, men det var ikke noe problem. Jeg hadde det gøy underveis, men hadde en liten punktering. Heldigvis kjørte jeg slangeløst slik at jeg ikke måtte stoppe for å fylle på luft, og jeg kom meg greit i mål, forteller han.

Tøff motstand

I eliteklassene var det sterke ryttere som stilte til start, og det var tøff motstand. Ryes Elisabeth Sveum viste muskler og tok en andreplass sammenlagt i helgen, mens Marit Sveen kom på femteplass.

I kvinner junior ble det en fin fjerdeplass sammenlagt til Rye-jenta Johanne Dahl Norland.

Her er alle resultatene fra helgens sykkelritt på Langsetløkka.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...