Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Fordeler med å drive smått, som knøttlille Grefsen IL:

– Ikke veldig mange som mener veldig mye!

Fra v. Matilde Munkelien (12) og Martine Myhre (12) er to av i alt seks aktive utøvere i Grefsen IL. Denne kvelden i februar, i forbindelse med alpinrenn i Trollvann, synes de løypa var bra, men hadde bestemt seg for å prøve å kjøre enda raskere og tøffere ned 2. omgang, og “kante skia” mer. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Og stor fordel å blant annet kunne ta kjappe beslutninger, sier leder Christian Ruud i Grefsen IL, som kun har seks aktive utøvere.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.02.2015 kl 16:05

GREFSEN: Nordre Aker er en veldig stor bydel – både i omfang og i innbyggertall. På størrelse med en stor norsk by. Nesten 50.000 mennesker bor i denne bydelen.

Ikke minst er Nordre Aker også en veldig «sporty» bydel. Med mange innbyggere, både små, mellomstore og store som trener og konkurrerer mye.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

De store medlemstallene i de forskjellige idrettslagene forteller mye om idrettsinteressen i bydelen. Tusenvis i både Kjelsås, Lyn, og Skeid, Koll IL har også mange med.

Men, innimellom der, midt på tjukkeste Grefsen, så finnes et, gammelt – ja, men knøttlite idrettslag. Nemlig Grefsen IL.

Les også: Nordre Aker best på veldig mye

Seks utøvere

Med ikke flere enn seks aktive utøvere, alle innen alpint.

– Hvem er Grefsen IL?

– Vi er en liten klubb, men en sammensveiset gjeng. Høsten 2013, så bestemte noen foreldre til lokale alpinister seg for å blåse liv i den gamle idrettsklubben, forteller leder Christian Ruud, selv tidligere skihopper og lokal fra Grefsen.

Som sagt, så gjort.

– Ikke veldig mange som mener veldig mye

– I dag er vi noen voksne ildsjeler som driver klubben, som foreløpig kun har alpingruppe. Med fem aktive jenter og en gutt, fra alderen 10 til 18 år.

Les også: Denne tynne stripa i veien skal spare jobb, tid og penger

– Hvorfor? Nesten omringet av veldig store og andre driftige idrettslag?

– Vi så muligheten til drive idretten mer rimelig, blant annet bruker vi gode foreldretrenere, og ikke innleide trenere. I tillegg så ser vi jo en stor fordel i å blant annet kunne ta korte og kjappe beslutninger. Det er ikke veldig mange som mener veldig mye, i et så lite idrettslag, sier Ruud.

Men når det er skrevet; Selv om Grefsen IL er lykkelig som lite, så er IL'et også klar for eventuelle nye utfordringer.

– Ja, vi vil gjerne ha med flere ildsjeler som eventuelt ønsker å dra i gang flere idrettsgrener under Grefsen IL. Alpingruppa har også plass til flere utøvere. Bare å ta kontakt oppfordrer Christian Ruud.

– Men klubbhus har dere vel kanskje ikke?

– He he, men når vi er så få, så blir jo klubbhuset «hjemme hos noen», ler Ruud.

Oslo Idrettskrets er i disse dager i ferd med å ferdigstille alle innrapporterte tall per 1. januar. Blant annet viser tallene 22 utøvere i Grefsen IL, men ifølge Christian Ruud så er de resterende 16 støtteapparat, foreldre og trenere i klubben.

Grefsen IL er nok ikke det minste idrettslaget i Oslo, ifølge idrettskretsen, uten at tallene for de aller minste er helt klare da avisen tar kontakt. Se også faktaboks, som blant viser at det er hele 1250 idrettslag i Oslo.

Les også: Snart lov å fiske i Akerselva igjen

1918

Men tilbake til lille Grefsen IL. Googler man opp klubben, så er det fint lite historikk å finne. Men heldigvis finnes Historielaget Grefsen, Kjelsås, Nydalen. Og de vet.

– Grefsen Idrettsforening ble stiftet i 1918. I 1921 slo Disen Idrettsforening og Storo Idrettsforening seg sammen. Fire år senere, så fulgte Grefsen etter, og sammen ble disse tre til Grefsen Idrettslag i 1925, forteller Finn Geiran i historielaget.

– Etter det vi vet, så eksisterte idrettslaget helt til de første årene 2000-årene. Men så ble det vel lagt ned, og nå da oppe og går igjen, legger Geiran til.

Laila Schou Nilsen

Og det er ikke hvem som helst som har representert klubben i tidligere dager. Blant annet representerte Laila Schou Nilsen (født 18. mars 1919 i Vestre Aker, død 30. juli 1998 i Oslo) Grefsen IL i både alpint og som håndballspiller og tennisspiller.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...