ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

OL er utsatt:

– Jeg blir enda farligere for konkurrentene, med ett år til med forberedelser

Andrine Farnes Hilton (23) må vente enda ett år før hun får muligheten til å sparke fra seg i OL i Tokyo. Foto: Tiril Haga

Som flere andre idrettsarrangementer, er også OL i Tokyo flyttet til neste år. For karateutøver Andrine Farnes Hilton (23) betyr det enda ett år med hard trening og forberedelser før hun får vist seg frem i OL.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.05.2020 kl 20:49

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

KJELSÅS: I midten av april fikk Andrine Farnes Hilton (23) beskjed om at OL i Tokyo denne sommeren, var forflyttet til neste år på grunn av koronaviruset. Men selv om man blir skuffet, stopper ikke det motivasjonen til Andrine. Nå har hun enda ett år til å trene og forbedre seg på til OL.

Andrine Farnes Hilton sparker fra seg på Myrerjordet på Kjelsås, og hvor hun bor like ved. Foto: Tiril Haga

– Med en gang så var det veldig kjipt. Alt av arrangementer før det ble jo også avlyst. Men når man får det litt innover seg og senker skuldrene litt, så er jeg glad for at jeg er så ung og har fortsatt tid. Det er en fordel at jeg har ett ekstra år til å bli bedre og vokse på. Jeg blir enda mer farlig for konkurrentene, med enda ett år med forberedelser, sier Andrine.

Det er ikke snakk om bare noen måneder med forberedelser for de fire utvalgte fra Norge til karategrenen. De har jobbet i fire år. Ikke bare det; det er også første gang karate er med som OL-gren. Land som får arrangere OL får selv velge noen idretter som skal med, og som ikke er obligatoriske. Japan valgte blant annet karate, som er en stor idrett i landet.

I helgen skulle Andrine vært i Paris, nettopp for å kvalifisere seg til OL.

ANNONSE

– Hadde jeg klart å prikke inn formen, fått en bra dag og trukket en bra motstander, så tror jeg absolutt at jeg hadde klart meg veldig fint, sier Andrine.

Ett år til med trening så tenker Andrine at hun blir enda mer farlig for konkurrentene. Foto: Tiril Haga

Tokyo

Andrine og de andre var på treningssamling i Tokyo i august i fjor, der de blant annet fikk trene og konkurrere på OL-arenaen.

– Det var så kult. Arenaen er kjempestor og tribunene var fulle med publikum. Jeg hadde en veldig bra konkurranse der, så jeg har jo sett veldig frem til å konkurrere der igjen, sier Andrine.

På grunn av koronaviruset er treningene til Andrine og laget en del annerledes enn de pleier. Fordi karate er en nærkontaktidrett, blir treningene nå erstattet med mye styrke, refleksibilitet, mobilitet og teknikk.

ANNONSE

Sent i februar dro Andrine og den norske troppen til Salzburg for å delta i Premier League, hvor Andrine gjorde det bra og tapte så vidt 2-1 mot Irina Zaretska fra Aserbajdsjan. En utøver Andrine forteller er ranket som en av de beste i verden. 2. mars måtte Andrine og laget rett hjem i karantene. Da var det hardtrening i to uker hjemme alene. Da ble det også mye tid på sykkel og styrketrening.

– Jeg fikk mamma til å gjøre noen øvelser med meg, men det blir jo ikke akkurat det samme, sier Andrine og ler.

Andrine Farnes Hilton på Myrerjordet og i nabolaget. Foto: Tiril Haga

Ett år til

Nå er det enda ett år til med hard trening og prepping mot OL neste sommer.

– Det er litt vanskelig å trene uten å ha noe å trene mot, sier Andrine som også skulle til VM etter OL, til høsten.

ANNONSE

– Men stigningen vår har vært enorm. Vi har så mye tilrettelagt at vi kan klare det. Det er jo litt tungt å tenke på at man må gå gjennom ett år til med hardtrening, men det er helt klart verdt alt dette, sier Andrine.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE